Miért így állnak hozzá egy hipochonder emberhez amikor úgy érzi valami baja van?
Úgy hogy hát úgysincs semmi baja, úgyis csak beképzeli, honnan szedett ilyen baromságokat, összeolvasott csak mindenfélét az internetről. Meg minek elmenni orvoshoz csak beképzel mindent, pedig valójában tök egészséges.
Ezt tapasztalom hipochonderként másoktól amikor úgy érzem valami bajom van, valahogy jobban akarják tudni nálam pontosan mit érzek a testemben. Mert ugye én csak egy hülye hipochonder vagyok a szemükben akinek soha semmi baja nem lehet mert mindig mindent csak beképzel magának, meg a teste jelzéseit is túlreagálja.
Üdv a klubban! Sajnos aki nem érintett, annak fogalma sincs, az illető mit él át. Gyakorlatilag egyfajta lelki hallucinációnak tekintem a dolgot, mert az ilyen ember valóságnak hiszi a saját képzelgéseit, és úgy is éli meg.
A hipochondria a köztudatban nincs kétfelé választva (a képzelt, nárcisztikus, figyelmet követelő fajta a szorongásos depresszívtől), és az előbbit rengetegen kifigurázták már Moliere-től kezdve. Divat nevetni rajta vagy legyinteni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!