Ti mennyiből éltek havonta?
100.000ft
3műszakolok.
35.000-40.000 rezsi,most télen. Nyáron kevesebb.
15.000ft autó tankolás.
A többi kaja és egyéb dolgok.
Ui:igen keveslem.
200.000-el már elégedett lennék.
Albérleti szoba 50, bérlet 10, kaja, bevasar olyan 60-70 de van hogy 40-50, egyéb állandó kiadások olyan 15.
120-150 körül megy el, eddig átlag 150-et tettem félre havonta, idén 200 körül félre tudok tenni.
Igazából kellene csomó mindenre (autó, jogsi, nyelvvizsga) csak időm nincs elkezdeni.
Plusz célom a félretett pénzt befektetni valamibe, hogy ne csak álljon.
Havi 320 ezerből élünk ketten.
Sajnos még albérletben, ez sokat elvisz. (60e lakbér + rezsi azaz víz, gáz, villany, közös ktg., net, teló 30 ezer ft) Havi BKV bérlet 14 ezer kettőnknek. Van diákhitelem, havi 15 ezer törlesztőt fizetek rá.
Ez a fix kiadásunk.
Aztán kajára kb 40 ezer megy el kettőnkre. Pedig nem vásárolunk olcsó dolgokat, a párom elég márkafüggő, nem nagyon szereti semmiből a Tesco Value meg Spar Budget meg ilyesmi dolgokat, de heti 10 ezerből én elég jól be tudok vásárolni úgy, hogy nekünk elég a hétre, + húst/tojást ingyen kapjuk. Háztartási szereket a WC papírtól kezdve a mosogatószeren át a fogkrémig meg szintén mindent ingyen kapunk, ezen is tudunk spórolni szerencsére.
Ennyi a fix kiadásunk havonta, szóval kb olyan 160 ezerből megvagyunk.
Aztán fizetünk még 25.000 Fundamenta megtakarítást havonta ami végülis már félretevés, de szerencsére jövőre lejár a 8 év, már várom.
A maradék 100-120 ezer meg változó mire megy el. Ruhák, szórakozás, utazás, kozmetikum. Mikor mi kell vagy mit akarunk. Ja meg azért ebből a maradék pénzből is elrakunk még kb 20 ezret legalább egy megtakarításba, jól jön majd 1x alapon.
Én keveslem, tudom, van aki nálunk rosszabbul él, de ez még messze nem az a szint, amikor ne kellene kicsit spórolni 1-1 nagyobb kiadásra, vagy akármire, ne kellene egy 20-30 ezres cipő megvételét megfontolni pl.
Olyan havi 500 ezerrel elégedett lennék, mert ha a mostani 300 körüli összegből így élünk akkor + 200 havonta már szerintem kifejezetten jó lenne.
De teszünk is érte, én mondjuk még pályakezdő vagyok a rendes munkák terén, eddig csak gyárban dolgoztam, ez az első rendes munkahelyem a szakmámban, de ha lesz tapasztalatom remélem majd kereshetek többet is mint most (170 nettó most) a párom meg továbbképzésre jár, nyáron végez vele, utána valószínűleg sokkal jobbak lesznek a kilátásai neki is és a mostani 150-nél kereshet többet is.
25N
Szülővel élek
bevételre nincs panasz, főleg, hogy most kaptam emelést :)
kiadás:
30-50 nagy bevásárlás
20 haza
ezen felül 20-40 kaja, utazás, szórakozás
eddig a havi 80-ba kb belefértem :)
most az emelés miatt kicsit emeltem a keretet 100-ra, de majd kiderül, hogy mennyire szükséges ez, szeretem beosztani a pénzem :)
23F
nettó 117.000 ft. legalább a dupláját akarnám...
a kiadások? kajára és a többi apróságra (virágföld, kaspók, a zöldségeknek a balkonra, ruha, stb.) elmegy vagy 60-80 ezer. attól függ milyen időszak van. a rezsit és a lakástörlesztőt párom fizeti, nekem arra már nem futja :/
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!