Valaki el tudná magyarázni, mit lehet ebben az undorító évszakban (és időben) szeretni?
1. Ugyanúgy járványok, influenza, megbetegedések vannak, így a hideg tél nem pusztítja el a vírusokat.
2. Az utak lefagynak, járhatatlanok, közlekedési balesetek vannak, csúszások.
3. A menetrend a szokásosnál is borzalmasabb, a jég és az ónos eső miatt ami ráfagy az útra, szinte semmi (és senki nem ér oda időben) sehová.
4. Sokkal depressziósabbak az emberek, a közérzet is a padlón van azért, ha kimennek, és percek alatt megfagynak.
5. Korán sötét, későn világos - Sem a lámpák nem égnek kevesebbet, sem a közbiztonság szempontjából sem jó.
6. Kevesebb gyümölcs, zöldség, és a meglévőknek is egekben az ára. Látott valaki mostanában nem-zöld paradicsomot 7-800 ft/kg alatt?
7. Korlátozott szabadtéri mozgás, sport programok. Ki szeretne hasraesni, vagy megfagyni a nap akármelyik időszakában ebben az időben?
Szóval próbálok rájönni, hogy mi a pozitívum a télben. Részemről a HAARP nyugodtan intézhetné, hogy végre eltűnjön teljesen a tél, és a leghidegebb idő is 10 fok felett legyen.
Jó hülye vagy! Lehet utálni a telet, én se szeretem ezt a fagyos időt, de szükséges. Csak hogy egyet kiemeljek: a hideg tél elpusztítja a kertek, mezőgazdaságok kártevőit, ergo tavasszal és nyáron nem zabálják fel a termést és többek között az alapvető élelmiszereken túl eheted a hőn szeretett finom magyar gyümölcseid-zöldségeid! Eddig már nem terjedt a gondolatmeneted? Vagy nem érdekel mert akkor majd megveszed az agyonvegyszerezett külföldi szart, mi?
Épp az a baj a világgal, hogy az ember mesterségesen szól bele az időjárásba és tönkreteszi vele a Földet! Nem véletlen, hogy itt alakult ki élet! Szerinted mennyi ideig maradnánk életben ha elkezdene forrósodni a bolygónk? Kiszáradnának a vízlelőhelyek, mi a francot innál? Csak hogy példázzam...
Lemaradt: nehéz belegondolni mindebbe, így hogy a multik minden a seggünk alá tesznek, de valahol azt is meg kell termelni, amihez kellenek a megfelelő időjárási körülmények, főleg ha nem mérgezésbe akarsz meghalni! (Ha télen nincs elég hideg és nem fagynak meg a kártevők, akkor majd permettel tüntetik el őket csak abból a termés is kap..)
Ja és a többit nem mondom, mert előttem leírták. Szép zúzmarás táj, hóesés, korizás, kabát alatt szabadon...
Én a nyarat nem szeretem, nem bírom elviselni a meleget, és kb. amint kilépek az utcára, leégek, mert iszonyatosan fehér vagyok, szóval ha rajtam múlna, én azt intézném el, hogy soha ne legyen 25 fok feletti a hőmérséklet.
Én nem vagyok depressziós a sötét, hideg időtől, mert ezt szeretem, a gyümölcsök pedig szerintem nem sokkal drágábbak, mint a nyáriak (legalábbis azoknál nem drágábbak, amiket én szeretek, mert a kedvenc nyári gyümölcseimet, a szedret és a málnát kb. aranyárban mérik). A korlátozott sportlehetőségek nem érintenek, mivel télen-nyáron konditerembe járok. Pozitívum számomra még, hogy nekem a téli öltözködés sokkal jobban bejön, mint a nyári (imádom a nagy sálakat, a csizmákat, és a műszőrme kabátokat), és a kedvenc ünnepem, a karácsony is télen van.
Amit én nem szeretek a télben, az a 2-3. pont, de ez tényleg így marad egészen addig, amíg a közlekedési társaságok ledöbbennek azon, hogy hideg idő is létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!