Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Feladni a fiatalságot a...

Feladni a fiatalságot a jövőbeni biztonságért?

Figyelt kérdés
Megéri feláldozni a fiatalságot azért,hogy a jövőben egyszer anyagi biztonságban élhess?
2017. jan. 27. 00:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Én nem önszántamból adtam fel a fiatalságom. Hanem diktatúra volt, és falun nem sok lehetőség volt az előrejutásra, csak a kemény munka és mellette a tanulás. És egyfajta kényszerből csináltam, mert ha nem tanultam volna akkor nem vergődök zöld ágra, ha meg nem dolgoztam volna akkor KMK-snak minősítettek volna és ki tudja mi lett volna. Aztán kb. 28 éves koromtól kezdve egyre királyabb lett az életem, 38-45 évesen már városon is mindenki megpukkadt az irigységtől és a nem titkolt utálattól amiért jobban élek mint ő. Persze azt hiába mondtam nekik hogy az ő fiatalságuk nyaralásból, sörözésből, bulikból állt, meg hogy az iskolájuk a szakmunkásképző egyik laza osztályában volt ahol nem kell sokat tanulni és abból is csak a töredékét tanulták, valamint a szoci munkaidejük is úgynevezett kapun belüli munkanélküli beosztásban telt. Míg én a szüleimmel mások helyett is dolgoztam, hisz a tengő-lengő réteget valakinek el kellett tartani.
2017. jan. 27. 10:42
 12/21 Sunshinedoll ***** válasza:
Én egyetem meg munka mellett el tudok menni bulizni, meg fenntartani egy párkapcsolatot, és még a barátaimra is van időm. Igazából csak jó time management kérdése az egész. Ugyanannyi időm van egy nap, mint beyoncénak. Ha ő meg tud csinálni akármit, akkor én is :D
2017. jan. 27. 13:16
 13/21 anonim ***** válasza:

Semmi probléma, ha ez neked így megfelel, mi majd fizetjük az adónkból a segélyedet.

Csak aztán ne szidd a mindenkori rendszert Tücsök koma, a te választásod volt.

2017. jan. 27. 14:58
 14/21 A kérdező kommentje:

Én sportolok is rendszeresen.

Nem szeretek ilyen kapkodó életet élni.

Ezért mondom,hogy egyszerre csak egy dologra szeretek koncentrálni.

Nem feltétlen kapcsolatra gondoltam,hanem arra,hogy az ember éljen.

Én már 28 vagyok,de még szeretnék majd tanulni is.

Arra az esetre,ha olyan elé állít az élet,hogy változtatnom kell,legyen más is a kezemben.

2017. jan. 27. 17:31
 15/21 A kérdező kommentje:

"Kocsmázni"

Hát,nem tudom,én nem alkoholizálásra gondoltam.

Nem nagyon vonzanak a kocsmák.

2017. jan. 27. 17:32
 16/21 anonim ***** válasza:

És most miből élsz?

Gondolom nem a sportból.

Ki tart el 28 évesen?

2017. jan. 27. 18:38
 17/21 A kérdező kommentje:
Látom te nem tudsz kérdést értelmezni 79%-os!
2017. jan. 27. 18:53
 18/21 anonim ***** válasza:

16-os (79%-os) vagyok

"Én egyszerre csak egy dologra tudok összpontosítani."

"Én sportolok is rendszeresen.

Nem szeretek ilyen kapkodó életet élni.

Ezért mondom,hogy egyszerre csak egy dologra szeretek koncentrálni."

Ne akarj hülyének beállítani, te hadoválsz itt össze-vissza, a feltett kérdésed és a saját válaszaid alapján az jött le, hogy csak sportolgatsz, de nem dolgozol. Egyszer talán(?) még tanulni is fogsz, de nem most, mert még pici vagy, alig múltál 28 éves.

Még mindig nincs elképzelésed, hogy mi lesz vele 12 év múlva, 40 évesen, amikor a többség már kiépített egy egzisztenciát, saját családban él.

Teljesen jogos volt a kérdés, hogyha csak egy dologra tudsz összpontosítani és ez jelenleg a sport, akkor miből élsz?

De tudod mit? A fenét sem érdekel, maradj csak a bukfencnél.

2017. jan. 27. 19:06
 19/21 A kérdező kommentje:

Az egy dologra tudok koncentrálni alatt azt értettem,hogy karrier vs magánélet.

A sport az egyik kategóriába sem sorolandó,az életmód.

2017. jan. 27. 20:08
 20/21 A kérdező kommentje:

Azt,hogy később is szeretnék tanulni pedig nem zárja ki,hogy ezt munka mellett tenném.

Vannak emberek,akik ahogy előttem is megfogalmazta valaki,kibulizzák magukat,elvégeznek valami gagyi tanfolyamot,és élik a semmilyen életüket 40 felett.

Ők a "csúcson" fiatalon vannak.

Még vannak,akik annak ellenére,hogy 30 évesek elmúltak nem törődnek bele,hogy az életük már nem fog változni,ők viszont középkorúként is akár megtehetnek olyan dolgokat,amiket mások csak fiatalon tettek meg.

A kérdés inkább arra vonatkozott,hogy melyik út a jobb?

Ismerek most is olyan 20-on éveseket,akik nem képzik magukat,valami összeszerelőgyárban dolgoznak,és hétvégente buliznak.

Aztán ezt valószínűleg 40 évesen már nem fogják bírni,mert addigra majd megérzik azt,amivel ez jár.

Még van olyan rokonom,aki pl 2 gyerek mellett diplomázott le 40 évesen,most viszont sokkal jobb életszínvonalon él,mint előtte.

2017. jan. 27. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!