Timit mondanátok ezek után a bérbeadónak? Hogy viselkednétek vele?
Itt a kérdés a helyzetről:
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__8388505-mit-..
Sajnos olyan jellegű tanácsokat nem kaptam, ilyen esetekben mit érdemes csinálni emberi vonatkozásban, tehát osszuk le az illetőt vagy sunyiban költözzünk ki a lakásából? Esetleg fenyegessük meg? Megvallom, ilyen helyzetben még nem voltunk, és fogalmam sincs még mindig, mit csináljunk.
Az egyik verzió, hogy leosztjuk, hogy képzelte, hogy átver minket, nem-e gondolta, hogy a szomszédoktól úgyis megtudjuk, mi a szitu, és ezentúl mindent lepapírozva kérünk, különben megütheti a bokáját. És lakunk tovább a lakásban, ha hozza a papírokat, számlákat.
A másik verzió, hogy sunyiban elköltözünk, majd hónap végén bejelentjük, hogy többet nem fizetünk, a következő hónapot már nem fizetjük. Akkor a nyakán marad 1 havi rezsink, viszont a kauciónk nála marad. Azért gondoltam, megfenyegetem, hogy le van cserélve a zár, ha nem adja vissza a kauciót, megyek a NAV-hoz (vállalkozó, van mitől félnie gondolom, ha ilyen ember), plusz a kulcsokat sem kapja meg. Ekkor kereshetünk új lakást (valószínűleg 1 éves szerződéssel, amit nem akarunk aláírni, ha nem muszáj, pont ezért maradnánk itt). Már unom a költözgetést is, rengeteg bútorunk, cuccunk van, nem egyszerű.
Ti először megpróbálnátok beszélni egy ilyen adócsaló, gerinctelen emberrel vagy nem érdemes leállni vele, úgysem fog megváltozni? Jobb a háta mögött, csúnyább módon intézni a dolgokat a kiköltözéssel?
Hat szerintem meg lakjatok le a kaucio arat, es addig keressetek masik alberletet. Majd ti is elefelejtitek hogy megbeszektetek hogy jon a penzert, meg kulonben is mar "kifizettetek" a rezsit, albi dijat stb.
Amugy probaltatok vele leulni megbeszelni? Komolyan mondtam a szerzodest, irjatok meg TI, neten van minta, es irassatok vele ala utolag. Addig meg ne adjatok neki tobb penzt! Szamla nelkul meg rezsirecse! Ennyire egyszeru.
"Arról volt szó az elején, hogy csak lepapírozva, számlákkal igazolva mindent. Ő kezdte azzal, hogy "jajj, elfelejtettem, majd legközelebb hozom" meg stb.
Az meg elég vicces, hogy problémás bérlők vagyunk, mert nem fizetünk tovább kamu összegeket egy idegennek csak úgy. :D A vízről még annyit, hogy nem kellett hivatalosan még egy csepp vizet sem fizetni, a tulaj azt is jogtalanul, hasra ütésből szedte be. Kitalálja, hogy "áhh, egyik hónapban beszedek kéthavi 7ezres közös költséget, jól jön a kis pluszpénz, jó lesz borravalónak", majd "következő hónapban beszedek 8ezret egy kis vízért, hadd fizessenek az ökrök". "
Már ne is haragudj, de itt TI VAGYTOK a hülyék!!!!
AZ "elfelejtettem" szöveg EGYSZER még elmegy többször egyetlen értelmes ember sem hiszi el.
Olyat meg,hogy bemondásra dupla összeget fizetni erre-arra..., ez AKKORA HÜLYESÉG, amit rajtatok kívül senki nincs, aki megtenné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!