Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért lett divat manapság a...

Miért lett divat manapság a kapcsolatfüggőség?

Figyelt kérdés

Két részre szedném a kérdésem: Az első, hogy nagyon kevesek merik felvállalni, hogy függnek a párjuktól - ki anyagilag, ki érzelmileg. Amikor bedől egy kapcsolat, akkor úgy vészelik át az emberek a krízishelyzetet, hogy összejönnek mással. Talán még bele is szeret az emberbe, de nyilván ez csak ideig-óráig megy...

Mivel a munkám során rengeteg esküvőben fordultam meg azt is tapasztalom, hogy totál össze nem illő emberek állnak oltár elé, borítékolva, hogy ezek bizony válni fognak. Ráadásul a mai korunk mellékterméke lett a válás, ami totál divattá nőtte ki magát. 10 éves házasok már "öregnek" számítanak, csak azért, mert képtelenek a kompromisszumra, kommunikációra és a kontrollra. Ez nemtől független, mert ugyanúgy lelép a férj (mondván: elhanyagolja a neje, vagy meghízott, esetleg megcsalta), mint a feleség (aki érzelmileg, testileg nem kapja meg a törődést és megkeresi mindezt másnál).

Csernus doki estjén hallottam egy mondatot, hogy az öregek régen megjavították ami elromlott, nem kidobták. Ezután megszólított a közönség soraiban ülő lányt, aki 20 éves, két éve tartós kapcsolatban él. (aztán 10 percnyi foghúzás után kinyögte, hogy egy 41 éves pasija van).

Ennyire számítana az anyagi része? A 20 évesnek a kényelem számít, az öregebb és biztos háttérrel rendelkező pasinak meg a friss pipihusi? De megfordíthatom úgy is, hogy egy huszonéves hapsi érzelmileg támogatja (és döntögeti), az elhagyott, elhanyagolt 30-40-es családanyát... Ennyire képtelenek az emberek rendet tenni a fejükbe és ugrálni egyik kapcsolatból a másikba? Tudom, hogy én vagyok naiv, de felteszem a kérdést, mint Ábel: DE MIÉRT?

2017. jan. 23. 09:31
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

7-es 35 éves leszek, annyira már nem vagyok fiatal. Mégis gyermeki szemekkel csodálkozom a világra, mennyire kifordult magából. Nyilván az alkesz, agresszív férj nem téma jelen esetbe, anyukádnak én is a válást javasoltam volna...

8-as, hiába nulláztak le, a legközelebb állsz a valósághoz. Nyilván azok pontoztak le, akiknek fáj az igazság. Szerintem is a média butít annyira, hogy anyukák lépnek le a férjük mellől, mert a cégben, a szalag mellett a 10-15 évvel fiatalabb gyerek rajongása bizsergetőbb, mint apáé, akivel x éve együtt vannak.

2017. jan. 23. 10:59
 12/14 anonim ***** válasza:

11: De egy csomó házasság van, amibe te nem látsz bele.

Azt látod, hogy régen együtt maradtak, de nem látod, hogy sokszor csak muszájból.

Most meg azt látod, hogy elválnak, de nem tudod, hogy miért, biztosan nem mindenki ok nélkül.

Ismerősöm is, amikor vált, mindenki sajnálkozott, hogy jaj pedig milyen szép pár voltak, milyen jó házasságuk volt. De aki közelről ismerte őket, tudta, hogy minden az ő házasságuk, csak éppen jó nem.

Szerintem nem kell senkit sem elítélni, mert éppen idősebb vagy fiatalabb párja van, vagy mert éppen elvált és mással próbálná meg. Nem kell feltétlenül rossz szándékot vagy erkölcstelenséget keresni benne.

Te éld az életed, ahogy neked jó, és mások is úgy élik, ahogy nekik jó.

Valóban nem vagy olyan fiatal, mint az írásodból gondoltam, de még így is fiatalabb vagy nálam :)

2017. jan. 23. 11:03
 13/14 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdést vetettél fel.Sajnos nem minden kapcsolatot lehet" megjavitani"Én nem gondolom magam kapcsolat függőnek,de rossz egyedül.Volt egy olyan kapcsolatom amit én szerettem volna menteni a másik fél nem. Először is magunkban kellene rendet tenni(szerintem).
2017. jan. 23. 11:48
 14/14 A kérdező kommentje:

Mondom, szerintem a naivitásom miatt hisznek fiatalnak és szeretném hinni, hogy az emberek alapvetően jók... Csak hát ezek a párkapcsolatos dolgok sem ezt erősítik bennem ilyenkor...

Egyébként meg a kor csak egy szám - állítólag, szóval kizárt, hogy idősebb legyél kedves tizenkettes! :D

2017. jan. 23. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!