Hol tartasz az életben 20 évesen?
2001-ben voltam 20 éves. Állami képzésre jártam, Pestre, mivel közel laktam a Fővároshoz, kollégiumi helyre nem volt esélyem, a nagymamámnál laktam.
Nekem volt szállásom, vacsorám, Ő nem volt egyedül, segítettem bevásárolni, stb. Szerettem Vele, életvidám, "laza" nagymama volt.
Felvettem a Diákhitelt (havi 20 e ft-ot - azaz 5 év alatt 1M pénzt). Igaz, hogy ettől adósségom lett, viszont a fenti paraméterekkel, havi 3-10 e öztöndíjjal nyárra is maradt pár 10e Ft.
Így szüleim kb. a havibérlet kötségeit adták, meg 10e Ft-ot. Mondjuk bulizni sose jártam, de nem is vágytam rá.
Ha váytam volna, diákunkából azért összehztam volna heti 1 estére valót.
Az akkori árak a mainak kb. 60%-ai volta azt hiszem. A Diákhitelt amint lehetett, (kb. 4 év munkaviszony után) visszafizetem a félretett pénzemből.
Nem volt átlag fölötti a kezdő éveim keresete, de egyetem után 3 évig újra hazaköltöztem (Nagymamám sajnos végzős koromban meghalt).
Szüleim kosztpénztpénzt nem kértek, látták, hogy spórolok és úgy voltak vele, hogy ha már házat, kocsit adni nem tudnak, legalább összespórolom a magam körülményeit előbb-utóbb (10 év alatt jött össze a 33 m2 garzonravaló önrésze...)
Ennyi. A stabil állás és a fizetéshez szabott igéyek fontosak. anélkül vagy beön, vagy nagy bukta...
Mondjuk a mai albérletárak cifrábbá teszik a helyzetet... :-/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!