Hol tartasz az életben 20 évesen?
Kérdező, e ha csóró vagy miért csak albérletben gondolkodsz? Ha nagy igényeid vannak, úgy hogy lehetőséged semmi, akkor meg is érdemled. Leírom neked én hogy életem.
bevétel:
szociális ösztöndíj:23.800
tanulmányi ösztöndíj: 16.000
diákmunka: változó, 50 ezer a legalja, 80 körül volt a max
tehát bevétel leggyengébb hónapban 89.000
kiadások:
kollégium:15.000
két hetente jöttem haza:5000
kaja: magamnak főztem, nagyobb adagot:20.000
helyi bérlet:2500
Kiadás: nagyon durva hónapban 50-55 ezer, de ebben már a szórakozás, pizzarendelés is benne van. Tehát még félre is tudtam tenni legalább havi 20-30 ezret.
20 évesen megvolt az érettségim, volt egy autóm aminek a felét én fizettem, felét a szüleim állták (95ös swift) akkor még tanultam, mellette voltak alkalmi melóim. főleg hétvégi árupakolás, stb. Ami kaptam az beletankoltam az autóba, hogy be tudjak járni suliba meg melózni.
Azóta eltelt 7 év, nem változott semmi. Autóm ugyanaz, fizetésem fix, főállásom van, bár agyon nem vagyok fizetve.
20 évesen még okj képzésre jártam, tanultam.
Most 23 éves vagyok, 1.5 éve dolgozom. Van egy autóm, meg 2 motorom. Elég jó munkahelyem van, ahol van lehetőség fejlődni, és szerintem a koromhoz képest nem is keresek rosszul.
20 évesen előrébb tartottam, mint most. OKJ képzésre jártam egy főiskolán, koliban laktam. Mindent magamnak fizettem, de ehhez el kellett züllenem... Volt 30.000 ft diákhitelem, 20.000 ft ösztöndíjam, 60.000 volt a diákmunkámért kapott pénz, meg havi szinten 200.000-et kerestem egy tevékenységgel, amit nem írok le, mert k**vára megbüntetnének. Heti szinten 2-3-szor kiültünk szobatársammal egy kocsmába, akkoriban még voltak játékgépek, több órán keresztül figyeltük, hogy veri bele a sok barom a lóvét, és ha úgy volt, akkor mi is belevertünk 3-4000 ft-ot, de szinte mindig kiadott 20-30 ezret.
Most meg van egy melóm, ami fizet 150.000-et. Csodás.
"Ilyenek voltunk, vadak és jók..."
Én éppen 20 vagyok. Bp-i,egyedül lakom Budán,az ELTE-re járok. Dolgozok mellette,külön órákat adok+gyakornok vagyok.
Életem az kb 0, egy hónapban egyszer van időm szórakozni kb. Van barátom, vele is egy héten 2x-3x találkozom. Én fizetek mindent és nem élek rosszul. Így is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!