Mit lehetne a tesómmal kezdeni?
26 éves 8 általánossal rendelkezik, nem dolgozik, csak alkalmi munkát vállal, nem járul hozzá az itthoni költségekhez. Tanulni nem akar, de aki rajta kívül érvényesülni szeretne, az is nehezen tud. Mert mikor itthon van, bömböl a Mr Busta, Fluor Tomi, Halott pénz (nem tudom ezek, hogy férnek össze), és más hasonló értéket képviselő előadók. Amitől tanulni nem lehet, mert zeng tőle az egész ház, ha szólok még neki áll feljebb.
(Elnézést az esetleges helyesírási hibákért!)
Szólni apátoknak, hogy rázza gatyába, ha eddig nem tette.
Ha nem él veletek, az gond, sok anyuka marad egyedül a fiú gyerekével, akit később képtelenek kontrollálni.
Ő tudná megfenyegetni akkor, de gondolom nem akarja.
Normál esetben soha nem mondanék ilyet, de ez tipikusan az a helyzet, amikor a szülőknek sarkukra kéne állni, és komolyan el kéne beszélgetni vele. Mondjuk arról, hogy bár az ő dolga (mert szerintem ezt tényleg nem a szülőknek kell megmondani), hogy mit és hogyan dolgozik, de ha már ott lakik, illene beszállnia a költségekbe. Továbbá arról, hogy a társas együttélésnek vannak bizonyos íratlan szabályai. Az, hogy milyen zenét hallgat, szintén az ő dolga, de akármit is hallgat, legyen tekintettel arra, hogy más lehet, hogy pihenni, vagy tanulni szeretne.
Ha pedig ezeket a nagyon minimális elvárásokat sem tudja teljesíteni, akkor keressen magának albérletet.
Mondjuk ne vedd sértésnek, de itt jókora nevelési hibákat is sejtek a háttérben, az, hogy valaki a 8 osztályt tudja csak elvégezni, és ennyire ne legyen felelősségtudata, nevelés kérdése is.
26 éves. Nem csinál semmit. A személyiségén már nem lehet változtatni.
A kezébe adni pár álláshirdetést és kirakni a házból. Amíg nem talál állást, teljesen ignorálni.
Kicsit átérzem a helyzetet. A tesómat mindig tömték pénzzel. Én meg majdnem éhezek az egyetem alatt. Ha hazajön külföldről, neki még mindig a zsebébe nyomnak nagyobb összegeket, pedig dolgozik. Nálam meg megy a veszekedés, ha kérnék valami fontos dologra egy kisebb összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!