Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van állandó harc a...

Miért van állandó harc a gyerekes nők és a gyerektelen nők között? Én gyerektelen vagyok, de én állandó feszültséget érzek a két "tábor" között.

Figyelt kérdés
2017. jan. 17. 13:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%
Csupa nő között dolgozom, van köztük felnőtt gyerekes családanya, szingli, későn szült és tartós párkapcsolatban, tudatosan gyerektelenül élő is, mind nagyjából egy korosztály, felsőfokú végzettséggel. Sose volt vita köztünk a gyerektémából, pedig lassan 10 éve dolgozunk együtt változatlan felállással. Feszültséget itt is akkor látok, amikor valaki kiír egy provokatívan megfogalmazott kérdést vagy hozzászólást, a fentebb emlegetett sztereotípiákkal. "Kedvencem" az ősanyázás.:-)
2017. jan. 17. 14:18
 12/21 anonim ***** válasza:
7%

Nekem a testvére gyerektelen férfi (egyedülálló) és irigykedik, hogy milyen jó nekem, hogy 2 gyerekem van, neki meg egy se. Mondogatja, hogy milyen jó nekem, meg hogy neki is kellene, de csak nagy, mert a kisgyerekeket nem kedveli.

A gyermektelenek (nem csak nők) nem igazán hoznak áldozatot másokért, legalábbis annyira gyakran, rendszeresen nem, mint a gyermekesek, ettől aztán eléggé önzőek lesznek. Nekem ez a meglátásom.

Az a felosztás meg hibás, hogy van gyerekes, aki csak eltartott és van gyermektelen , aki karrierista. Számos intelligens, tanult, diplomával, szakvizsgával rendelkező nőnek vannak gyermekei, az én munkahelyemen is.

2017. jan. 17. 14:26
 13/21 anonim ***** válasza:
79%

Nekem sincs gyerekem, és nem azért, mert nem szeretem őket, vagy ne szeretnék, egyszerűen MÉG nincs. De majd lesz.

Ehhez képest én is sokszor megkapom, hogy te ezt nem tudhatod, mert nincs gyereked. Mintha aki még gyerektelen, az totál hülye lenne mindenhez.

Persze nem mindenki ilyen, akinek van gyereke, de aki ilyen, az tényleg mindenben kihangsúlyozza, hogy neki már van gyereke.

2017. jan. 17. 14:36
 14/21 anonim ***** válasza:
77%
Nincs feszültség szerintem. Bár olvastam jó nagy marhaságokat. Nekem pl.nincs gyerekem, nem is kell. Ettől pedig egyáltalán nem vagyok önző. :D ha minden ember olyan "önző" lenne a párjával, a barátaival vagy a családjával mint èn, akkor nem lenne semmi baj. :D
2017. jan. 17. 15:31
 15/21 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem inkább azért tűnhet úgy, hogy állandó harc van, mert akik elfogadják a másikat, nyilván nem facebook kommentekben meg a gyakorin szájkaratéznak. Hanem pont az a kis százalék látható, akik csak a saját igazukat hajtogatják. Látod, itt is van olyan, aki szerint a gyerektelen ember önző, holott fogalma sincs a több millió gyerektelen ember életéről, és biztosan befut majd egy olyan is, aki szerint csak az szül, aki a szakmájában nem jó. De a többség nem így gondolkodik, csak ők általában nem állnak le vitázni, így nem is látható, hogy milyen sokan vannak.
2017. jan. 17. 15:44
 16/21 anonim ***** válasza:
46%
Mert ősanyák nem tudják felfogni, gyerek nélkül VAN ÉLET.
2017. jan. 17. 15:47
 17/21 anonim ***** válasza:
60%

Mert egyesek sokkal többre tartják magukat, ha már szültek egy kölköt. A szülői kötelezettségeiket pedig úgy állítják be, mintha ők milyen kegyesek, irgalmasak lennének, amiért annyi mindent megtesznek a gyerekükért.

Na, ez a réteg az undorító.

2017. jan. 17. 17:04
 18/21 anonim ***** válasza:
26%
Na, kezdodiiiik a harc :) Ugyesen demonstraljatok csajok, amirol a kerdes szol, gratula.
2017. jan. 17. 17:11
 19/21 anonim ***** válasza:
54%
Értelmes emberek közt nincs ilyen feszültség. Csak az olyanoknak szólunk be, mint az 5-ös válaszoló, aki szerint ha valaki nem akar gyereket, az azért van, mert utálja őket (ez nem igaz, sok olyan ember, aki nem akar gyereket, attól még szereti őket és imád játszani pl. unokaöcsivel, -hugival, keresztgyerekeivel, barátai gyerekeivel).
2017. jan. 17. 17:22
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

ma 17:11

Vicces ez a női nem,nincs ám feszültség,de két oldalon már megy a lepontozósdi :)

2017. jan. 17. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!