Vásároltam használtan magánszemélytől egy számítógépet, ami 3 napig volt üzemképes. Mit tehetek?
Az az igazság hogy fenyegetőzéssel semmire nem mész.
Egyik haveromnak előre utalással fizettek, ő meg postára adta amit kellett, nem nagy tétel, ~5 ezer forint. A postán valahogy elkeverték, vagy fene tudja megérkezett e. A vásárló meg elkezdett anyázni, fenyegetőzni, így haverom végül azt mondta hogy akkor bocs, így jártál. Pedig alapvetően visszaküldte volna simán a pénzt...
Na meg akárhogy idegeskedsz, tulajdonképpen az eladónak semmi kötelessége onnantól hogy átvetted tőle a használt gépet.
Nincs 15 napos visszavétel, tekintve hogy "kéz alól" vetted, nem hivatalos eladótól. Ráadásul tényleg mondhat bármit ő is, pont ugyanúgy tönkremehet a gép egy rossz konnektortól mint az elhasználódástól. Ráadásul 27 ezerért laptop....gondolom nem új, de még csak nem is 1-2 éves gépről van szó. Ezek felett már a gyártó sem vállal semminemű garanciát, szóval benne van hogy bármikor kérdés nélkül tönkremehet.
Ettől függetlenül én mikor bármit eladtam arra vállaltam 1 hét próba garanciát, úgy illik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!