Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nem aggódtok embertársainkért...

Nem aggódtok embertársainkért egy ilyen fagyos éjszakán?

Figyelt kérdés
Több idős, magatehetetlen emberen kellett már segíteniük a zsaruknak és a mentősöknek, mert az otthonaik nem voltak rendesen fűtve. Néhány embertársunk borzasztó körülmények között kénytelen élni. Főleg az idős, vidéken vagy tanyán élőket sajnálom.
2017. jan. 7. 21:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:

Nem számít az ember élete? Az olyanoké mint te...

meg a fűtésmesteré.

ha nektek kéne a segítség bezzeg rínátok.

az emberiség szégyenei

2017. jan. 8. 11:31
 22/31 anonim ***** válasza:
51%

21#

Engem meg sem említessz, mint az emberiség szégyene? Ez szomorú :(

Azt tudtad, hogy a hajléktalanok nem csak fáznak, de éhesek is? Én ezt is leszarom :)

2017. jan. 8. 14:02
 23/31 anonim ***** válasza:
nem véletlen paraszt a neved xD
2017. jan. 8. 14:57
 24/31 anonim ***** válasza:

legyel csak büszke paraszt!

Majd ha neked kell segítség emlekezz rá :) ;)

2017. jan. 8. 15:02
 25/31 anonim ***** válasza:
De igen, aggódok. Viszont ha fel van ajánlva a segítség, tesz az ember is érte, de a másik fél mégsem akar változni, akkor mi a helyzet?
2017. jan. 8. 15:39
 26/31 anonim ***** válasza:
Büszke is vagyok rá, hogy én nem álszenteskedek.
2017. jan. 8. 16:23
 27/31 anonim ***** válasza:

Nem vagy tisztaban a jelentésével...

Ha aggódsz és segítesz masokon azzal nem leszel álszent..h foglalkozol embertarsaiddal. Azokkal akiknek nem volt szerencsejük az eletben, de azért nem fagyhalált érdemelnek meg éhen halást.

De egy parasztnak hiaba magyarazom ezt úgyse fogja felfogni...nincs akkora befogadóképessége az agyának hogy ezt megértse.

de nem baj...egyszer fent egyszer lent..lehetsz még te is megszorulva.

2017. jan. 8. 16:53
 28/31 anonim ***** válasza:
41%

"nem volt szerencsejük az eletben"

Ez nem szerencse kérdése. A hajléktalanok 99%-a a saját hülyesége és lustasága miatt kerül utcára. A legtöbbjük nem is akar visszakerülni az életbe. Miért segítsek én olyanokon, aki maga is leszarja a saját sorsát?

Az pedig amúgysem segítség, hogy adsz nekik pénzt, amit úgyis elisznak...

2017. jan. 8. 17:10
 29/31 anonim ***** válasza:
Pedig egy hányaduk önhibáján kívül került az utcára. És hogy miért kell segíteni nekik? Mert semki nem tudhatja, hogy miukor kerül hasonló helyzetbe. Ha csak a hajléktalanokat ignorálók egy része pár napig hajléktalanként élne egyből máshogy állna hozzá a dologhoz. Könnyű a fűtött lakásból, teli gyomorral leszarni a szerencsétlen embereket. Akkora a közönyösség, hogy elkeserítő.
2017. jan. 8. 20:51
 30/31 anonim ***** válasza:
46%

Te nagyon el vagy tévedve.

Az élet a szerencsék és balszerencsék sorozata.

Mi van ha valakinek van hitele? Jó pelda a deviza hitel? Csődbe ment munkahelyek.

Levelekkel foglalkoztam, tudod mennyi csődöt mondott vállalkozásnak kellett leveleket intéznem ezügyben?

Mi van ha csak letszám csökkentés van? utana mennyi idő mire munkat talál egy 40 éves pl...

és míg munka nélkül van, hitelt, albérletet, tb-t, etelt, rezsit fizetni kell...

Ez nem önhiba.

És nem pénzt szoktam mekik adni, hanem rákérdezek mire van szükseged? Alkoholon, cigin, dogokon, penzen kívül amit éppen tudok megveszek nekik..

pl póló, olcso cipő, étel, ital...

nem mindenkinek, volt akitől megkérdeztem hogyan került az utcára, és volt aki nyomorék volt így kérdés nelkül adtam.

Szemteleneknek nem adok. nem adok mindenkinek, csak mikor jól állok én is anyagilag.

Mi van a természeti katasztrófa áldozataival? hány ember vesztette el a házát a vörös iszap miatt? kaptak masik házat? a hitelt ki fozette valaki helyettük.

nekünk beázott a talajvíz miatt a házunk alsó lakható része, de a biztosító se volt hajlandó emiatt fizetni...pedig tisztességesen befizettük amit kellett, de csak a kifogásokat találják...ehhez értenek.

Sokaknak nem elég a fizetésük, nem tudtják fizetni az alberletet, kirakják őlet kérdés nélkül.

Hová menjen ha nincs családja? A barátok jó barátok? be tudják fogadni hónapokra? mig össze nem gyűjt annyit hogy másik helyen kaukciót meg lakbért előre tudjon fizetni?

Hányan adjak legálisan ki az albérletet? Én míg otthon éltem egyel talalkoztam össz-vissz...kirakták ismerősömet egyik napról a másikra, mert a ház tulajának lámya hazaköltözött külföldről és átadtak neki a házat....

és még tudnék mondani pár dolgot.

Az a baj, hogy te csak a saját életeddel foglalkozol, ha jó neked xarsz mindenre és mindenkire, ha rossz akkor is xarsz rájuk, és meg utálod azokat akiknek jól megy...

ilyen embernek tudtalak be a beszélgetésünk alatt...ismerek hozzád hasonlókat. ti addig míg nem veletek történik meg tudomast sem vesztek a dolgokról

2017. jan. 8. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!