Ha az exed 'miattad' lett öngyilkos, akkor is illik/szabad elmenni a temetésre?
Először is, NEM RÓLAM van szó, egyik távoli ismerősöm.
A szitu az volt, hogy a fiú-lány szerették egymást, tini szerelem, de azután volt egy nagyon csúnya összeveszésük, ahol kiderült, hogy a lány megcsalta korábban a fiút egyszer. Erre a fiú kiakadt, szakított, és mondta, hogy nem akarja többé látni se (vér komolyan). Erre a lány azt mondta, hogy akkor megöli magát. Az ismerősöm erre nem válaszolt semmit, csak hogy 'szia', és elment. Pár napra rá a lány begyógyszerezte magát, és már nem tudták megmenteni.
A lánynak már korábban is volt egy enyhe 'depressziós' hajlama (vágás, hirtelen rosszkedv, stb), de semmi komoly öngyilkossági kísérlet vagy gondolat, szóval a haverom nem is tudhatta.
Ő el szeretne menni a temetésre, utolsó kegyelet lerovása az együtt töltött idő emlékére, de a lány testvére azt mondta, hogy el ne merjen jönni, utólag se látogassa meg a sírt, mert ő ölte meg.
Szóval ilyenkor mi az 'etikett'? Tényleg fontos lenne neki
"de a lány testvére azt mondta, hogy el ne merjen jönni, utólag se látogassa meg a sírt, mert ő ölte meg. "
Kérdem én. Akkor mit csináljon? Ölje meg ő is magát vagy mi a francot tud csinálni egy ilyen helyzetben? Az a minimum, hogy a fiú elmegy a temetésre, hogy legalább ENNYI legyen benne, ha már "elvileg" miatta ölte meg magát a lány és ha már elvileg egykor "szerették" egymást. Nem mondom, hogy egész életére legyen depis meg minden, mert valaki megölte miatta magát, nem. De ennyit akkor is illene mindenképp megtennie, HELYRE persze soha nem tudja hozni ezt az egészet.
Ráadásul nem értem, hogyha ennyire szerette a lány őt, miért csalta meg, de mindegy :D
én is ezt mondtam neki, hogy szerintem hagyja ki, és utólag egyedül menjen ki a sírhoz, nem kell a plusz feszkó
család is (legalább is a lény testvére) szerintem csak a sokk miatt mutogat az ismerősömre, és ez enyhülni fog mikor valamennyire feldolgozzák ezt
persze a fiú is hót kivan, mert bár tudja, hogy nem miatta volt, még is saját magát rágja ez az egész történet, és ezért (is) akar ennyire elmenni, hogy legalább ennyit megtegyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!