Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha az exed 'miattad' lett...

Ha az exed 'miattad' lett öngyilkos, akkor is illik/szabad elmenni a temetésre?

Figyelt kérdés

Először is, NEM RÓLAM van szó, egyik távoli ismerősöm.

A szitu az volt, hogy a fiú-lány szerették egymást, tini szerelem, de azután volt egy nagyon csúnya összeveszésük, ahol kiderült, hogy a lány megcsalta korábban a fiút egyszer. Erre a fiú kiakadt, szakított, és mondta, hogy nem akarja többé látni se (vér komolyan). Erre a lány azt mondta, hogy akkor megöli magát. Az ismerősöm erre nem válaszolt semmit, csak hogy 'szia', és elment. Pár napra rá a lány begyógyszerezte magát, és már nem tudták megmenteni.

A lánynak már korábban is volt egy enyhe 'depressziós' hajlama (vágás, hirtelen rosszkedv, stb), de semmi komoly öngyilkossági kísérlet vagy gondolat, szóval a haverom nem is tudhatta.

Ő el szeretne menni a temetésre, utolsó kegyelet lerovása az együtt töltött idő emlékére, de a lány testvére azt mondta, hogy el ne merjen jönni, utólag se látogassa meg a sírt, mert ő ölte meg.

Szóval ilyenkor mi az 'etikett'? Tényleg fontos lenne neki

2017. jan. 6. 16:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Jajj.. :( Nem tudom.. De részvétem.
2017. jan. 6. 16:40
 2/16 anonim ***** válasza:
94%
Én nem mennék el, nem tenném ki magam a megjelentek megvetésének vagy esetleges beszólásainak.
2017. jan. 6. 16:40
 3/16 anonim ***** válasza:
95%
Ha a csalad nem szeretne, hogy ott legyen.. Ne legyen.
2017. jan. 6. 16:45
 4/16 anonim ***** válasza:
96%
Nem illik ha a gyászoló család nem lát szívesen annak ellenére, hogy nem miatta lett öngyilkos, hanem saját mag miatt. Az öngyilkosság senkinek sem a hibája csak aki elköveti, különben simán gyilkosságnak hívnák...
2017. jan. 6. 16:47
 5/16 anonim ***** válasza:
96%
De azt azért tudni kell, hogy természetesen nem ő a hibás, mert mindenki a saját életéért felelős.
2017. jan. 6. 16:47
 6/16 anonim ***** válasza:
16%

"de a lány testvére azt mondta, hogy el ne merjen jönni, utólag se látogassa meg a sírt, mert ő ölte meg. "

Kérdem én. Akkor mit csináljon? Ölje meg ő is magát vagy mi a francot tud csinálni egy ilyen helyzetben? Az a minimum, hogy a fiú elmegy a temetésre, hogy legalább ENNYI legyen benne, ha már "elvileg" miatta ölte meg magát a lány és ha már elvileg egykor "szerették" egymást. Nem mondom, hogy egész életére legyen depis meg minden, mert valaki megölte miatta magát, nem. De ennyit akkor is illene mindenképp megtennie, HELYRE persze soha nem tudja hozni ezt az egészet.

Ráadásul nem értem, hogyha ennyire szerette a lány őt, miért csalta meg, de mindegy :D

2017. jan. 6. 16:50
 7/16 A kérdező kommentje:

én is ezt mondtam neki, hogy szerintem hagyja ki, és utólag egyedül menjen ki a sírhoz, nem kell a plusz feszkó

család is (legalább is a lény testvére) szerintem csak a sokk miatt mutogat az ismerősömre, és ez enyhülni fog mikor valamennyire feldolgozzák ezt

persze a fiú is hót kivan, mert bár tudja, hogy nem miatta volt, még is saját magát rágja ez az egész történet, és ezért (is) akar ennyire elmenni, hogy legalább ennyit megtegyen

2017. jan. 6. 17:19
 8/16 anonim ***** válasza:
84%
A fiú ne rágja magát, egészséges lelkületű ember nem lesz öngyilkos, az illető leányzó jellegzetesen pszichopata magatartást tanúsított a tettével, érzelmi zsarolást akart, csak rosszul sikerült.
2017. jan. 6. 17:25
 9/16 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem akarja, hogy a csalad agyon usse, akkor ne menjen... a varosunkban egy ilyen esetnel egyszer volt egy temetesen egy durva tomeg verekedes. Majd utana szepen kimegy es visz egy szal viragot. A temetes amugy sem a lanynak szol, hanem a csaladnak, hogy konnyebb legyen tovabb lepni, meg mert szokas. A halottnak mar mindegy.
2017. jan. 6. 17:39
 10/16 anonim válasza:
74%
Már nem azért de megcsalta a lány és még ő zsarolja aztán meg ráfoják a srácra hogy ő ölte meg ..ne érezzen bűntudatot hisz ő nem tehet semmiről , most csak azért együtt maradni vele mert hogy megöli magát ..nehogymár...
2017. jan. 6. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!