Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tehetek egy zaklató ellen?

Fikakikapókampó kérdése:

Mit tehetek egy zaklató ellen?

Figyelt kérdés
Apám elhagyta a strokeos,mozgáskorlátozott anyámat,nyomorúságos életünk van, egyedül tartom el őt,ápolom, sokszor nincs pénz fűtésre, ételre, én pedig éjt nappallé téve dolgozom. Apám felszedett valami nőt, aki karácsony óta zaklató,leminősítő, undorító smsekkel bombáz engem,apám pedig semmilyen megkeresésemre nem reagál. Mit tehetek annak érdekében,hogy megszüntethessem a zaklatást? Nem írok neki vissza,nem süllyedek le a szintjére,egy élettelen patkány lehet,ha csak velünk bír foglalkozni, pedig nem is ismer. Engem viszont érdekelnének a jogi lehetőségek.

2017. jan. 1. 13:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kihallgatnak téged, felveszik a feljelentést, bekérik a szolgáltatótól a szükséges adatokat (ez már nyomozati cselekmény), beidézik gyanúsítottként a zaklatót, kihallgatják, majd a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbítják az ügyészségre.
2017. jan. 1. 17:11
 12/13 anonim ***** válasza:

az sms eket felmutatva és sztorit előadva rendőrség, felszólíthatják őket hogy hagyjanak békén titeket, ha ez nem működik akkor komolyabb intézkedésket már az ügyészség teszi meg,

élj vele mert segítenük kell

2017. jan. 2. 13:17
 13/13 anonim ***** válasza:
A rendőrség nem szólít fel senkit. Nyomoz, és ha azt állapítja meg, hogy bűncselekmény történt, akkor mint fentebb írtam, továbbítja az ügyet az ügyészségre. Pont.
2017. jan. 2. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!