Boldog vagy? Ha igen, mi az, amiért annak érzed magad?
Most ne arra gondolj, hogy perpill, hanem az egész életedre, mindent átfogóan, vagy arra az életszakaszra, amiben most élsz. Szóval nem pillanatnyi hangulatjelentést kérek.
Persze, azt is jó lenne tisztázni, mi a boldogság. Valaki már akkor annak tartja magát, ha nincs nagyobb gond az életében, mások, ha elégedettek a kialakult helyzettel.
Nos, Te boldog vagy?
Kezdjük a definícióval. Nehéz megragadni, de valóban a kulcsszó a tartósság. Ebben különbözik az örömtől, ami pillanatnyi érzelem, a boldogság inkább tartós hangulat / affektus. Az elégedettségnél mindenképp több, van benne ahhoz képest plusz (az elégedettség mondhatni szükséges, de nem elégséges feltétel).
Jelenleg én nem. Viszont többnyire elégedett vagyok, mivel egyes dolgok esetében már bevettem a lesz@rom kapszulát, a konfliktusaimat pedig rendeztem. Ha érdekes az info: az utóbbi években összesen kb. két hónap volt az életemben, amikor boldognak éreztem magam. Ekkor volt az, hogy nem hiányzott semmi, elégedett voltam minden aspektusával az életemnek, sőt, kifejezetten örültem dolgoknak (pl. akkor még suli eredmények, párkapcsolat alakult, szociális kapcsolatok pezsegtek).
Hát nem igazán...
Az emberi nyomor nagyon sok oldalát megéltem már,és még úgy érzem csak most jön a fekete leves...
Az egész életemet félelemben élem/éltem..
A környezetemben sem látok semmi jót...
28/f
Többnyire igen.
Van egy fantasztikus barátom, akihez öröm haza menni, és akiben úgy érzem megtaláltam életem szerelmét. Van sok jó barátom, akikkel szeretek találkozni, és bármit meg tudunk beszélni. Van egy idióta macskám, akit imádok. Nagyon szeretem a szüleimet, és ők is engem. Egészséges vagyok, fiatal vagyok, jól nézek ki, egyenlőre úgy ahogy, de kijövök a pénzből amit keresek. Tudom mit szeretnék kezdeni a későbbiekben az életemmel. Ezek tesznek boldoggá.
Van persze rengeteg szar is, a monoton hétköznapok, a rohanás, a robotolás, a fillér számolgatás. De ezeknél erősebbek a jó dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!