Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mindenki a maga szintjen...

Mindenki a maga szintjen nyomorog? Igaz szerintetek ez a megallapitas?

Figyelt kérdés

Egy haverom mondta ezt a mindenki maga szintjen nyomorog dolgot, amikor megemlitettem neki, hogy oroszorszagban az emberek negyede igencsak csoringer. Pl. gyerekek nem tudnak minden nap enni, hasonlok. Erre felhozta egy ismeroset, aki nyomorultul erezte magat, mert le kellett cserelnie a szeretett BMw-jet a legujabb modellre, nehogy beegjen a tarsasagban, ahova jar. Azert a ketto szerintem nem ugyanaz. Amugy is tudom, hogy a TV-bol szedte ezt a hulyeseget. Van benne igazsag, de akkor is ugy erzem, hogy csak egy kegyetlen ember mondhat ilyet.

Van ovono ismeros, es tole tudom, hogy nalunk is sok oviban hetfon etetik fel a gyerekeket. Ezek szernt ok is a maguk szintjen nyomorognak.

2016. dec. 20. 17:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi az hogy feletetik?

"csak egy kegyetlen ember mondhat ilyet"

Nem kell egyből a rosszra gondolni.

"Igaz szerintetek ez a megallapitas?"

Igaz megállapítás, csak félreérthető. Van aki úgy mondja, hogy mindenki a maga szintjén küzd. De megvan a pszichológiai alapja: az ember semmilyen körülmények között sem lesz elégedett, ilyen az agyi hormonháztartás evolúciós okokból kifolyólag.

2016. dec. 20. 18:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Akárhonnan szedte, igaza volt, de ezt te is alátámasztottad:

"Azert a ketto szerintem nem ugyanaz"

Hát pontosan ez jelenti azt, hogy a "maga szintjén".

Valakinek az a nyomor, hogy nem tud 2 liter kannásbort megvenni, van akinek meg az, hogy le kell cserélje a bömöst. Ezek szintek.

2016. dec. 20. 18:18
 3/8 Psycho ***** válasza:
100%

Eléggé sarkított a megfogalmazás, de tartalmát tekintve szerintem is igaz. Persze ez önmagában iszonyatos általánosítás, de trend szintjén valósnak tűnik. Boldognak lenni nem egyszerű. Annyira hajszoljuk (nyugati kultúrkör) a boldogságot, hogy abba nyomorodunk bele. A jót könnyen megszokjuk, miközben minden irányból stresszforrások bombáznak, mindezek pedig nyilván abból a közegből jönnek, amiben mozgunk - ergo nem (feltétlenül) a közeg a hibás, hanem a "szűrő", amin keresztül mi magunk látjuk és megéljük a világot.

Ilyen tekintetben mindegy, hogy a tajgán éhező családanyára gondolunk, aki kiborul mert ellopták a megspórolt apróját, vagy a milliomosra, akinek elpukkan az agya, mert jancsiszög ment a bmw kerékbe, ezért cserélnie kell azt.

Az iménti kijelentésem pedig amiatt kelthet bicskanyitogató érzést, mert a saját referenciakeretünk is szerepet játszik a kérdés etikai megítélésében. Alapértékeinkből kifolyólag sajnálatot érzünk azok felé, akik "nálunk lejjebb vannak", és sokszor irigykedünk azokra, akik feljebb. Ez önmagában szintúgy stresszforrás lehet.

A fentiek természetesen nem igazak mindenkire, nem akarok általánosítani, de szerintem gyakori. Valóban úgy tűnik, ez van belénk kódolva.

2016. dec. 20. 18:22
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz pedig.

Èltünk havi 170 ezerből ketten 4 ève, hònap vègère alig maradt kajára is, mert a albèlet elvitte. Akkor ùgy voltam vele, hogy bárcsak +50 ezret keresnènk, sokkal jobb lenne.

Most havi 450 ezerből èlünk ès a kiadásunk is kevesbb lett, mègsem vagyok elègedett. Szerettem volna nyáron a Kanári szigetekre menni nyaralni, de mivel februarban is megyünk egy 5 napos kikapcsra elèg messszire ès elvisz vagy 250 ezret ìgy a Kanári szigetek ugrott, be kell èrjük Èszak-Olaszországgal vagy Bulgáriával nyáron...Na ès ezt azèrt ìrtam le, mert nagyon rosszul èrint ez engem magamban, hogy nem mehetünk oda, pedig pár ève örültem volna, hogy ha 1 napra strandra kimegyünk.

Szòval igen, szintet lèptünk, de itt is "nyomorogva" èrzem magam.

Ebben nincs gonoszság, ez ìgy van.

2016. dec. 21. 07:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
És ez is az első hozzászólásomat támasztja alá.
2016. dec. 21. 12:48
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is igaz ez a megállapítás.
2016. dec. 31. 19:55
 7/8 anonim ***** válasza:
49%
a többségre igaz , de van aki megelégszik azzal amilye van és tesz is érte de nem vágyik többre.
2016. dec. 31. 20:22
 8/8 anonim ***** válasza:

Eleve az Oroszország-példád sarkított, mivel az egy hatalmas terület, nagyobb, mint maga Európa, és még annál is változatosabb. Jártál már ott egyáltalán? (én igen)

Ebből kifolyólag a reakció is sarkított, de valami valóságalapja azért van, ahogy a legtöbb általánosításnak

2017. aug. 29. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!