Van még rajtam kívül valaki, akit marhára nem érdekel az idei karácsony sem?
Minden évben ugyanaz a fáma... Már megszoktam. Nincs lóvé, aztán mindenki barkácsol valami ajándékot. A kaja meg az, amit éppen normálisabb áron lehet kapni a boltokban. Nem panasz, ezek csak tények. Engem nem is zavar, hogy nem ajándékos dőzsölős karácsonyt csinálunk, csak a szülők ne rapliznának annyit, hogy nincs elég pénz.
Jár még itt valaki hasonló cipőben/érez valaki még így a karácsony iránt egyéb okokból kifolyólag?
Engem abból kifolyólag nem érdekelnek az ünnepek, hogy máshol pl gyerekek halnak meg merényletekben, illetve sok a gazdátlan hontalan állat is. Így én nem tudok szórakozni, sem örülni a dolgoknak.
Alázattal próbálok élni, figyelembe véve azokat, akik önhibájukon kívül de futni kell a háború és nyomor elől. Persze ilyenekre az Európai, Tengerentúli nem gondol mert nem az Ő gondja csak ez szemlélteti igazán, mennyire önző az ember, akik azon cigánykodnak pl Szilveszter előtt hogy ki milyen piát inna meg, ha a fenyőfa nem túl szép, abból is balhézik az ember.
Persze mint mindenhol, nálunk is mindenki hívogatja a másikat hogyan lenne jó, mi lesz akkor stb.
Én ilyenkor igyekszem kívülről szemlélni az egész év végét, csendbe meghúzom magam se ajándék semmi.
25F
Na és? Attól még, hogy Afrikában éheznek, nekem depressziósnak kéne lennem?
A sok gyűlölködő között én igenis vállalom, hogy ünneplem a karácsonyt, és szeretem, holott nem is vagyok hívő, de attól még ilyenkor minőségi időt tölt együtt a család, és ez igenis értékes.
Én pénzköltés nélkül is tudom élvezni a karácsonyt. :D Csinálok egy kakaót, felnyomom a világítás a karácsonyi díszeken, megnézem a Grincset meg a Reszkessetek betörőket, és máris tök jó a hangulatom. :D
Karácsony napján együtt van a család, jókat eszünk, nem kaviárt meg szarvasgombát, csirkéből-pulykából főzünk valami egyszerűt, krumpli körettel, kókuszgolyóval desszertnek, ezek mind filléres ételek, és rendkívül finomak és laktatóak. Beszélgetünk, kimegyünk sétálni, ha van hó, hógolyózunk, hóembert építünk, megnézzük a Betlehemet a főtéren, csinálunk pár családi fotót, játszunk a gyerekekkel, a kutyákkal, vagy épp megnézünk valami karácsonyi filmet... ezek közül egyik sem luxus, mégis boldoggá tesz minket. Senki nem panaszkodik. Ha barkácsolt ajándékokat adunk/kapunk, az éppolyan öröm, mintha egy drága telefon/kávéfőző/Nike szabadidő lenne. Sőt. Az ember a rokonaitól inkább örül valami személyes, szívvel-lélekkel készült apróságnak, mint egy drága holminak, ami lehet, hogy tök felesleges.
Én nem értem, kérdező, neked most mi is a bajod konkrétan a karácsonnyal? :D Ha ennyire aggódsz a szüleidért, akkor mondd meg nekik, hogy egyáltalán nem baj, ha "normálisabb árú" kaját esztek vacsorára és kézzel készítik az ajándékot, és akkor majd nem fognak emiatt "raplizni".
Ne legyél ilyen negatívp*nci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!