Látott valaki jégvirágot?
Akkor volt természetes a jégvirág az ablakon, amikor szilárd tüzelésű kályhákkal fűtöttünk (én is öreg vagyok :D), ugyanis abban este leégett a tűz, és egész éjjel nem volt fűtés, így a külső ablakokra ráfagyott a pára. Keményebb teleken láttam még pár éve is az ablak sarkában egy icipicit, cirko-fűtés mellett, de nem jellemző.
Akik még ma is szénnel, fával fűtenek, azok biztos, hogy gyakrabban látnak ilyet.
Amit az autók szélvédőjéről kell reggel lekaparni, az szerintem nem jégvirág, csak simán dér, vagy zúzmara (újabb kérdés: mi a különbség a kettő között?)
Szerintem az új ablakoknál már nem fordulhat elő, max. akkor ha bent a házban is nagyon hideg van.
Egyébként én tegnap láttam, egy elhagyatott, öreg parasztház ablakai voltak teljesen jégvirágosak. Mivel már napok óta folyamatosan fagy van, a házban meg nem laknak, fűtetlen, így bent is lehűlhetett annyira az idő hogy az amúgy is nulla szigetelésű ablakokra ráfagyott a pára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!