Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az létezésrő...

Mi a véleményetek az létezésről és a mindenségről?

Figyelt kérdés

Az előbb megnéztem egy dokumentumfilmet fejátültetéses orosz kísérletekről, egy majom fejét próbálták áthelyezni egy másik majom testére, ami sikerült is, van róla videó is hogy mozgatja a szemét, száját, tehát tudatánál volt de eléggé "érdekes" állapotban, tehát mondhatni alig élt majd meg is halt. Meg alapból nem is tudott volna mozogni, mert a gerincvelőben az idegek nem tudnak csatlakozni. Volt még hasonló kísérlet, hogy egy kutyának a fejét leoperálták és életben tartották, kapott az agya oxigént és vért, a kutya pislogott, mozgatta a fejét majd 3 óra után meghalt. A másik, egy kiskutya fejét egy nagyobb kutya nyakára operálták és mindkettő élt így pár napot. Hát eléggé elborzasztott ez az egész, viszont elgondolkodtatónak de leginkább szánalmasnak tartom ezt az erőlködést. Most olvastam ilyen cikkeket hogy elvileg 2017 decemberében lesz az első emberi fejátültetés. Elvileg 1000 egéren tesztelték, és sikeres volt, az egerek ettek, ittak mozogtak DE pár percen belül elpusztulnak.

Szerintem sose fog sikerülni se fej, de agy se semmiféle ehhez hasonló átültetés, se hogy a halálból felélesszenek valakit. Igazából elgondolkodtam a létezésen meg úgy mindenen, hogy mennyire félelmetes hogy mennyi mindent meg kell értenie és tudnia kell egy orvosnak hogy ilyeneket megtervezzen, végrehajtson. Elvileg ezt a majom fej átültetést 2 évig tervezte az orvos. Sikerült, de mégis meghalt. A patkánykísérletek is sikerülnek de mégis meghalnak. Nevetséges amit az emberi faj összeerőlködik, mégis istennek hisszük magunkat. Lehet hogy sok mindenre képes az orvostudomány, de szerintem mindennek meg van a határa és jobb ha nem avatkozunk bele bizonyos dolgokba. Vannak gyenge, haldokló, született beteg emberek, akikért az orvosok annyira képesek küzdeni és mindenki annyira becsüli ezt a tudást, a tudomány tudását. De mennyire érdekes, hogy az ember nem tesz fel kérdéseket, mi az amit megmentünk? Mi az ember? Hogyan jött létre az élet? Egy pillanat alatt létrejön egy ember, a fogantatás pillanatában. Létrejön egy DNS kód, amivel leélünk egy életet. Egy pillanat alatt létrejön egy élőlény, erőlködés nélkül csak úgy magától a semmiből, de miből, mi által, hogyan? Erre miért nem vagyunk képesek rácsodálkozni? Mégis mik ezek a kísérletek a természethez képest? Vannak emberek akik lefagyasztatják magukat haláluk után, és bíznak benne, hogy ha eljut majd valaha oda a tudomány akkor majd felélednek? :D Nevetséges komolyan. Én nem tudom hogy higgyek-e Istenben, meg hogy egyáltalán miben is higgyek. De azt tudom, hogy semmik vagyunk és hiába hisszük annyira hatalmasnak az egész civilizációt, akkor is nevetséges, apró és jelentéktelen. Az emberek gondolkodása meg egyre inkább elgépiesedik azt hiszik hogy van kapacitásuk megérteni bármit is teljes egészében. Persze, amit az ember hozott létre, azt az ember megértheti. Megtanulhatok programozni, lehetek építész vagy filmkritikus. :D De nincs esélyem hogy megértsem azt ami az ember felett áll. Mi mégis azt hisszük hogy van esélyünk. A vallást is ezért ellenzem. Leginkább kérdéseim vannak... Hiszek abban hogy az ember nem csak fizikai, és hogy a tudat nem az idegrendszer és hogy látni nem csak szemekkel lehet. Több spiritualitással kapcsolatos könyvet is elolvastam már, elég fiatalon, szinte még gyerekként kezdődött az érdeklődésem. És ezekkel a fejátültetésekkel kapcsolatosan arra a következdetésre jutottam, hogy azért nem maradnak életben mert egy élőlény nem olyan mint egy számítógép vagy egy robot, amit pótolni lehet idegen alkatrészekkel is. Szerintem nem csak fizikai testünk van, és ha megszakad ebben a nem fizikai testben a egész kapcsolat akkor már nem tud többé létezni. Hiszen elviekben tudna. Ha csak ennyiből állunk, sejtekből, szövetekből akkor tulajdonképpen olyanok vagyunk mint egy számítógép, csak épp másféle anyagból.

Ki mit gondol erről?

2016. dec. 9. 04:34
 1/6 A kérdező kommentje:
És kihagytam a legundorítóbbat! Amikor kivették egy kutya agyát és mesterségesen tartották életben, voltak agyhullámok stb. Csak nem lehetett élőnek nyilvánítani, mivel nem volt eszköze arra hogy jelét adja annak hogy tudatánál van.
2016. dec. 9. 04:48
 2/6 anonim ***** válasza:
A paleolitikumbeli bölcsész is így morfondírozott az állattenyésztés és növénytermesztés lehetetlenségéről, mint az emberfeletti nagy M'buduga szándékaival ellentétes dologról. Oszt lám, mi lett!
2016. dec. 9. 07:39
 3/6 anonim ***** válasza:

A filozófia lényegében ezzel foglalkozik, én nagyon sok filozófiai mű van amit ha elolvasod rájössz, hogy a filozófusok elitje és a keleti bölcsek mintha 10x előrébb lennének mint a tudomány, ami csak fizikai szempontból tekint a világra, de ezzel a módszerrel soha nem fogják még csak apró szeletét se érteni a tudat feletti dolgoknak.

A tudomány olyan mintha egy gyémánt elpusztítását egy kalapáccsal próbálnák véghezvinni, és ezt évszázadokon át próbálná, a filozófia pedig olyan ami megpróbálná kalapáccsal, de észrevenné hogy az nem törik, ezért elégeti.

2016. dec. 9. 08:22
 4/6 anonim ***** válasza:

A "létezésnek" kb. annyi köze van az emberi testnek, mint a nyomathordozónak a festékhez. Az életet is hordozni kell "valamiben". Hülyén nézne ki a semmiben úszkáló milliárdnyi neuron, amikből összeáll a tudat, hogy aztán milliárdnyi tudat egy univerzális, kollektív tudattá egyesüljön.

A tudat szempontjából sem mindegy, hogy milyen test hordozza, nyilván az egyéni megtapasztalásaink szorosan összefüggenek a testünkkel (például egy fogyatékos testbe zárva annak a hátrányaival kell együtt élni), amíg egy makulátlan testben megtanulod levetkőzni például a hiúságot, de gyanítom, hogy nem a tudat, nem is Isten, hanem egyszerűen a biológia a gátja ennek.

Az ember a természetéből fakadóan kíváncsi, és mindent érteni szeretne. Amit mégsem tud érteni, azt felruházza vélelmekkel. A vallás(ok) olyan erkölcsi szabályrendszerek összessége, amit az adott korokban vélelmekre alapozva (eredendően jó cél érdekében) terjesztettek egyfajta morális fékként az egyes társadalmakban. Mindenki a saját fejlődésének szintjén dönti el, hogy Isten létét vagy nemlétét miként éli meg.

2016. dec. 9. 10:00
 5/6 anonim ***** válasza:
Az, hogy születtünk, hát élni kell. Amikor jó ez kifejezetten szeretek élni. Abban igazad van,hogy elembertelenedik a világ. Na és? Nem kell ehhez felzárkózni. Gondolkoztassanak el a filmek,de tudd, hogy nem tükrözik a valóságot.
2016. dec. 9. 11:54
 6/6 anonim ***** válasza:

"De mennyire érdekes, hogy az ember nem tesz fel kérdéseket, mi az amit megmentünk? Mi az ember? Hogyan jött létre az élet?"

De, ezeket minden gyerekkorból kiérő ifjú felteszi.

Ki vagyok én?

Ezt olvastad?

[link]

2016. dec. 9. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!