Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan zajlik le két ember...

Hogyan zajlik le két ember bemutatása?

Figyelt kérdés
Jelen esetben az a problémám adódott hogy a hétvégén egyik ismerősöm jön látogatóba és mivel még életemben nem mutattam be senkit senkinek nagyon parázok hogy ez hogyan is megy. Szóval a helyzet a következő. Egy fiatal lányt kell majd bemutatnom anyumnak,mamámnak,tatámnak és nevelő fateromnak. Leírnátok nekem szóról szóra hogy hogyan zajlik egy ilyen bemutatás?
2016. dec. 8. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Odakíséred a lányt a rokonodhoz és mondod, hogy pl mama ő itt Julcsi. Akkor ők kezet fognak és szépen, illedelmesen bemutatkoznak egymásnak. Ennyi
2016. dec. 8. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:
"Szia Mama, ő itt Eszter, az osztálytársam. Eszti, a nagymamám..." Innentől pedig jön minden magától. Nyugi :)
2016. dec. 8. 22:03
 3/5 A kérdező kommentje:
Engem az egy kicsit összezavar hogy tesóm a barátnőit mindig úgy mutatta be hogy anyumat és nevelő fateromat is név szerint mutatta be. Amúgy erre van egy ilyen szabály hogy férfi és lány között hogy kell nem?
2016. dec. 8. 22:49
 4/5 anonim ***** válasza:

mindenkit nevezhetsz úgy, ahogy szoktál (anya, fater, tata, stb), az ő dolguk bemutatkozni a csajnak és esetleg felajánlani, hogy hogy szólíthatja őket. pl:

-Marcsi, ő az édesanyám

-(Marcsi): Kézcsók, marcsi vagyok

-(anyád): Szia Marcsi, A Béla anyukája vagyok, hívj csak nyugodtan Enikő(néni)nek. (mittomén hány évesek vagytok)

2016. dec. 8. 23:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Besétáltok a szobába, odamész (oldaladon a lányzóval) a delikvensekhez. Először te köszönsz nekik, puszi, pacsi mittomén. Aztán a pl nagyi látja melletted a lányt, és feltételezem, hogy rögtön felveszi vele a szemkontaktust, mire te bemutatod őket egymásnak.

Kb így:

-Szia nagyi!

-Szervusz kicsim, de rég láttalak!

*puszi-puszi*

Nagyi ránéz a lányra, aki melletted áll. Te kedélyesen, mosolyogva:

-Ő Mari, a barátnőm/o.társam, ő meg itt a nagymamám.

*puszi-puszi köztük is*

-Csókolom, Mari vagyok.

-Szervusz, Marikám, örülök, látlak. Én a Józsi nagymamája vagyok, Ica néni.

Innentől neked semmi dolgod.

Ja és azt az illemszabályt jegyezd meg, hogy először annak mutatod be a másikat, akit jobban tisztelsz.

Pl a haverod és a nagymamád találkoznak, akkor "Nagyi, ő itt Pityu, és Pityu, ő a nagymamám."

Remélem, tudtam segíteni :)

Kérdés van, írj!

2016. dec. 8. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!