Miért nem népszerűbb itthon a délies, latin kultúra?
Főleg a zenére gondolok ezalatt, de más területre is igaz. Benyomnak a rádiókban néha egy-egy Enrique Iglesias vagy Alvaro Soler számot és rengetegen ezt hallgatják, szeretik, a listák élére kerülnek elég hamar. Viszont kb ebben a két előadóban ki is merül a kínálat. Nos, aki kicsit is ismerős a latin-amerikai zenei világban, tudja, hogy vannak még tehetséges előadók, akik Amerikában már befutottak (pl Chino y Nacho, CNCO, Maluma, Ricky Martin), őket hogyhogy nem ismeri senki sem Európában? A spanyol rádiókban még találni morzsákat belőlük, de az igazán nagy slágereik ott is kimaradnak.
Direkt csinálják, mert ha bevezetnék ide a latin-amerikai zenét, az kiütné a helyéről a hazait? Ha megsiemrnék az emberke, kevesebb hazai zenét hallgatnának? Tudom, nem tetszhet mindenkinek ugyanaz, de azt hiszem, az elsőként említett két előadóra is azért akkora a "kereslet", mert ez általában tetszik az embereknek. A másik 4 előadó pedig fikarcnyit sem rosszabb a másik kettőnél és Amerikában mind toplistákat vezetnek folyamatosan.
Már arra gondoltam, csinálok hobbiból egy ilyen zenéket népszerűsítő oldalt (párom webfejlesztő :D), hogy mások is megismerhessék a bulizós, laza latin-amerikai zenét és ne csak éjjel-nappal ezt a két számot nyomják mindenhol Európában.
Épp ezért írtam, hogy nem mindenkinek tetszik ugyanaz, de átlagban az embereknek tetszik, különben a rádiók nem nyomatnák éjjel-nappal annak a két előadónak a számait, meg nem osztogatná meg őket facebookon minden 3. ismerősöm...
Egyébként pl az én barátaimnak fogalma sincs, hogy oda vagyok az ilyen zenéért, kb egyedül a párom tudja, holott egész nap megy valamelyik a gépen, a kocsiban vagy a telefonomon. :) Nincs akkora divatja ennek, hogy hangot adjak neki, pedig közben meg látom, hogy az emberek hallgatják.
Ricky Martin közel annyira ismert, mint Enrique Iglesias. :)
Azért nem nyomatják, mert a legtöbb latin egyhangú és a hazai fülnek unalmas. Valószínűleg ők ugyanezt gondolnák a mi alter zenekarainkról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!