Dohányosok! Miért nyugtat a cigi? Maga a cselekvés tereli el a figyelmet az idegességről, vagy van valami a cigiben ami ilyen hatással van?
egrészről pótcselekvés. Pl stresszes a meló, kimész cigizni, és maga a rituálé, szív, eltart, szív eltart... közben beszélgetés a "bagóstárssal", könnyebben eltereled a gondolataidat a stresszfaktorról (legalábbis nálam így működik)
Másrészről meg a benne lévő nikotinnak (ami tudom, hogy amúgy egy elég komoly méreg) nyugtató hatása van, de ugyanakkor függőséget okoz(hat). Vannak olyanok, aki kevésbé hajlamosak a függőségre, mások jobban (nem csak cigi, bármi esetében) ez genetikai.
Három pozitív hatása (ha lehet így nevezni) van a nikotinnak:
1. mivel mérgező, amit beviszel mennyiséget egy cigivel, az az ember számára elenyésző, de baktériumölő hatása van (tény, kevesebbet vagyok beteg, amióta cigizek -max évente, de idén eddig nem voltam beteg-, az hogy mit hoz a jövő, az más kérdés)
2. állítólag (ezt valahol olvastam) erősíti az immunrendszert (persze mértékkel, nem napi 2-3 doboz cigi, én se szívok annyit)
3. megint csak olvastam valahol, hogy a koncentrációt is javítja egy rövidebb időre
De mindenkinek más.
Vannak a Földön emberek, akik nem szeretik a szeretetet, mert egész életükben úgy voltak programozva, hogy ne
mutassanak szerető érzéseket. Nem szeretik magukat, így hát mást sem tudnak szeretni igaz szeretettel. Ehelyett inkább
alkohollal és cigarettával károsítják önmagukat. Félnek a szeretettől, mert ez rádöbbentené őket, hogy mennyire sok
negatív energiákat teremtenek maguknak és másoknak. Ezt néhány dohányos rágalomnak fogja fel, de ez nem az. Nem
más, mint a tudás, ami segíteni fog nekik abban, hogy megértsék és meggyógyítsák önmagukat, hogy elérhessenek egy
magasabb fokú öntudatot
Én ritkán dohányzok, mert spirituálisan nagyon megemel pár percre.
Ilyenkor 1 slukk vizipipámból és jóság van.
Magad teremted az életedet,
gondolataid és érzéseid energiájával. A lét energiával dolgozik és bölcs dolog ezt az energiát szerető szellemi módon
használni, nem önmegsemmisítő módon. Ha szeretet van a szívedben, akkor szeretnéd hogy mindenki egészséges
legyen, így hát mindenkinek megadnád a szükséges orvosságot. A legjobb orvosság a szeretet és a bölcsesség, a szellemi
energia.
(3)
1) légzés
2) nikotin
3) bódulat, jó érzés
4) rituálé
5) addikció kielégítése
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!