Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A szineszek miert nem dolgozna...

A szineszek miert nem dolgoznak soha?

Figyelt kérdés
Filmben szerepelnek, stb... egesz eletukben nyaralnak, nem mint mi atlagos emberek hogy napi 8 orat ledolgozunk es penzunk sincs...
2016. nov. 30. 21:45
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Előttem már sok mindent leírtak, csak kiegészítem.

Először is vegyük a filmszínészetet mondjuk Amerikában. Az egész egy ipar, még a befutott színészeknek is teperniük kell a szerepért, és meghallgatásokra járni. Nem hízhatsz el, nem öregedhetsz, mert a végén kiesel a kegyekből. Megkapsz egy szerepet, kapsz egy szerződést amiben leírják, hogy x hónapig vagy évig nem változtathatsz a külsődön, fel kell szedned 15 kg-ot, vagy ugyan ennyit leadnod egy hónap alatt. Össze vissza utaztok a forgatási helyszínekre, távol vagy a családodtól, otthonodtól. A forgatáson kívül semmit nem látsz az adott országból, mert megfeszített tempóban dolgoztok, amint kész valami, mentek is tovább.

Hajnalban kelsz, megkapod a szövegkönyved aznapra, órákig ülsz, míg sminkelnek, beállítják a fényeket stb.

Jön a jelenet, elmondod a szöveged pár perc alatt, majd snitt, megint órákat ácsorogsz, míg mindent beállítanak.

Aztán ott van a szerződésedben, hogy promóznod kell a filmet a megjelenés előtt-közben és után. Tehát interjúkra, bemutatókra rendezvényekre járni, jópofizva vigyorogni, miközben a nagymamád rákos beteg, vagy tegnap halt meg a hörcsögöd. Mindenki ugyan azokat a kérdéseket teszi fel, neked meg lelkesen és udvariasan válaszolnod kell, jópofizni a rajongókkal, fényképezkedni, és arról áradozni, milyen csodás ez az este, miközben csak otthon ülnél a családdal, vagy aludnál egyet.

Persze vannak jó oldalai a dolognak, én csak az árnyoldalról írtam, de azért ez is kőkemény munka. A színészkedést még nem is említettem ami mind fizikailag mind szellemileg elég megterhelő dolog. Én csak amatőr színházban játszom néha munka mellett, de még egy kisebb szerep is rendkívül lefáraszt főleg mentálisan.

2016. dec. 2. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!