Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az hogy az eredménye...

Miért van az hogy az eredmények miután az ember elérte őket nem is tűnnek olyan nagy dolognak mint előtte?

Figyelt kérdés

Rengeteg mindennel voltam így. Legutoljára egy nemzetközi bajnokságon vettem részt, ahol első helyezett lettem. Mióta elkezdtem több éve a sportot ez volt a vágyam. Rengeteg időt töltöttem a felkészüléssel és sok minden másról lemondtam. Régen teljesen elérhetetlennek tűnt ez az eredmény. Most pedig hogy megvan olyan "meh" érzés. Nem érzem úgy hogy több lettem volna tőle, sőt. És rengeteg dologgal ugyan így voltam. Mikor először léptünk fel régen együttessel külföldön (nem kell nagy dologra gondolni) akkor is így voltam vele. Évekig tanultam, és dolgoztam érte hogy egy ilyen lehetőségem lehessen. Majd mikor megvolt akkor hirtelen olyan semmis érzés lett. Ezért is hagytam ott a csapatot, és bár elsősorban a zenéért csináltam nem a pénzért de anyagilag se érte meg.

És ez így van minden eredményemmel.

Igazából eddig azt hittem hogy ez a jó az életben hogy az ember célokat tűz ki maga elé amiket elérhet szépítve velük az unalmas melós hétköznapokat. De ha megvan a cél akkor csak kipipáljuk és megyünk tovább így sok értelme nincs.

2016. nov. 29. 19:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Mondjuk elvezd ki a dolgokat. Ne csak kuzdj. Nekem is voltak celjaim, de nem kizarolag azert zeneltem, hanem azert, mert jo szorakozas. Nem ertem el eredmenyt vele, de kiraly volt. Boxoltam, sohasem nyertem vele, de jo szorakozas volt. Es nem untam meg oket. Probald meg elvezni a dolgokat, es ne csak egy elerendo celkent tekints ra.
2016. nov. 29. 19:39
 2/5 anonim ***** válasza:

Ajánlok figyelmedbe egy filmet, ami pont erről szól, és az előttem szóló véleményét is igazolja. "A békés harcos útja"

Nézdd meg, érdemes!

2016. nov. 29. 19:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezek az eredmények amiket sorolsz haszontalan eredmények. Annyi haszna van hogy legfeljebb felvághatsz vele egy kocsmai beszélgetés során. De mondjuk ha egy jó végzettség vagy állás az elért eredmény, annak már van tapasztalható haszna is.
2016. nov. 29. 19:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Mielőtt megcsináltad, kérdéses volt, hogy menni fog e és képes vagy rá. Volt előtted egy kihívás. Miután megcsináltad, eltűnt a kihívás és rájöttél, hogy megtudod csinálni.

Oké, én nem országos bajnokság szintjén, de hasonló helyzetben vagyok. Előző félévben elakartam érni az ösztöndíjat, sikerült. Másnap már nem is érdekelt különösebben. Idén még egyetemen vagyok, tudom, hogy megtudom csinálni a jó átlagot, de egyszerűen nem érdekel. Egyszer már megcsináltam, többször nincs kihívás benne.

Szerintem, egyrészt próbálj meg mindig új kihívásokat keresni, mert tudsz küzdeni értük. Másrészt, tanulj meg úgy lazulni, hogy nem csinálsz semmit. Kiülsz a teraszra és ennyi. Lehet, hogy ez is segítene.

2016. nov. 30. 02:08
 5/5 anonim ***** válasza:

Hehehe, csak nem egy felébredt germán? ;) Na, eggyel több ember, aki elkezdte kapiskálni, hogy a folyamat a lényeg és nem kifejezetten a cél mint olyan. :)

Én speciel sose értettem, mire ez a célmánia. Céltudatosnak persze annyiból olykor érdemes lenni, hogy ha rákényszerül valamire az ember, vagy amikor apró, érdekes célokat talál magának az ember, de hogy lényegi szinten mire fel a cél-mániája egyeseknek, az számomra máig megfejthetetlen.

Kicsi koromban se voltam cél-mániás. Ellenben -jó értelemben- folyton kísérletező ember vagyok, kicsi korom óta. A sablonok sose érdekeltek és az se igazán, hogy mástól kérjem ki a "tutit". Szívesen meghallgatom az értelmes embereket, de ez se célom; ha úgy adódik, el akarja mondani, meghallgatom, ha egyéb akadálya nincs.

Önállóan gondolkodó vagyok, ami alapvetően kialakult nálam olyan 10-13 éves koromra, bár kisgyermekként is eléggé sajátos voltam.

2016. nov. 30. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!