Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Fel lehet készülni a sikeres...

Fel lehet készülni a sikeres érettségire 5 hónap alatt úgy hogy a négy év anyaga szinte egyenlő a nullával, ami a tudásomat illeti?

Figyelt kérdés

Tényleg semmit se tudok, lehet hogy így nincs is értelme neki vágni. Mit gondoltok? Nagyon nagy mennyiségű lexikális tudásra van szükség?

Nem néztem át az összes érettségit, a matekot szinte nem is merem, a töriről van fogalmam, abból a kis érettségim 3-as lett szinte 0 tanulással. A magyart nézegettem még az nevetségesen könnyű, az írásbeli kis érettségim anno 4-es lett.

Angol, matek, ettől a kettőtől rettegek, úgy érzem meg fogok bukni mert tényleg majdnem a nullán állok, alig tudok valamit. Hogyan szedjem össze magam 5 hónap alatt? Gondolkodtam hogy elmegyek magántanárhoz, de nincs pofám odaállítani ilyen kevés tudással senki elé, tényleg szégyellem. Mit tegyek?

2016. nov. 27. 19:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Volt amikor továbbtanuláson is gondolkodtam, mondom áh majd össze szedem magam, majd, majd... és hát eltelt az idő de ugyanúgy egy semmirekellő lusta szar maradtam. Emelt bioszt akartam, most örülök ha az infót megcsinálom, mint választott. Hisz az a legkönnyebb... Elcsesztem. És már késő. Vagy bukás, vagy épp átlendülök valahogy. És ezek után már nem hiszem hogy lenne erőm újraérettségizni és emeltet tenni.
2016. nov. 28. 00:24
 12/15 A kérdező kommentje:
És abból is elegem van hogy ennyire túl van hypolva az érettségi, a tanárok is ijesztgetik az embert hogy mennyire hűdenehéz, főleg a gimiben... Tudom hogy nem nehéz, de azt is tudom hogy a mostani tudásommal 99% hogy buknék valamiből. Meg a felesleg stressz is ront a teljesítményen. A kis érettségim előtt valami iszonyatosan nehéz számomra teljesíthetetlen dolognak gondoltam, az alapján amit a tanárok előadtak... Írtunk irodalomból egy esszét, meg volt szóbeli. A fogalmazásom az egyik legjobb lett az osztályban, a szóbelire semmit se tanultam az 1-es lett és megbuktattak. A matekom 2-es lett, amit nem akartam elhinni, mert az osztályból 11 ember bukott meg, és én voltam az egyik legrosszabb tanuló, mégis sikerült. Tehát az irodalom kis érettségi miatt buktam. De nem is voltam egy olyan nehéz gimibe való, nem bírtam azt a tempót, képtelen vagyok tanulni. Átjöttem estire, ezt se veszem komolyabban épp hogy megcsináltam a tavalyi évet is, alig jártam be, idén meg 4x voltam összesen. :D Múlthéten bementem, mondom oké, most már összekapom magam, de egyszerűen ledöbbentem hogy milyen szinten le vagyok maradva meg mennyire semmit se tudok és fogalmam sincs, hogy mit tegyek.
2016. nov. 28. 00:41
 13/15 anonim ***** válasza:

"Elcsesztem. És már késő."

Ember...:) 4 évvel érettségi után álltam neki mateknak tanulni, önerőből feltornásztam pár hónap készüléssel 55%-ról 92%-ra, most műszaki szakon vagyok és jól haladok.

Nyilván igényel a matek érettségi is utánajárást, sok anyag van már neten, pl edubase,youtube csatornák stb.

Ha biosszal akarsz foglalkozni és matekból csak az a cél hogy átmenj akkor meg nem kell túl mélyen beleásnod magad. Oldj meg pár korábbi érettségit, aztán javító kulcs alapján pontozd magad, hogy lásd hol állsz.

Továbbra is tartom, hogy a józan paraszti ész + függvénytábla használat bőven elég a kettesre de még 50% felettire is.

2016. nov. 28. 13:21
 14/15 anonim ***** válasza:
Simán fel lehet rá készülni, de ha 4 évig lusta voltál tanulni, akkor az elkövetkezendő 5 hónapban is lusta leszel...
2016. nov. 28. 16:02
 15/15 anonim ***** válasza:

"Átjöttem estire, ezt se veszem komolyabban épp hogy megcsináltam a tavalyi évet is, alig jártam be, idén meg 4x voltam összesen."

1. Miért mész gimnáziumba, ha nem vagy képes tanulni? Miért nem csinálsz egy szakmát és húzol el dolgozni? Érettségivel akkor lennél előrébb ha továbbtanulsz, de ha már a középsulin ilyen lusta vagy akkor semmi értelme a felsőoktatásba kerülnöd.

2. Mi a tökömet csinálsz ha nem iskolában vagy?

2016. nov. 28. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!