Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elegem van! Mit tegyek?...

Elegem van! Mit tegyek? Kiborultam a semmitől.

Figyelt kérdés

(Az adminokat megkérem, ne töröljék a kérdésemet, mivel "amit máshol nem merek, itt megkérdezhetem" és ez pont egy ilyen dolog.)

Sziasztok! Mit tegyek?

Nem tudom magam rávenni a tanulásra, egyszerűen... nem megy. Kamasz vagyok, persze mindenkinek nehéz, én sem értem mire ez a hiszti, de egyszerűen elegem van, tanév eleje... na jó, már jó rég óta nem tudok leülni tanulni és ez idén meg is látszik a jegyeimen. TUDOM, hogy kéne, TUDOM, hogy mi akarok elérni és azt is tudom, hogy ahhoz nagyon sokat, rengeteget kéne tanulnom. De kételkedem benne, hogy a célom helytálló, hiszen hogyan tudnék példát mutatni másoknak a jövőben, hogyha már most ennyire borzalmas vagyok?

Nem megy. Leülök és elfecsérlem az időmet, egyszerűen akármivel, de még a hobbimat (írás) sem tudom rendesen csinálni, egyszerűen azt is abbahagyom, ha ketten írunk valamit, akkor nem tudom megcsinálni a részemet, minden. Egyedül animációs sorozatot nézni vagyok képes, mert az kiragad a valóságból, pedig semmi bajom! Egészben van a családom, nincs komoly betegségem, a gerincferdülésem se vészes, van pár barátom is, tehát semmi bajom nem lehet! De vannak dolgok, amiket még leírni sem merek, mert bár pozitívak, tudom, hogy sokan elkezdenétek azt támadni. Nagyon rossz személyiség vagyok! De valamiért mégis mindenki jó embernek lát. Pedig TÉNYLEG nincs nálam szörnyűbb, undok vagyok, türelmetlen, hirtelenharagú, hisztis, forrófejű és iszonyat lusta, meg még ráadásul elég önző és énközpontú is, csak nézzétek meg ezt a kisregényt amit ide írtam, és ez még csak talán a közepe lehet.

Mit tegyek, hogy álljak le? Nagyon rá tudok függni akármire ami elvonhatja a figyelmem a fontos dolgoktól, legyen animációs sorozat, játék vagy zene. Aztán ha elhal az érdeklődés, mindig jön valami új! Volt már valaki ilyen helyzetben? Tudom, hogy sokan tutira már most utáltok, mert mit nyavalygok itt amíg nem fázok meg van mit ennem meg nem utál kivétel nélkül mindenki és van családom, és ezt tudom is. Akkor mégis mi bajom van?

Teljesen magamtól keveredtem ebbe bele és nem tudom hogyan és nem tudok kimászni se belőle. Mindent próbáltam tényleg, gyóntam is, beszéltem is egy kedves rokonommal aki tanult pszichológiát (igaz, másról, de kicsit segített asszem). Rossz barát is vagyok ráadásul.

Ezelől a rossz érzés elől menekülök a vackok közé, amik után persze még rosszabbul érzem magam, hogy megint elfecséreltem a napomat. Mindig megígérem este, hohy holnap változtatok meg sokszor reggel is, de nem megy. Nem tudom, miért. Miért vagyok ennyire életképtelen?

Állandóan csak a történeteimre gondolok, vagy arra, hogy de megölelném xy-t vagy hogy xy tetszik-e vagy csak barátom-e (mivel azonos nemű), meg hogy mit teszek a jövőben (amikor mindig rájövök, hogy lehetetlen), meghogy de jó lenne ha ezt meg azt a lehetetlen dolgot tudnám, vagy hogy de jó lenne ha így vérezhetnék, vagy hogy egy késszúrással kiszabadulna a szorító érzés a mellkasomból (persze eszem ágában sincs megtenni ilyet, élni akarok amúgyis, meg hát komoly bajok nélkül nincs is jogom bántani magam). Mondjuk most sikeresen kapartam egy kis, kábé háromszor egy centis sebet a mellkasomra, ami fáj is, de ez nem olyan. Most mondjátok meg, nem vagyok mentálisan beteg?

Tudom, hogy kihagytam valamit... Ja, és persze eamiatt sokáig is fent vagyok, alig alszok, pedig nagyon akarok. Nem is érdemlem meg, hogy ilyen jó életem legyen, de ha már az van, akkor minimum jó dolgokat kéne véghezvinnem, nem?

A tervem az, hogyha felnőtt leszek, segítek másokon... szegény gyerekeken, éhező gyerekeken, tanítok embereket meg iskolákban besegítek minden módon és egy csomó mindenkit elindítok az életének útján. De ugye, hogy én erre nem vagyok alkalmas?

Mit javasoltok, mit tegyek, hogy kikerüljek ebből? A sulipszichológus nem szimpatikus, szerintem nem is kedvelne de legalább nem értené meg teljesen mert nem tudom jól kifejezni magam minden helyzetben. (meg amúgy se feltétlen lenne jogom felkeresni, hogyha sokszor a depressziósok meg mindenféle KOMOLY és valódi bajjal rendelkező emberek sem kereshetik fel, vagy hát pont ők igen, mert nekik jár a segítség, a semmire most minek?) Volt már valaki hasonló helyzetben?

Kérlek ne hordjatok nagyon le, így is mindent magamra veszek, persze megérdemlem, de kérlek!

(tizenhat éves lány vagyok, ha számít)

2016. nov. 23. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
Az adminok helyreigazítása után abbahagytam a kisregény olvasását. Hisztis vagyok én is. Lemaradtam valamiről?
2016. nov. 23. 18:26
 2/7 A kérdező kommentje:
Bocsánat! Tudom, hiba volt beleírni. De volt már, hogy törölték a kérdésemet, pedig helyes topikba helyes kérdés volt és az esetben nem segítség kérdés és más valóban "a szabályba nem beleillő" kérdések bent maradtak. Ne haragudjatok, nem akartam rosszat, csak... mindegy, hamarosan törlöm magamtól is, csak várok még egy kicsit, hátha. bocsánat, tényleg
2016. nov. 23. 18:29
 3/7 BANDI21 válasza:
Sajnos én is így állok az életemmel csak veled ellentétben nekem nincsenek barátaim, haverjaim vannak és ez a kettő fogalom nem összekeerendő. Én is iszonyat lusta vagyok tudom hogy kéne tanulnom de egyszerűen nem megy. Azon gondolkoztam hogy várok még egy kicsit hátha bejön az élet ha pedig nem akkor öngyilkos leszek mivel ilyen személyiség mellett élni összességében lehetetlen. Ezt azért tartom még jó ötletnek mivel az én generációm tagjai 2 felé vannak osztva. Vannak,akik átbasznak mindenkit lopnak csalnak és hazudnak, mindent csak maguknak akarnak mindig úgy cselekednek hogy nekik legyen jó, másokért semmit nem tesznek. Nekik nincsenek barátaik, alkalmi barátaik vannak akiket azonnal leváltanak ha valaki menőbb érkezik. És vannak azok akik akarnak barátokat de a generáció többi tagja nem hagyja ezt. Ők kis idő után rájönnek arra amire én és vagy jól érzik magukat a haverokkal és elfogadják hogy "egyedül" fogják leélni az életüket.A mai életnek semmi értelme úgyhogy ne sajnáld hogy ilyen vagy. Fogd fel úgy hogy az élet egy szar, mindegy hogy mi lesz nem fogsz tudni rajta változtatni mivel az emberek akkor is hülye faszok maradnak. Érezd jól magad addig ameddig tudod, minden lehetőséget használj ki és ha megunod válassz valami módszert arra hogy hogyan vess véget a szerencsétlen szánalmas életednek.
2016. nov. 23. 19:01
 4/7 A kérdező kommentje:

3: köszönöm a választ. Annyire meggyőzően írtál... viszont nem szeretnék öngyilkos lenni és kérlek te se legyél az. (ez az alapelvem). Te nem élvezed az életet akkor a haverjaiddal? Nem tudod vagy nem jönne be?

Most nyugodtabb vagyok valamivel, de nem tudom meddig lesz ez így. Mindenesetre most megpróbálok csinálni is valamit, remélem sikerül. És mindettől függetlenül tényleg minden jót kívánok neked!

2016. nov. 23. 19:20
 5/7 BANDI21 válasza:
Pillanatnyilag amikor velük vagyok, hát nem hiszem hogy boldogság az amit én érzek, mivel tudom hogy milyen undorító és alattomos emberek vesznek körül. Hát jól elvagyok, nevetek viccelődök "haverkodok" de boldogságnak nem hiszem hogy lehet ezt nevezni. De most nem rólam van szó :) Remélem valahogy ki tudsz kecmeregni ebből a helyzetből. Én meg várok ameddig megunom ;)
2016. nov. 23. 20:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Tagadnám azt a kijelentést, hogy a mai tinik két részre osztódnak, jóra és rosszra. Én jótanuló vagyok, igyekszem mindenkivel kedves lenni, kevés barátom van, és vallásos vagyok. És van egy barátnőm, aki dohányzik, sminkel, rondán beszél és soha meg nem mondtam volna, hogy mi egyáltalán szóba fogunk állni. :D Csakhogy ő szimpatizált velem, én pedig megláttam benne a „jó oldalát”, amit nem mutathatott ki a nagyközönségnek, hiszen már beskatulyázták. Én is voltam már bunkó, azóta is bánom. Mindenkiben van ilyen is, olyan is! Csak próbálj meg kettes válaszoló egyszer odamenni egy bunkó-népszerű emberhez, amikor szomorú. Ha megvígasztalnak, az mindenkinek jól esik. Vagy, amikor nem hozott magával ennivalót. Ha megosztják veled az ételt, az mindenkinek jól esik. Biztosan tiszta szívből örülni fog neki. ^^

És, hogy a kérdezőnek is válaszoljak:

Csak olvastam, olvastam, és minden mondatnám úgy éreztem, olyan, mintha én írtam volna.

Szerintem egyértelműen alkalmas vagy arra, hogy másokon segíts, nagy szíved van! Fontos dolgok: ne legyél önző, de álszent sem! Mindig az őszinteség a legjobb megoldás, úgyis kiderül egyszer minden hazugság. Ne legyén eltelve magaddal, de ne is legyén önbizalomhiányos! Bár nem te vagy a világ közepe, de néhány embernek bizony te lehetsz a szíve közepén, a számára legfontosabb. És maximálisan helyeslem az életszerető felfogásod! :) + ha szereted a macskákat, és szüleid megengedik, szerezz be egyet! Minden lelki problémára megoldás. ^^

2016. nov. 23. 20:42
 7/7 anonim ***** válasza:
3-as válaszoló* bocsánat :$
2016. nov. 23. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!