Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek miért nem segítik...

Szerintetek miért nem segítik azt, hogy a magyar emberek szaporodjanak?

Figyelt kérdés

Először is szeretném leszögezni, hogy nem vitát szeretnék kirobbantani és nem is akarok provokálni senkit, a politikát sem akarom belevonni, csupán a saját egyéni véleményetekre vagyok kíváncsi.

Én egy 20 éves lány vagyok és nagyon bosszant, hogy gyereket szeretnénk a párommal de egyszerűen nem tehetjük meg mert nem biztos, hogy anyagilag úgy állunk és másokból kiindulva van egy olyan érzésem, hogy nagyjából semmiféle támogatást nem kapnánk. Emellett sok cigány család kapk mindenféle támogatást, kedvezményt és azért valljuk be, általában nem arra költik amire valóban kellene és nem tudják megbecsülni. Sok magyar családnak meg nélkülözni kell és hiába szegények mint a templom egere (önhibájukon kívül), hiába kérnek és igényelnek, nem tartják őket rászorulónak. Rengeteg ilyen családról hallottam már. Meg sok átlag magyar fiatal csak azért nem vállal gyereket mert nem tudnák eltartani, illetve ha vállal is akkor egyet, maximum kettőt. De már a kettő is nagyon kérdéses manapság. Egyszer azt olvastam, hogy 1 cigány nemzetiségű nőre (ha jól emlékszem) 6 gyerek jut, míg az 1 magyar nőre jutó gyermek száma NEM(!) haladja meg az 1-et! Szerintem ezek borzalmas adatok. Többször hallottam már a cigányoktól, hogy ők azért szülnek ennyi gyereket mert nekik fontos a család stb, de itt Borsod megyében én nem ezt látom. A kedves anyuka üti a gyerekeket, kiabál velük, rákot kíván nekik, a múltkor fültanúja voltam amikor egy 3-4 év körüli gyerektől azt kérdezte veszekedve, ordítva az anyja, hogy "mikor döglesz már meg te g*ci?" meg olyan is, hogy "vinne már el a rák téged" szerintem akinek tényleg fontosak a gyerekei és a családja az nem beszél így egy gyerekkel. Még véletlenül se venném a számra a rákot. Napi szinten látok ilyen családokat veszekedni tehát ez nem egy kirívó eset volt. Persze kapják a pénzt és olyan házakban élnek ahol patkányfúrás van, törött ablakok, beázó falak, vagy 2 centi sár a padlón, a gyerek télen is zokniban szaladgál az udvaron, szó szerint mocskos ruhákban jár és még sorolhatnám. A szülőknek meg márkás ruha, ékszerek, alkohol, cigi, hamburger... az ilyen meg örül ha nem viszik el a feje felől a házat meg tud venni magának 1-2 új ruhát néha meg eszi a tescos kenyeret. Nem tudom, hogy átlagosan mennyi pénzt kapnak, de biztos nem 20 000Ft-ot. Rogyásig pakolják a bevásárlókocsit, lángost, hamburgert, márkás jégkrémet esznek, néhány héttel később meg jönnek kunyizni 500 meg 1000 forintokat "a gyereknek gyógyszerre meg pelenkára". Én egy kis faluban élek és ezt látom. Nálunk tényleg ez van. És nagyon bosszant a helyzet. A normális emberek akik próbálnak normális körülmények között élni és gyermekeket szülni, nevelni teljesen el vannak lehetetlenítve. Oké, most van ez a csok vagy micsoda, de ez semmi. Nekünk van saját házunk (örökölt) de ebből a pénzből kettőnket alig tudjuk eltartani.

Neked mik a meglátásaid és mi a véleményed? Szerinted miért nem tesznek valamit annak érdekében, hogy a magyar emberek is gyarapodjanak?

2016. nov. 23. 11:39
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
26%
Érzékeny területet érintesz. Nagyon úgy fest, hogy a világot irányító hatalmaknak a magyar egy szükségtelen rossz. Önmagában is elég ahhoz, hogy pusztítsa önmagát, csak némi asszisztálás kell hozzá.
2016. nov. 23. 11:50
 2/21 anonim ***** válasza:
51%
hiába nem akarod bele"vonni a politikát ,mert ez az kőkemény kegyetlen politika.
2016. nov. 23. 11:52
 3/21 anonim ***** válasza:
58%
Abszolút családbarát politikát folytat a kormány. Mi egyedülállók meg magasról le vagyunk tojva. Lassan meg fogják adóztatni az egyedülállókat. Nem tudom miről beszélsz kérdező.
2016. nov. 23. 11:52
 4/21 anonim ***** válasza:
73%

Az állatok szaporodnak.

Nektek is pont annyi támogatás járna, mint mindenki másnak.

20 évesen meg nem siránkozni kell a kevés jövedelmeteken, hanem tenni azért, hogy többet keressetek. Nem leszel lekésve semmiről, ha pár évvel később, már valamivel jobb anyagi helyzetben vállaltok gyereket.

2016. nov. 23. 11:59
 5/21 anonim ***** válasza:
47%
A magyar emberek nem arra születnek, hogy nagy hasznot lehessen belőlük húzni, tehát nem érdeke sem az államnak, sem a világnak, hogy mi szaporodjunk. Plusz mi inkább szellemi értékeket képviselünk tehetségeinkkel és nehéz minket " alakítani ". A világnak meg olyan emberek kellenek, akiket irányítani lehet és így "jó"= fogyasztói állampolgárt nevelhetnek belőlük. A cigány azért jó, mert sok pénzt költ és nem tanult emberek ( a többség ), könnyű őket manipulálni.
2016. nov. 23. 12:00
 6/21 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező ez engem is érdekelne. A minimálbérek sem emelkednek.Hanyatlik az ország.Sok fiatal elmegy innen. :(((
2016. nov. 23. 12:14
 7/21 anonim ***** válasza:
60%
Nyugi 20 evesen mas orszagban sem tudsz normal korulmenyekbe gyereket szulni csaladi segitseg nelkul. Azert egy orokolt haz mar igy is nagy elony
2016. nov. 23. 12:20
 8/21 A kérdező kommentje:

Arra gondoltam, hogy ne kezdjük el szidni egyik pártot sem, abból nagy veszekedés lenne itt és nem akarom, hogy töröljék a kérdést.

#4 Szerintem ez az egyik baj. Hogy szerinted is meg sok ember szerint ráér mindenki, csak az a helyzet, hogy minél később szül valaki gyereket, annál nagyobb az esélye, hogy nem jön össze, beteg lesz a gyerek vagy komplikációk adódnak. Egy korombeli sokkal jobb helyzetben van biológiailag. Azért aki 30+ évesen szüli az elsőt simán benne van, hogy többet nem is vállal vagy nem is tud vállalni. Hiszen már 40 felett mondhatni veszélyes. Ezért marad az, hogy családonként 1-2 gyerek.

A barátom 10 évvel idősebb nálam és állandó munkahelye van de nem keres valami sokat, ahogy én sem. Én most egy tanfolyamra is járok amivel szerintem nem lesz több a fizetésem. Egyetemre pedig nem tudok menni.

A környéken nagyon kevés munkalehetőség van ezért örülni kell mindennek.. a költözés viszont nem lenne megoldható.

2016. nov. 23. 12:28
 9/21 anonim ***** válasza:
"Nyugi 20 evesen mas orszagban sem tudsz normal korulmenyekbe gyereket szulni csaladi segitseg nelkul." Nekünk és nem egy ismerősnek sikerült. Szóval nem kell tagadni a tényt : Magyarországban az életszínvonal a béka feneke alatt van. Az ostoba nép pedig nem tesz ellene, hanem még asszisztál is hozzá.
2016. nov. 23. 12:32
 10/21 anonim ***** válasza:
41%

A ciganyok semmivel sem kapnak nagyobb/tobb tamogatast es kedvezmenyt mint a magyarok, ez egy tevhit.

Nekem az a meglatasom hogy ne nyavajogj hogy neked milyen xar, hanem tegyel ellene.

20 evesen gyereket akarsz, masok penzere? Akkor mi is kulonboztet meg a ciganyoktol?

2016. nov. 23. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!