Szerinted ki volt a legnagyobb ember?
Az akadémikusok elvannak borulva, és azt hiszik ők tartják fennt a világ egyensúlyát. A nagyrésze felesleges ember, akik a semmiért kapják a fizetést.
A történelem nem az akadémikusokkal fog foglalkozni, hanem azokkal akik a gyakorlatban tesznek valamit. A nagy embereket fennt említették, ők azok akiknek a neveik fennmaradnak. Királyok, császárok, hadvezérek, és olyan emberek akik vértanúk lettek.
Egy akadémikus mit tud erről? Ez olyan mintha egy bölcsész kezdene el itt filózni. Vagy az hogy a Bye Alex a zenéről papol pedig köze nincs az egészhez. Egy eladható semmirekellő hippi.
Előző, az akadémikusokról amit mondasz, egyetértek vele, de hagyjuk már ezt az "eladható hippi" frázist...
Pontosan a hatalom manipulációja ez, akárcsak az akadémikusság.
A hatalom mindig talál -ha esetleg nehezen is adott esetben, de- lefizethető bennfentest, ha meg nem, akkor beépíti a saját emberét, h lejárathassa az adott csoportosulást.
Ennek tetejében létrehozta a hatalom tudatosan a punk mozgalmat, a hippik alaptalan megalázására (bár én szeretek sokféle a punk zenét is, de ELEINTE hamis volt az ideológiája, hiszen fentről alakított volt, persze látszólag nem...)
A Sex Pistolt és számos hasonszőrű korai punk zenekar fentről irányított hamis kreálmány volt, a hippimozgalom alaptalan megalázására.
"Az [akadémikusok] nagyrésze felesleges ember, akik a semmiért kapják a fizetést."
Evvel viszont egyetértek, bár ez eléggé finomkodó megfogalmazás; ugyanis nem pusztán feleslegesek, de egy részük naiv popsinyalogatója a hatalomnak, mert ezért kapnak stabil állást és relatíve jó fizetést; másik részük meg tudatosan hazug, részt vesz a hatalom által végzett népbutításban, a presztízsen mint hatásvadász akadémikus tényezőn keresztül.
A presztízs valójában meg egy nagy ló kaki, önmagában véve. Ahhoz h értékelhető legyen a presztízs, nem rangok, és nem diplomák kellenek. Nem árt ha van diplomája az embernek, de önmagában a diplomák nem jelentenek semmit, hiszen az iskolarendszer mennyiségi, felülvizsgálástól eltántorító jellege nem jelent különösebb minőségi értéket, legfeljebb mennyiségit (hogy hány évig tud valaki popsiján ülni és magolni).
Mondom ezt én évek óta, diplomásként. Ugyanis az én értékemen NEM pusztán a diplomám adja, hanem a gyerekkorom óta meglevő ÖNÁLLÓ filozofikus, felülvizsgáló, objektivitásra törekvő, önállóan, többségében függetlenül gondolkodó mivoltom jelent értéket.
Ezzel ilyen formában nem értek egyet. Az hogy ennyi zenei stílus alakult ki akkoriban, annak semmi köze nincs a hippikhez. Ez is egy összeesküvés elmélet. Értem amit írsz, és elfogadom egy részét, de ez szerintem kicsit erőltetett volt, nem ez volt a téma, én csak egy mondvacsinált "zenész" karrierjére utaltam.
De felhozhatjuk Elvis-t, akit számtalan elmélet szerint azért ültettek oda ahova, mert zavarta őket hogy egy eladható zenei irányzat, a Rock 'n' Roll a négereknek megy a legjobban. Akár csak a Jazz, amíg világ a világ... Kellett egy fehér akit tudnak szeretni, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!