Mit feltételeztek egy olyan emberről, aki nincs fent Facebookon?
Ugyebár a lakosság nagy része tagja ennek a csodás közösségi oldalnak. Én viszont nem vagyok tagja. 20 éves vagyok, és az én korosztályomnak a nagy része fent van az oldalon. Ebben a korosztályban 100 emberből 5 nincs fent, ez az arány szerintem.
Én benne vagyok ebben az ötben. Ti mit feltételeztek egy ilyen emberről? Egyáltalán emberszámba veszitek -e, hiszen aki nincs fent Facebookon, arra nem lehet rákeresni, nem lehet róla tudni semmit, olyan mintha nem is létezne. Persze vannak olyanok, akik fent vannak, de szándékosan elrejtik az információkat magukról. De ők legalább fent vannak.
Megmondom őszintén, hogy fent voltam 2 éve, de töröltem magam. Egyszerűen irritált és kiakasztó volt azt látni, ahogy minden általad jól ismert / vagy egyáltalán nem ismert ember posztolja a fényképeit a gyönyörűséges életéről, a vidámnak beállított pillanatokat, ami persze csak pár képkocka erejéig tart, és hogy ők ezeket a trendi dolgokat csinálták, ezeken a menő helyeken voltak, lássátok emberek, lájkoljátok, hogy érjek én is valamit, hogy ne csak egy hülye semmirekellő p*sa legyek.
Azt feltételezem róla, hogy feltehetően NEM szenved feltűnőségi viszketegségben, és tisztában van a magánélet fogalmával. Számomra mindkettő szimpatikus tulajdonság. :)
30/N
"Kérdésedre válaszolva: azért van mert alap dolog már. Olyan mint a mobil vagy a szines tv stb. Jobbá teszi az életet mert örömet okoz a normális használata. "
Nem akarok kötekedni, mert az emberiség történelmében tényleg az egyik legmeghatározóbb találmány ez a technológia. De ha megnézed az embereket, valóban boldogak lesznek ezektől? Valójában boldoggá teszik az életüket ezek? Tudod én, hogy mikor láttam utoljára őszintén boldog embert? Nagyon régen, és most is csak nagyon ritkán látok. Az idős emberek pedig azt mondják, hogy amikor még nem voltak ezek, sokkal kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak voltak. Nos, nem arról van szó, hogy ez a vívmány rossz lenne, hanem itt a mértékkel van gond, arról hogy túlzásba visszük. Majdnem minden ember manapság TV-, mobil-, és/vagy internetfüggő.
Önmagában, amíg az illetőt meg nem ismerem komolyabban, semmit. Így döntött. Lehet a döntésének értelmes alapja, de értelmetlen is.
Egyrészt, irigylem azt, aki megteheti, hogy úgy dönt, nem facebookozik. Sajnos, nekem ez lehetetlen. Egyetemista vagyok és ott terjednek az infók. Pl. elmarad az óra, másik teremben lesz vagy csak simán, ha elakad az ember egy beadandóban, 5 perc alatt megkérdezheti a másiktól.
Másrészt, többségében olyan emberekkel találkoztam, akik vicc kategóriájú szövegek miatt léptek le az oldalról és buták voltak. Nem csak ezért, hanem úgy összességében. Általában 2 kategóriát láttam.
1, Nagy mellénnyel előadták, hogy nincsenek facebookon és érezhetően ezért többnek vagy jobbnak érezték magukat. Igazából semmivel sem voltak többek, csak nem tudták normálisan használni az oldalt.
2, Akik panaszkodtak a tartalomra, mert szintén nem tudták normálisan használni. Pl. a lájkokra, meg hogy miket osztanak meg. Ettől nem a facebook rossz, hanem az illető nem ért hozzá. Furcsa. Nekem nem jönnek szembe lájkvadász posztok, csücsörítős plázacicák. Aki olyan tartalmat oszt meg folyamatosan, ami nem érdekel, azt vagy törlöm vagy leállítom a követését. És mit látok akkor? Ha a kedvenc együttesemnek kijött az új zenéje vagy tök jó filmajánlókat pl.
Van egy nagy igazság: Sosem az eszköz a hibás, hanem a használója!
Én is sokáig nem voltam fent, valahogy elkerültek a közösségi oldalak, nem volt előtte myvipem meg iwiwem sem, gondoltam nem kell nekem face sem. De aztán érettséginél egyre inkább szükségem lett rá, sok tétel feltöltöttek oda a tanárok, vagy ott beszéltek meg plusz óra időpontokat, és egy idő után cikinek éreztem, hogy nekem mindig külön kellett szólni, tényleg konkrétan már a tanárok cseszegettek, hogy csináljak, sokkal könnyebb lesz. Rajtam kívül még egy csaj volt az osztályban, aki nem volt fent, de ő is kb velem egy időben csinált, ugyanezért. Csináltam profilt, persze az osztályban nagy hír lett, rögötn mindenki bejelölt, jaj de jó nekem. És azóta sem bántam meg. Egyetemen is hasznos, vannak csoportok, ahova vizsga kérdéseket, tételeket töltenek fel, megbeszéljük a tanárok egyéni preferenciáit, ha nem értünk valamit az ügyintézésekkel kapcsolatba, ott meg lehet kérdezni, valaki mindig válaszol. A különböző bulikba sem személyesen hívják el az embert, hanem szimplán berakják az egész évfolyamot. Diákmunka csoportokban is benne vagyok, az is elég hasznos. Szóval tényleg nagyon sok gyakorlati haszna is van.
A kommunikációt is megkönnyíti, pl a csoportos beszélgetés nagyon jó ötlet, nem kell minden barátoddal külön megbeszélni, hogy mikor hol találkoztok, hanem ott van egybe minden amit a társaság írt. De a telefonszámlám is jóval kisebb, mert mindent ugyanúgy meg lehet beszélni ingyen.
Eleinte engem is zavart, hogy boldog-boldogtalan bejelöl, nem is jelöltem vissza mindenkit, a többiek bejegyzéseit egyáltalán nem néztem. De mostanra ezt is megszerettem, nézegtem ki milyen hülyeségeket rak ki. Nem lesz szomorúbb tőle az életem. Egyrészt nem szabadidőmben csinálom hanem melóban(nincs túl sok munkám, úgyhogy örülök, hogy van mivel elütni az időt), másrészt tudom, hogy amit itt látok az nem a valóság. És jót lehet röhögni a sok retardálton, aki az aznapi kullantását is kiposztolja. Én soha nem posztolok meg lájkolok semmit, tehát nem vagyok túl aktív felhasználó, de érdekes nézni a többiek képeit. Plusz van mindenféle oldal, amit nézegetek, cukicicás meg iylesmik. Szóval szerintem megéri felmenni, ha alapból nem vagy ilyen típus, akkor nem fog magába szippantani.
20l
1, ha olyan a munkahelye, simán lehet h tiltják neki, én magam is ismerek ilyen embert
2, egyéb, magánéleti okokból is megtörténhet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!