Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit feltételeztek egy olyan...

Mit feltételeztek egy olyan emberről, aki nincs fent Facebookon?

Figyelt kérdés

Ugyebár a lakosság nagy része tagja ennek a csodás közösségi oldalnak. Én viszont nem vagyok tagja. 20 éves vagyok, és az én korosztályomnak a nagy része fent van az oldalon. Ebben a korosztályban 100 emberből 5 nincs fent, ez az arány szerintem.

Én benne vagyok ebben az ötben. Ti mit feltételeztek egy ilyen emberről? Egyáltalán emberszámba veszitek -e, hiszen aki nincs fent Facebookon, arra nem lehet rákeresni, nem lehet róla tudni semmit, olyan mintha nem is létezne. Persze vannak olyanok, akik fent vannak, de szándékosan elrejtik az információkat magukról. De ők legalább fent vannak.

Megmondom őszintén, hogy fent voltam 2 éve, de töröltem magam. Egyszerűen irritált és kiakasztó volt azt látni, ahogy minden általad jól ismert / vagy egyáltalán nem ismert ember posztolja a fényképeit a gyönyörűséges életéről, a vidámnak beállított pillanatokat, ami persze csak pár képkocka erejéig tart, és hogy ők ezeket a trendi dolgokat csinálták, ezeken a menő helyeken voltak, lássátok emberek, lájkoljátok, hogy érjek én is valamit, hogy ne csak egy hülye semmirekellő p*sa legyek.

2016. nov. 15. 17:20
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
59%
Még valami. Így is gyk-, ételtéma- és youtubefüggő vagyok, nem kell nekem még facebook is... :D
2016. nov. 15. 18:07
 22/40 anonim ***** válasza:
35%
Facebookon az emberek sokkal bátrabbak és ezért az nem is tükrözi annyira a valós énjüket. Nekem van facebookom csak nem a telefonomon és géphez ritkán ülök.
2016. nov. 15. 18:11
 23/40 A kérdező kommentje:
DE igen. Mi van, ha pont az a valós énjük, csak a való életben elrejtik ezeket a tulajdonságaikat, mert nem merik felvállalni? Inkább abban hiszek, hogy az a valós énjük, amit facebookra írnak.
2016. nov. 15. 18:13
 24/40 anonim ***** válasza:
38%

"ból? Mi az előnye a Facebooknak számodra? Mennyivel tesz hozzá az életedhez a Facebook?"

Mondjuk elég ok a kapcsolattartás.

Emellett ott van, hogy bármit feltölthetsz és megoszthatsz másokkal, akar csoporton belül. Ez főiskolán jól jött, előtte ott beszéltünk át egy csomó mindent. Sokan feltették a számukra nem egyértelmű dolgokat kérdésként.

Nekünk van egy buli csoportunk is, oda bárki feltolhatja a bulin készült képeket, így nem kell kéregetni, küldözgetni.

Aztán tök jó, hogy nem csak ismerősöket lehet belinkelni, hanem vannak más oldalak, amin vannak videók, rajzok, képek, versek, hasonló gondolkodású emberek.

Ebből, plusz az ismerőseimből kifolyólag elég király a hírfolyam, csupa, számomra érdekes dolog jelenik meg.

Másrészt ugye intézmények, szervezetek, szervek, vállalkozások is fent vannak, így folyamatosan kapom az információt a kedvezményekről, akciókról, rendkívüli hírekről stb.

Azért ez elég király, mert ide mindent hamarabb feltöltenek, mint a weboldalukra.

Na meg ott van, hogy híres emberek is fent vannak, lájkolhatók, megjelennek a kis postjaik. Nekem nem egy világhírű sztár írt már vissza:D

Nagyjából ennyi.

2016. nov. 15. 18:19
 25/40 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem nem kell ennek nagy jelentőséget tulajdonítani.Azt gondolom, ez mindenkinek magánügye, fent van-e, vagy nincs.Komolytalannak tartom azt, aki a fészen éli életét.Nekem például van, de alig van ismerősöm, mert csak azokat jelölöm, keresem meg, akikkel szorosabban akarom tartani a kapcsolatot, vagy tényleg jó régi barát, rokon.Nem fogom az összes kollégám, valaha volt osztálytársamat bejelölni, csak hogy sok ismerősöm legyen.Értelmetlen.Akiknek fontos vagyok, illetve fontosak nekem, ők ott vannak, hogy így könnyebben elérjük egymást és ne kelljen drágán telefonálni, üzenünk inkább fészen ha van valami.Ennyi ez, semmi több.
2016. nov. 15. 18:23
 26/40 anonim ***** válasza:
32%
Semmit nem feltételezek róla. A mostani (de)generáció hajlamos túlzott jelentőséget tulajdonítani ennek a weboldalnak.
2016. nov. 15. 18:23
 27/40 anonim ***** válasza:
50%

Nem értem, miért lett olyan nagy divat mostanában szidni azt az oldalt, meg azokat, akik fent vannak rajta.

Először is nem tudom, mi idegesitő van abban, hogy valaki kirakja pl. a nyaraláskor készült képeit. Irigy vagy rá, hogy el tudott jutni oda és jól érezte magát? Vagy zavarnak a "vidámnak beállitott" képei? Ott vagy velük életük minden másodpercében, hogy igy tudod, hogy mikor vidámak meg mikor nem? Arra nem is gondolsz, hogy vannak, akik nem csak keseregnek állandóan, hanem néha szórakoznak a barátaikkal és csak szeretik megörökiteni azokat a pillanatokat? /Mielőtt belém kötnél, nem, nem vagyok facebook-függő lájkvadász, hogy igy védem azokat, akik...képeket tesznek fel, a profilképemet is utoljára fél éve frissitettem, csak nem értem, mások hogy képesek igy felidegesiteni magukat azon, hogy XY milyen képet rakott ki../

És a másik, hogy ha annyira zavar, milyen képeket raknak ki az ismerőseid, miért nem törlöd őket? Vagy ha törölni nem is akarod, most már azt is be lehet állitani, kinek akarod látni az újonnan kirakott dolgait, meg kinek nem. Ehelyett inkább letörlöd magad onnan és kiirsz erről egy külön kérdést is, csak hogy elmondhasd magadról, hogy te bezzeg jobb vagy mindenkinél, mert nem vagy fent azon a retken.

De amúgy alapból semmit nem gondolok azokról, akiknek nincs facebook-juk, több ismerősöm is van, akiknek nincs, pedig teljesen normális emberek, azt mondják, egyszerűen csak nincs szükségük rá, ezért nem regisztráltak, nem pedig azért, mert felb4sszák magukat mások képein meg kiirásain. 18L

2016. nov. 15. 18:40
 28/40 anonim ***** válasza:
21%
Kérdésedre válaszolva: azért van mert alap dolog már. Olyan mint a mobil vagy a szines tv stb. Jobbá teszi az életet mert örömet okoz a normális használata. Ha a hibát akarod csak látni akkor mindegy mit írunk amùgy. A késssel is lehet kenyeret szelni meg embert ölni is. A facebookkal semmi baj nincs, neked az emberekkel vagy inkább magaddal van bajod kérdező. Jòl írták itt, magánügy a használats. Nem akarod nem használod te dolgod, de nem mások, meg a face lejáratásával igazold magad mert az meg gerinctelen dolog.
2016. nov. 15. 19:02
 29/40 anonim ***** válasza:
38%

UI: A facebook annak hasznos akinek vannak barátai. Esetleg nem egy, aki pont a szomszédban lakik.

Gondolom neked nincs, ez a fő ok.

2016. nov. 15. 19:05
 30/40 anonim ***** válasza:
32%

Van egy csomó ismerősöm, de annak 1%-a van bejelőlve, ez a jelen. Régen is próbálkoztam, de rendkívül unalmasnak és idegesítőnek találtam a posztokat. Hol éhező kutyák,agyonvert nők, agyonvert kutyák, balesetek...csupa negativ xar. Na erre nem vagyok kíváncsi. És a többi marhaságra sem. Az általában egy kép, egy kísérő szöveggel. Pl. Egy agyonvert véres kutya lógó kifordult szemekkel "ha van szíved, nyomj egy lájkot"

Van szívem, de nem ezen fog múlni.

Tehát rá kellett jönnöm, hogy marha unalmasak, leszedtem őket a követésről...

Pillanatnyilag inkább spanyol nőket jelőlök be, elég barátságosak, és egyáltalán nem posztolnak negativ legúzó xart.

Nekem sem volt sokáig fb profilom, most van, a saját arcommal, napszemüveg nélkül. Az egyik ismerősöm a napokban megjegyezte olyan arcom, olyan semmilyen, mint akinek szerelmi bánata van... Miközben mondja ezt úgy, hogy neki napszemüveges profilképe van.

Hát xarok rá, ez is én vagyok.

2016. nov. 15. 19:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!