Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehetett volna elkerülni?

Racska1974 kérdése:

Hogy lehetett volna elkerülni?

Figyelt kérdés
Bevásárlás után a bolt előtti parkolóban összetűzésbe kerültem. Nagyon szűk volt a hely a két kocsi között, nem tudtam kinyitni rendesen az ajtót, hogy a hátsó ülésre betegyem a kétéves kislányomat, és közben véletlenül a ami ajtónk többször nekiütődött a mellettünk álló kocsinak. A kocsiból kipattant egy középkorú házaspár, és a nő gondolkodás nélkül rávágta az ajtónkat a kisgyerekre. Természetesen egyből elborult az agyam, mert a gyermeknek odacsukhatta volna akár a kezét is. Csúnya üvöltözésbe keveredtünk. Szakadt az eső és sötét volt. Semmi nem látszott a másik kocsin, de ők váltig állítottak, hogy összekarcoltuk a kocsijukat. Nem engedtek elmenni rendőrséggel fenyegetőztek, a hátsó ülésen ott üvöltött a két kisgyerek. A mások 7 hónapos. Elkezdtek lökdösődni, elállták az utat. Végül mi hívtuk ki a rendőrséget, de ők csak annyit kérdeztek, hogy történt e testi vagy anyagi sérülés. Nem. Kérdezték a másik kocsi tulajdonost, hogy akar e feljelentést tenni? Nem. Végül nagy dühvel elmentek. A feleségem is, én is a gyerekek is teljesen kikészültünk. Bele sem merek gondolni,hogy mi történik ha rácsapja a kocsiajtót a gyerek kezére. Biztos, hogy megvertem volna őket.

2016. nov. 14. 15:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

sajnos ilyen parasztok vannak, voltak, és lesznek is.

De lehet, hogy te is hibás voltál.

Te álltál rá az ő kocsijára, vagy ő a tiédre?

2016. nov. 14. 16:03
 2/11 anonim ***** válasza:
Mondjuk kiállsz, addig a nejed fogja a purdét, majd szép nyugodtan sarkig vágjátok az ajtót ott, ahol nem cseszitek össze más kocsiját... ez komolyan nem jutott eszetekbe?!
2016. nov. 14. 16:40
 3/11 anonim ***** válasza:

"véletlenül a ami ajtónk többször nekiütődött a mellettünk álló kocsinak."

Aham, véletlenül. Egyszer még oké, de véletlenül többször egymás után, hát persze. Indulatból szándékosan rongáltál, csak aztán ráfáztál, mert ültek az autóban. No de ha ők is kivágják a saját ajtajukat, akkor már rögtön a gyereked mögé bújsz, vele takarózol. Férfias.

2016. nov. 14. 16:45
 4/11 anonim ***** válasza:

Anyukám a múltkor TÉNYLEG nekiment egy másik, parkoló autónak, és csúnyán meghúzta. Kiszálltunk, elnézést kértünk (még sötétben is látszott a kár, elég szépen), betétlap persze senkinél sincs, telefonálgatunk, hogy valaki hozzon. Negyven percet álltunk a hidegben a kocsi tulajdonosával, muszáj volt beszédbe elegyedni vele, szóval a végére kiderült, hogy ugyanannak a pártnak a szimpatizánsai mindketten, aminek én meg nem, és egy teljesen jó ideológiai vita bontakozott ki, mire egy barát kihozta a betétlapokat. Kitöltötték, hazamentünk.

Persze, a kárt anyukám okozta, és fájt a szüleimnek az az x ezer forint, amit ki kellett perkálni a másik kocsi javítására (a szüleimét ismerős megcsinálta "okosba"). Viszont a másik autós végig kifogástalan udvariassággal, igazi úriemberként állt a dolgokhoz, pedig nem egy olcsó autóról volt szó, és azt is elmesélte, hogy még fizeti a törlesztőjét...

Szóval igen, eszméletlen tahókat sikerült kifognotok. Azért egy ember testi épsége mindig fontosabb kell, hogy legyen, mint egy kocsi, ami csak egy nyomorult tárgy. Szerintem igazad lett volna, ha elkezdesz verekedni, csak ebben a rendőrség nem biztos, hogy egyetértene velem...

2016. nov. 14. 18:20
 5/11 A kérdező kommentje:
Elképzelhető, hogy meg lehetett volna oldani, hogy egy kicsit kijebb álljunk, de akkor belelógtunk volna egy forgalmas útba.Ott úgy gondolom még veszélyesebb lett volna a két kisgyereket betenni. De valóban nem jutott az eszembe, és szakadt az eső. Mind a két kocsi szabályosan parkolt, de az övék nagyon közel állt a vonalhoz. Semmilyen kár nem történt, megnéztem mobiltelefonnal odavilágítottam. Az első dolgom az volt, hogy elnézést kértem, mielőtt még ránkcsapta volna az ajtót. Csak ő állította, hogy többször nekivágtuk. Nem is lehett volna, mert épp, hogy csak annyira ki tudtam nyitni, hogy a gyereket betegyem. Elég nehéz elképzelni, hogy szándékos rongáláson töröm a fejem mikozben egy szűk résen próbálom a gyereket betuszkolni. Elég gyakori, hogy véletlenül is előfordul az ilyen. Engem is ért már ilyen kár, de szándékosan senki nem vágná oda az ajtót. Aki úgy gondolja, hogy a gyerekem mögé bújok akkor annak biztos nem meglepő ha valaki odamegy a kocsijához és rácsapja az ajtót. (Na ez a szándékos rongálás!) Nem kívánom senkinek, hogy a gyermeke így sérüljön meg. A feleségem gyermek sebész. Sok ebből fakadó sérülést látott már.
2016. nov. 14. 19:16
 6/11 anonim ***** válasza:
Ellentmondásba került a leírás a kommenteddel. A leírásban azt írtad, hogy többször nekiütődött az ajtó utána meg, hogy csak ők mondták. Viszont ha ők benne ültek az autóba nehezemre esik elképzelni, hogy csak a 6-7. ütődésre szálljanak ki ezért gondolnám, hogy elsőre kiszálltak Másik kérdés, hogy tudtad-e illetve miért ültek az autóban? Mert éppen oda álltak mert éppen elmenni készültek vagy csak benne ücsörögtek, minden esetben akár meg lehetett volna kérni őket, hogy álljanak picit arrébb. Ezen kívül megoldás lehet még ha tényleg nem történt kár, hogy beülsz az autóba és elhajtasz amennyiben nem sikerül mert feltartóztatnak kihívni a rendőrt és akkor távozni. Továbbá személy szerint ha lökdösnek akkor a második alkalommal hogy hozzám ér kicsavartam volna a kezét vagy amikor meglök elesek és visítok, hogy bántalmazott(ez persze a gyerek társaságában nem javaslom a kötözködést a távozás lett volna a megfelelő).
2016. nov. 15. 02:28
 7/11 anonim ***** válasza:

"amikor meglök elesek és visítok, hogy bántalmazott"

És aznaptól kezdve könyörögnöd kellene a feleségednek a szexért, ugyanis az ilyen bétahímekre nem gerjed senki. A földön visítani, hát az nagyon szexi, pláne ok nélkül.

2016. nov. 15. 11:51
 8/11 A kérdező kommentje:

Én nem látok ellentmondást, mert én nem vettem észre, csak ők mondták, hogy "többször nekicsaptam". Biztos hozzáért a másik kocsihoz a mi ajtónk, különben nem szálltak volna ki, de kár nem történt. Ha hibáztam ebben hibáztam. Nem tudom mit csináltak a kocsiba, nem is láttam őket, csak miután kiszálltak. Esett az eső és sötét volt. Ők jöttek később. Mikor mi odaálltunk még egy másik kocsi állt mellettünk. Ők álltak közel hozzánk, hogy alig lehetett kinyitni a hátsó ajtót. Nem tartom célravezetőnek, hogy az esőben fetrengjek a földön és várjam a rendőrséget, miközben a két kicsi a hátsó ülésen üvölt. A kérdésem arra vonatkozott, hogy lehetett volna ezt elkerülni. De akkor megtoldom a dolgot még egy kérdéssel. Mi történik, ha én is visszalököm őket, és a kiérkező rendőröknek azt mondják, hogy nekik támadtam. Elhajtani nem mertünk, mert azt hittük, hogy ők kihívták a rendőrséget. Még egyszer leszögezem, hiba volt, hogy nem figyeltem oda. Nem volt szándékos. A kérdés innentől érvényes. Mit csinálsz, ha a másik nem „a feltételezhető normális” módon reagálja le.

1, elhajtasz, 2 megvered (visszalököd), ha lökdösődik, 3 megvered, ha rácsapja az ajtót a gyerekre, 4 megvered, ha rácsapja az ajtót a gyerekre és az megsérül, vagy rohansz a korházba a gyerekkel!!!, 5 nem csinálsz semmit, mert nagyobb nálad/többen vannak és félsz, hogy ő ver meg, vagy tutyimutyi vagy. A gyermekét szerintem mindenki megvédi.

Köszönöm azoknak a válaszát, akik megértették a problémámat.

2016. nov. 15. 12:56
 9/11 anonim ***** válasza:

"A földön fetrengeni és visítani pláne ok nélkül"

Van rá okod és ez egy sokkal kultúráltabb mint hinnéd ugyanis ha ő ellök és te megsérülsz vagy anyagi károd keletkezik akkor már rendőrségi ügy lehet belőle míg ha ő meglök te pedig feltörlöd vele az asztaltot akár hosszú ideig nem látod sírni a gyerekeidet. Továbbá írtam, hogy nem túl célravezető a te helyzetedben. Azt is leírtam, hogy hogyan lehetett volna elkerülni például hogy arrébb állsz megnézed, hogy benne vannak e és megkérni őket vagy mindkét gyereket a másik oldalról rakod be. Visszalökni nem javasolnám nem azért mert többen vannak nagyobbak ijesztőbbek vagy mert csatabárd lóg az oldalukról hanem mert nem vezet megoldásra. Ebben nem vagyok biztos de ha nem történt kár szerintem elhajthatsz nem vagy köteles megvárni a rendőri intézkedést(főleg ha nem is hívták) visszatartó jogköre pedig a lökdösődőnek nincs így ha megpróbál ott tartani akkor azt szépen elmondod a rendőrnek és ő lesz bajba nem te a kitalált probléma miatt. Viszont mivel végül kijött a rendőr és akkor nem akartak feljelentést tenni simán le akartak téged húzni azzal, hogy direkt rád állt biztos látta a gyerekülést a hátsó ülésen vagy valami(lehet véletlenül téged néztek ki) és addig akartak ott zaklatni amíg nem fizetsz ott helyben.

Az előzőnek meg azt tudom mondani, hogy ha neki ezzel kell fenntartania egy kapcsolatot akár a feleségével vagy a barátnőjével, hogy keménykedik fölöslegesen akkor kívánom, hogy sose találkozzon olyannak akin nem fog működni ha nagy lesz az arca.

2016. nov. 15. 15:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyébként minek cipelsz el két kicsi gyereket este, zuhogó esőben (meg bármikor) a boltba? Az asszony babázzon, te meg vásárolj be, vagy éppen fordítva, tökmindegy... komolyan négyen kellettek pár élelmiszer megvételéhez? Aztán meg emberkedtek a szomszéd kocsijával, mert a gyermeket csak úgy lehet betenni a gyermekülésbe, ha közben rávágjátok az ajtót, végül még ti hívtok rendőrt, ha az illető ezt jogosan sérelmezi. Így kerüljétek el, hogy nem roma módjára tizesével tódultok mindenhova, ha hibáztok akkor elnézést kértek!
2016. nov. 16. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!