Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » "Jaj a mai fiatalok. " Mindenk...

"Jaj a mai fiatalok. " Mindenki szidja a mai generációt. Miért?

Figyelt kérdés

Manapság minden nap hallom, olvasom hogy milyen is ez a mai generáció. Mindenfélét: a mai gyerekek keveset olvasnak, barátkoznak, tanulnak, sportolnak. Mindig csak a "kütyüket nyomkodják"...

Kinek mi a véleménye erről? Jogosnak tartjátok? Ha igen/nem miért? Mit gondoltok a mai generációról?

2016. nov. 6. 11:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha már valakit szidni akarnak, akkor inkább a szülőket lehetne kritizálni, hiszen ők nevelik a fiatalokat, az ő hatásuk.

Különben ez a mondás már elég ősi, nem újdonság. :-)

2016. nov. 6. 17:17
 12/12 anonim ***** válasza:

Én komolyan úgy gondolom, hogy az idősebbek tahóbbak és butábbak egy csomó fiatalnál :(.

De amúgy... hát, minden generációban vannak olyan tendenciák, amik furák az előző generáció számára, ezért alapvetően lefikázzák meg kényszeredetten mondják, hogy "mi jobbak voltunk"... De nem, csak mások. És minden generáció lázadozott... ahogy tudott. Van, ahol a beatzene és a hosszú haj, van, ahol az ivás és a sokáig kimaradás.

De ha már a konkrétumok:

- én pl. nem értem, mi a baj azzal, ha vki elvan a telefonján, tabletjén. Én is azt nyomkodom a buszon, mert egy vadidegen ennyit lát belőlem, nem azt, hogy havi 1x min. elmegyek színházba vagy épp kirándulni. Csak épp azon olvasok, ügyet intézek... de még ha játszom is, az mennyivel rosszabb, mint bambulni magam elé?

- ha vki nem akar barátkozni, az miért baj? Aki akar, az úgyis fog.

- sport... ha 20-30-40 évvel ezelőtt nem lett volna annyi kötelező tömegsport foglalkozás, akkor az akkori generáció sem sportolt volna annyit. Illetve én, amikor 10-15 éve mentem (volna) sportolni, nem sportegyesülethez, azt láttam: az edző/tanárbá üvölt, amiért "béna" vagyok (pedig nem sportolóképző volt), a többieket másért alázza meg, versenyeztetve vannak a srácok, és kb. generálja az öltözői szekálást... na ez ki a fenének kell? Plusz a szülők meg nyávognak, mert kényszeresen el akarják kerülni, hogy bármi piti dolog miatt leb...izzák a fiukat vagy lel...bizzék a lányukat, és jaj, lányom, te ne menj focira, mert az fiús, te meg fiam, ne menj táncolni...

- én azt látom, hogy manapság ugyanolyan sokat olvasnak a gyerekek, mint az én időmben, 10-15 évvel ezelőtt, sőt még értelmesebb új ifjúsági könyvek vannak a piacon, amikre elég jó a kereslet

2016. nov. 7. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!