Mennyire ciki, hogy lassan 25 évesen nincs szinte semmilyen megtakarításom (spórolt pénzem)?
Valamire mindig elmegy a pénz amit keresek, talán ha mindent összeszedek kb van 30 ezer forint tartalékom, ha valami gond lenne.
Van még rajtam kívül ilyen helyzetben itt valaki?
Tudom eléggé gáz ez a helyzet, de még nem találtam jó megoldást, hogy hogyan tudjak félretenni, valamit mindig muszáj venni, lecserélni, meg kifizetni a kötelező dolgokat.
Nem értem más velem egykorúak hogyan tudnak lakást, autót fenntartani, eljárni étterembe, szórakozni, utazgatni.
Azért,mert ebben az országban csak vegetálni lehet,kivéve egy szűk rétegnek..
De a lényeg,hogy bevándorlók ne jöjjenek ide:)
Tehát én szűk réteg lennék?
Ezidáig (7. hónapja dolgozok) és sosem raktam félre semmit sem, mindig teljesen elköltöttem a fizetésem, de nem érezném, hogy vegetálok.
(Jó, nem azért költöttem el mindet, mert muszáj lett volna)
23
Ugyan már, 25 évesen kinek volt megtakarítása ;) Én kb. 28 éves koromig ezt letojtam, éltem, a pénzem kacagva gurult el mindenfélére, majd később lettem gondoskodóbb. A világ ilyen.
Más, kérdés, mennyi a havi bevétel, vagy pontosabban mennyit is rakjunk félre per hó?
Havi 10 kb. semmire sem való
20k szerintem a minimum, de legjobb lenne havi 50k.
Mondjuk prbáld már emg értelmesen is kifejeteni? Otthon laksz? Mennyit keresel havonta és mire szórod el?
Magaomból kiindulva, ha külön élnék albérletban, amiből maximum a szobát tudom magamnak megengedni, mert a 80-100-120+rezsi garzonnok meleltt éhenhalnék, akkor a pénz többi része kb. el is menne kajára, bérletre és egy vasam nem maradna. Szobabérlés mellett maradna úgy talán 25-30 ezrem, miután megvettem az egyhavi kaját és bérletet, de akkor még semmi egyebet nem költöttem magamra. Szóval marad a mama hotel, inkább támogatoma szüleim és van miből félretenni is meg elszórakozgatni is.
A legtöbb korodbelit még a szülei támogatnak (nem mindenkit nyilván).
Apám mesélte nemrég, hogy egy ismerősünk elkezdett dicsekedni a (korodbeli) lánya szerencséjével, micsoda fényűző lagzija volt, hova költöztek a férjével, milyen összegű nászútra mentek... mindezt szülők pénzén...
Én 30 évesen álltam úgy anyagilag, hogy külön költözhettem a szüleimtől, és nem érzem cikinek, de én ezt saját erőmből értem el és nem alám pakolták.
Tartalékolni meg lehet tanulni, és te még egyáltalán nem vagy elkésve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!