A kinai emberek az európai embereket látják egyformának?
Ha én látok három németjuhászt az utcán és később megkérdezik hogy mi volt az ismertetőjegyük, nem fogom megmondani mert nekem egyformák.
Ha viszont menhelyen dolgozom 10 éve és állandóan kutyákkal foglalkozom, jobban rááll az agyam a különbözőségeikre. Ugyanez igaz a nem ismerős arcokra is. Mi fehér embereket látunk egész életünkben, elvétve más népeket. A feketék Afrikában feketéket látnak, így nekik a fehérek arcát nehéz megjegyezni. Aki viszont vegyesen él feketék és fehérek között, az könnyebben jegyzi meg az arcukat is. Végeztek kutatásokat is erről, a másik népcsoport arca láttán sokkal kisebb aktivitás volt tapasztalható a frontális lebenyben, tehát nem emlékeztek rá annyira az alanyok.
Ha viszont szokatlan arckifejezést használtak ugyanott, akkor könnyebben ismerték fel a másik népcsoportot is.
Vannak olyan érdekes krumplifejű emberek bármiféle kis arcvonás nélkül, fehérként se lehet megkülönböztetni őket.
Van pl 3 fiú unokatesóm ebből a jellegzetes arcvonásmentes típusból, nem ikrek mégis mindig összekeverjük őket.
Nem győztem bocsánatot kérni h bocsi de nem tudlak megkülönböztetni titeket(arcvonások híján :D)
És ami még rosszabb, a nevük is az a faék egyszerűségű tucatnév.
Na, rákerestem, írták egy páran, hogy egyformának tűnnek neki a fehér emberek, szóval lehet, hogy nincs igazam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!