A nagy kérdés, kinek "kell" átadni a helyet tömegközlekedésen? Többi lent.
Egyre gyakrabban posztolnak eseteket a közösségi média csoportjaiba, hogy milyen bunkók ma a fiatalok, férfiak, emberek stb., mivel nem adják át a helyüket az anyáknak, a terheseknek, az időseknek.
Ti mit gondoltok erről? Ti mindig átadjátok a helyeteket? Kit illet meg a hely? Aki érvényes jeggyel/bérlettel utazik vagy köteles átadni az ember a helyét valakinek, csak mert mondjuk gyerekkel utazik?
#15 abban igazad van, hogy a viháncoló tinik átadhatnák a helyet, de amit írsz az ugyanaz mint amit az előbb írtam, hogy a fejem fölött puffog a nyanya, ahelyett hogy normálisan szólna. Az esetnél amit írtál, ha te vagy valamelyik másik utas kulturált hangnemben odamenne a gyerekekhez és megkérné őket, hogy "figyi srácok, valahova nem tudna leülni a hölgy a gyerekkel?" akkor szinte biztos vagyok, hogy valamelyik felugrana. Ha nem, akkor már tényleg bunkók, de addig csak tinik akik elvannak a saját világukban és nem azt sasolják ki száll fel a buszra.
Egyébként meg honnan tudják a fiatalok, hogy hogy kell viselkedni? Hát onnan, hogy a felnőttek megmondják nekik.
Utolsó, a kérdés nem az elsőbbségi ülés/hely átadásáról szólt, hanem általánosságban a helyről. Egy normál ülőhely átadásáról.
Egyébként nem értem, én is cipeltem már rengeteg cuccot, költöztem, senki nem ugrott, hogy cipekedjen nekem fel a buszra vagy átadja a helyét. Nem is vártam el, hisz én vállaltam. A gyerek nem ilyen?
Ne mások jóindulatára alapozzunk és nem ér senkit meglepetés.
Arról hogy miért ülnek ki az emberek a dupla ülés külső szélére egy személyes adalék: 13-14 éves lehettem és az utcánk végén megálló busszal mentem be a végállomására. Egy ilyen dupla ülés belső ülésére leültem, pontosabban az első ajtónál lévőre, ahol nagyon szűk a hely. Felszállt valahol félútnál egy perverz alkesz, aki elkezdett nekem szövegelni, hogy szűz vagyok-e még, meg majd ha lesz pasim milyen pozitúrákat lehet használni (nem idézném). Olyan szűk volt a hely, hogy nem tudtam még kimászni sem, hogy otthagyjam és persze kis bátortalan voltam, hogy bárkinek szóljak. De elég jó hosszan tartó sokkot okozott. Azóta is ha dupla ülésen van hely akkor szigorúan a külsőre ülök le és ha nagyon kell a benti hely akkor is inkább beengedni szoktam az embereket nem pedig beljebb menni.
Nyilván nem ez az általános, de ilyen is van.
Jó érzésű ember nem hagyja, hogy mellette a 80 éves mamika remegő lábakon egyensúlyozzon a kanyarban. Szóval aki valóban rászorul, annak átadom.
Másik oldalról nézve viszont rettentő gusztustalan, amikor valaki kipézéc valakit és fennhangon követeli tőle a helyet. Egy fiatalabbra sincs ráírva, hogy esetleg beteg vagy éppen a kórházból jön vagy rosszul van.
Olyant még nem láttam, hogy ha valaki normális hangon közli hogy ezért/azért szeretne leülni, senki sem állt volna fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!