Szerintetek az intelligencia összefügg azzal, hogy milyen jó ember valaki?
Alapból a legtöbben rávágnák erre, hogy "nem, miért is függene össze?". Nekem viszont másak a tapasztalataim. Persze csak tapasztalat, ez nem bizonyít semmit, de nem egyszer vagy kétszer, hanem rengetegszer tapasztaltam ezt. Arról van szó, hogy rendszeresen járok versenyekre (matek, magyar stb.) és e versenyeken a társaság szinte mindig sokkal befogadóbb, rendesebb, kevésbé kiközösítő, mint az iskolai közösség.
Persze, nem azt akarom mondani, hogy minden intelligens ember jó ember is egyben, és minden szellemileg visszamaradott egyben erkölcsileg is alacsony szinten áll, de általánosságban azt tapasztalom, hogy kisebb arányban fordul elő piszkálódó, kiközösítő ember az intelligensebbek között.
# 10: Valószínűleg ha elfajulnának a dolgok egy ilyen helyzetben, én is előbb ölném meg a piszkálókat, mint magamat.
De aki nem így teszi, azt se tartom rossz vagy gyáva embernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!