Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek furcsa lenne, ha...

Szerintetek furcsa lenne, ha Edwardnak akarom hívni majd a gyerekem?

Figyelt kérdés
Először is nem vagyok nagy alkonyat fan, még mielőtt valaki megkérdezné. Nagyon tetszik ez a név és tudom, hogy úgy kéne írni, hogy Edvárd. De én nem tudom... Ez nem fura? Szebb lenne, ha legalább Edwárdnak írnák. Sajnos kell az az ékezet. Egyébként nagyon szép név szerintem és a jelentése is jó na meg az egyik kedvenc anime karakteremet is így hívják ( Edward Elric). Én egyébként Ed nek becézném. Szóval szerintetek nem lenne furcsa összetalálkozni egy ilyen nevü emberrel? Meg testvérem szerint egy kicsit cigós lenne, mert magyarban furcsa meg ritka.
2016. okt. 8. 20:49
 1/9 anonim ***** válasza:
39%

Edward király, angol király

Léptet fakó lován:

Hadd látom, úgymond, mennyit ér

A velszi tartomány.

Van-e ott folyó és földje jó?

Legelőin fű kövér?

Használt-e a megöntözés:

A pártos honfivér?

[link]

2016. okt. 8. 20:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem tök jó név. Nem tudom, mennyi idő múlva tervezed a gyereket de mire felnő, egész biztosan a kutya sem fog emlékezni az alkonyatra. Amúgy nekem volt Edward nevű csoporttársam és így írták a nevét, ahogy most írtam.
2016. okt. 8. 21:18
 3/9 anonim ***** válasza:
34%
Nekem tetszik, nekem is a FMA jut eszembe róla. Szerintem az Eduárd is jó, van az a cuki dadogós humorista, akit Edunak becéznek, ez szerintem annyira édes. Az egyik kedvenc férfi nevem.
2016. okt. 8. 21:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem is azonnal a walesi bárdok jutott eszembe:D
2016. okt. 8. 23:51
 5/9 anonim ***** válasza:
A Magyar Tudományos Akadémia alapelvei szerint kizárólag a magyar helyesírással leírt nevek anyakönyvezhetők. Javaslom esetleg az Eduárd nevet ,az mégsem v-vel van, de w-vel tuti nem fogják elfogadni.
2016. okt. 9. 10:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jobban belegondolva az Eduárd sem rossz, de akkor úgy tűnik az Edvárd marad. Majd el dől még fiatal vagyok. Csak elgondolkodtam ezeken. De ha Edvárdnak fogom hívni, akkor max majd megszokják. :DDD Elképzelem, ahogy kiáltom neki, hogy Ed! Olyan szép név és a jelentése is az. Lehet olyan védő személyiség lenne, mint az FMA ban Ed.
2016. okt. 9. 14:51
 7/9 anonim ***** válasza:

Az egyik macskánk volt Edvard, de mi Ödönnek hívjuk.

Jobban is szereti. Lehet, hogy mert Széchenyinek is volt egy Ödön fia.

Ha rosszalkodik, jól lehet mondani, hogy ÖÖÖÖdööööön!

Ha aranyos, akkor Dönci, vagy Döncike.

2016. nov. 3. 03:19
 8/9 anonim ***** válasza:
a mi kutyánkat meg úgy hívják, ahogy téged, heteske
2016. nov. 3. 07:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Miért, hogy hívják a kutyát?
2016. nov. 3. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!