Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mihez kéne kezdenem? Lehet...

Mihez kéne kezdenem? Lehet ebből kiutat találni? Hosszú leírás.

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, elsőéves. Valójában sose akartam egyetemre menni, dolgozni akartam, bár nem tudom mit... Ott akarom hagyni mert nem nekem való, de mihez kezdjek, hogy jobban megértsétek leírok egy kis élettörténetet röviden. Egyedül voltam, nem volt testvérem, barátaim, családom se. Mivel nem volt senkim így "titokban" tárgyakat ruháztam fel személyiséggel, akár egy tollhoz vagy CD-hez is tudtam beszélni. Mikor bekerültem elsőbe "anyám" a munkája miatt a nagyanyámhoz rakott "megörzésre", persze el tudta volna intézni úgy a dolgokat hogy jó legyen, de igy könnyeb volt neki. Nagyanyám egy viszonylag engedékeny de egy nagyon kétszínű alak volt, és néha anyámhoz hasonlóan agresszív is. 1 hónapból 3 hetet ott töltöttem közel 6 éven keresztül. Itthon folyton csak tanulnom kellett, ha kaptam egy rossz jegyet (4-es) akkor megtiltotta minden szórakozásomat, de eleinte megvert. Igy ment nyolcadikig amikor egyszer elegem lett és mikor pont megütni készült én pofoztam fel. Persze rögtön futott apámhoz aki persze az ó pártját fogta. Apám se törődött velem sose. Amikor hazaértem és otthon volt mindig oda hívott magához, megkérdezte milyen napom van. De ennyi, mondhattam bármit csak a monitort nézte. Nem érdekelte igazán, beszélgetni se beszélt hozzám. Ha elindultam a szobámba megkérdezte hova megyek, ő beszélgetni szeretne persze egy szót se szólt soha. Amivel elhalmoztak azok dolgok voltak amiket sose kértem, így akarták volna bizonyítani maguknak hogy ők mindent megtettek értem. Még egy kocsit is vettek (de minek?? sose kértem még hasonlót se, egy tábla csokoládét nem mertem sose kérni, persze később ezt is felhasználták hogy miylen hálátlan vagyok) A középiskolám megint rossz volt. Olyan helyre mentem ahova nem akartam valójában, csak ők kényszerítettek rá úgymond, régebben. Itt sem találtam "barátokat". Felvettek az egyetemre, sokan azt mondták milyen buli, legszebb évek stb. Mindig is tudtam, hogy ez a legnagyobb hazugság. Most megtapasztalom milyen "nagyszerű" dolog is ez. Tanulnék, de már nem tudok, belefáradtam, gyenge vagyok hozzá. Nincs semmim, egy normális emberi kapcsolatom se. Mindig is arra vágytam, hogy nekem is legyen egy párom aki törődik velem, próbáltam is tenni érte de ehhez is gyenge voltam, és jól tudom ez csak is az én hibám. Esténként néha kimegyek a városokba és nézem a fényeket, sokszor látok együtt párokat is, ilyenkor nagyon tud fájni ez az érzés, hogy egyedül vagyok. Mit tegyek? Utálom ezt a várost, országot, magamat, a "családomnak" nevezett valamit. Elmenjek innen? Menjek albérletbe helyezkedjek el egy gyárban és kész? Nem is tudom igazán, hogy élni szeretnék-e. Már semmim sincs, az álmaimról is le kellet, hogy mondjak, van ennek így tovább értelme?
2016. okt. 6. 22:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szerintem az egyetemet ne add fel. Mgpróbálhatnál átíratkozni másik szakra...Mondjuk... Ami talán hasonló, mint az a végzettséged ami az álmod? :)

De nagyon úgy érzem a szavaidból, hogy te érzed, hogy el kell menned, és talán dolgoznod. És mi lenne, ha pl Pesten járnál egyetemre? Távol is lennél tőlük, és mégis tanulnál. :)

2016. okt. 7. 00:18
 12/14 anonim ***** válasza:

"Már semmim sincs, az álmaimról is le kellet, hogy mondjak, van ennek így tovább értelme?"

Most van elképzelésed arról, mit szeretnél később csinálni, vagy nincs? Azt írod ez a szak is elvezethet hozzá.

Viszont ha 99%-ban nem érted és ennyire nem megy, akkor valószínűleg nem is fogod tudni elvégezni.

Jól gondold meg, mert ha ez a diploma elősegítene az "álmodhoz", akkor érdemes lenne energiát fektetni belé.

Ha meg nem, akkor meg úgy lenne csak értelme, ha nézel egy alternatív megoldást, mivel juthatnál előre.

Érettségivel nehéz lesz boldogulni, még Pesten is.

De annak sincs értelme, ha csak kényszerből vagy egy szakon, amit nem szeretsz és nem is érted. Ilyenkor általában megbánják az emberek, hogy éveket fecséreltek el valamire, mert amúgy sem helyezkednek el benne rendszerint.

A te életed, a te döntésed, viszont ne "álmaid" legyenek, hanem céljaid és terveid, mert az élet kicsinálja az álmaidat és nem jutsz így sehova előre.. Mindig legyen egy B terved, a semmibe ugrálni sem épp szerencsés.

2016. okt. 7. 13:22
 13/14 A kérdező kommentje:
Elképzelésem, hogy mit szeretnék csinálni nincs, amit most végzek az közelebb vihet, de nem az egyetlen út. Főleg azon gondolkozok, hogy hadjak fel mindent és éljek úgy ahogy sikerül majd. Próbálok tenni az egyetemmel is valamit de sokszor úgy érzem nem nekem való. Az elvesztegetett időm pedig igy is már 13 év. Azért ezt az utat választottam mert nehezebb de könnyeben kivitelezhető, a másik pedig fordítottja. Egyébként persze célom is ez, nem csak "álmom". Ha esetleg nem teljesülne akkor is valószínűleg elfogadnám a kudarcot, már elég tapasztalt vagyok ebben.
2016. okt. 7. 16:09
 14/14 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok:

Egyénként ne aggódj, rengetegen nem tudják még később sem, hogy mit is szeretnének csinálni.

Ráadásul egyre jobban azt látom, hogy aki sikeres lett vagy lesz, az többnyire szerencsén is múlt - értsd csak jókor volt jó helyen-, na meg pl ott volt esetleg apa elfekvő cége vagy hasonló értékes kapcsolati és egyéb tőke.

A kudarc nekem is a legnagyobb kincsem, nagyon kemény időszakomban vagyok, de igazából mindből tanultam olyat, ami hasznos, vagy később hasznos lehet.

Ezt nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=mJPy2tC1lnk

(Hozzáteszem, nem csipázom az embert, csak hogy lásd, hogy kudarcok mindenkinél vannak.)

2016. okt. 7. 19:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!