Mihez kéne kezdenem? Lehet ebből kiutat találni? Hosszú leírás.
Szerintem az egyetemet ne add fel. Mgpróbálhatnál átíratkozni másik szakra...Mondjuk... Ami talán hasonló, mint az a végzettséged ami az álmod? :)
De nagyon úgy érzem a szavaidból, hogy te érzed, hogy el kell menned, és talán dolgoznod. És mi lenne, ha pl Pesten járnál egyetemre? Távol is lennél tőlük, és mégis tanulnál. :)
"Már semmim sincs, az álmaimról is le kellet, hogy mondjak, van ennek így tovább értelme?"
Most van elképzelésed arról, mit szeretnél később csinálni, vagy nincs? Azt írod ez a szak is elvezethet hozzá.
Viszont ha 99%-ban nem érted és ennyire nem megy, akkor valószínűleg nem is fogod tudni elvégezni.
Jól gondold meg, mert ha ez a diploma elősegítene az "álmodhoz", akkor érdemes lenne energiát fektetni belé.
Ha meg nem, akkor meg úgy lenne csak értelme, ha nézel egy alternatív megoldást, mivel juthatnál előre.
Érettségivel nehéz lesz boldogulni, még Pesten is.
De annak sincs értelme, ha csak kényszerből vagy egy szakon, amit nem szeretsz és nem is érted. Ilyenkor általában megbánják az emberek, hogy éveket fecséreltek el valamire, mert amúgy sem helyezkednek el benne rendszerint.
A te életed, a te döntésed, viszont ne "álmaid" legyenek, hanem céljaid és terveid, mert az élet kicsinálja az álmaidat és nem jutsz így sehova előre.. Mindig legyen egy B terved, a semmibe ugrálni sem épp szerencsés.
Utolsó vagyok:
Egyénként ne aggódj, rengetegen nem tudják még később sem, hogy mit is szeretnének csinálni.
Ráadásul egyre jobban azt látom, hogy aki sikeres lett vagy lesz, az többnyire szerencsén is múlt - értsd csak jókor volt jó helyen-, na meg pl ott volt esetleg apa elfekvő cége vagy hasonló értékes kapcsolati és egyéb tőke.
A kudarc nekem is a legnagyobb kincsem, nagyon kemény időszakomban vagyok, de igazából mindből tanultam olyat, ami hasznos, vagy később hasznos lehet.
Ezt nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=mJPy2tC1lnk
(Hozzáteszem, nem csipázom az embert, csak hogy lásd, hogy kudarcok mindenkinél vannak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!