Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mihez kéne kezdenem? Lehet...

Mihez kéne kezdenem? Lehet ebből kiutat találni? Hosszú leírás.

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, elsőéves. Valójában sose akartam egyetemre menni, dolgozni akartam, bár nem tudom mit... Ott akarom hagyni mert nem nekem való, de mihez kezdjek, hogy jobban megértsétek leírok egy kis élettörténetet röviden. Egyedül voltam, nem volt testvérem, barátaim, családom se. Mivel nem volt senkim így "titokban" tárgyakat ruháztam fel személyiséggel, akár egy tollhoz vagy CD-hez is tudtam beszélni. Mikor bekerültem elsőbe "anyám" a munkája miatt a nagyanyámhoz rakott "megörzésre", persze el tudta volna intézni úgy a dolgokat hogy jó legyen, de igy könnyeb volt neki. Nagyanyám egy viszonylag engedékeny de egy nagyon kétszínű alak volt, és néha anyámhoz hasonlóan agresszív is. 1 hónapból 3 hetet ott töltöttem közel 6 éven keresztül. Itthon folyton csak tanulnom kellett, ha kaptam egy rossz jegyet (4-es) akkor megtiltotta minden szórakozásomat, de eleinte megvert. Igy ment nyolcadikig amikor egyszer elegem lett és mikor pont megütni készült én pofoztam fel. Persze rögtön futott apámhoz aki persze az ó pártját fogta. Apám se törődött velem sose. Amikor hazaértem és otthon volt mindig oda hívott magához, megkérdezte milyen napom van. De ennyi, mondhattam bármit csak a monitort nézte. Nem érdekelte igazán, beszélgetni se beszélt hozzám. Ha elindultam a szobámba megkérdezte hova megyek, ő beszélgetni szeretne persze egy szót se szólt soha. Amivel elhalmoztak azok dolgok voltak amiket sose kértem, így akarták volna bizonyítani maguknak hogy ők mindent megtettek értem. Még egy kocsit is vettek (de minek?? sose kértem még hasonlót se, egy tábla csokoládét nem mertem sose kérni, persze később ezt is felhasználták hogy miylen hálátlan vagyok) A középiskolám megint rossz volt. Olyan helyre mentem ahova nem akartam valójában, csak ők kényszerítettek rá úgymond, régebben. Itt sem találtam "barátokat". Felvettek az egyetemre, sokan azt mondták milyen buli, legszebb évek stb. Mindig is tudtam, hogy ez a legnagyobb hazugság. Most megtapasztalom milyen "nagyszerű" dolog is ez. Tanulnék, de már nem tudok, belefáradtam, gyenge vagyok hozzá. Nincs semmim, egy normális emberi kapcsolatom se. Mindig is arra vágytam, hogy nekem is legyen egy párom aki törődik velem, próbáltam is tenni érte de ehhez is gyenge voltam, és jól tudom ez csak is az én hibám. Esténként néha kimegyek a városokba és nézem a fényeket, sokszor látok együtt párokat is, ilyenkor nagyon tud fájni ez az érzés, hogy egyedül vagyok. Mit tegyek? Utálom ezt a várost, országot, magamat, a "családomnak" nevezett valamit. Elmenjek innen? Menjek albérletbe helyezkedjek el egy gyárban és kész? Nem is tudom igazán, hogy élni szeretnék-e. Már semmim sincs, az álmaimról is le kellet, hogy mondjak, van ennek így tovább értelme?
2016. okt. 6. 22:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Találd ki, miben vagy jó, az álmaidról pedig NE. MONDJ. LE. Talán ez most nem az az időszak, amikor annak élhetsz de talán még nem tudod lehet ez is segíteni fog abban, hogy elérd, ki tudja. Teljesen lemondani róla felesleges.

Ameddig élsz, van esélyed boldognak lenni, szóval mielőtt azon gondolkozol élni szeretnél-e, próbálj meg változtatni.

Mit gondolsz, ha egy gyárban robotolsz, boldogabb leszel, mint most?

Intelligens és erős embernek tűnsz így elsőre, szóval nagyon remélem, hogy kibillensz majd ebből és jobb lesz idővel minden, nagyon drukkolok hozzá :)

2016. okt. 6. 23:09
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
Elég szomorú történet :( A múltra nem lehet mit mondani. És változtatni sem tudsz rajta. De a jövő a te kezedben van, te irányítod! Nem tudom melyik városban élsz jelenleg. De biztos vannak hozzád hasonló emberek. Próbálj meg barátokat szerezni! Ismerkedni! Akár személyesen akár az elején csak a neten. Egyedül mindent ezerszer nehezebb megoldani, mintha az embernek vannak barátai. Ha már családod nem lehetett. Esetleg tényleg keress munkát és egy albérletet egy másik városban, ha megteheted. Epitsd újra az életed! Vagy legalábbis próbáld meg! És az álmaid ne add fel soha! Bármikor jöhet valaki vagy történhet valami és az álomból könnyen valóság lehet, ha van aki melletted van és segít! Még ha csak egy klasszikus értelemben vett barát is az illető! :)
2016. okt. 6. 23:13
 3/14 A kérdező kommentje:
Természetesen nem adtam fel őket teljesen, csak már nagyon nehéz lesz kivitelezni. Esténkét mindig ezen gondolkozom, hogy hova menjek. Mivel csak érettségim van ezért nincs túl sok lehetőségem, és sajnos nem tudom mennyiből jöhetne ki egy albérlet. Egyébként Pestre gondoltam, hogy oda megyek, ott biztos több munka van, habár itt is tudnék szerezni (szinte azonnal) de nagyon megutáltam ezt a helyet, nem érzem jól magam. De nem tudom megtudnék e élni a fizetésből. Nem vagyok költekezős, nem vágyom luxus dolgokra, még közel 0 fokos lakát is elviselem csak eltudjak menni. Csak lenne végre már meg ez az elhatározás.
2016. okt. 6. 23:20
 4/14 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy? És fiú vagy lány? Abban igazad van, hogy itt pesten több a lehetőség! Szerintem egy próbát talán megérne! De azért ne égess fel még mindent magad mögött! Én egy hete lettem munkanélküli 31 év után. De már egy hét alatt legalább 7 nekemvalo állást találtam. Pedig egyik sem a szakmám és nekem is csak egy érettségim van. Na meg valamivel több mint 40 év a hátammögött
2016. okt. 6. 23:30
 5/14 anonim ***** válasza:
Bocsi! #2-es vagyok
2016. okt. 6. 23:30
 6/14 anonim ***** válasza:

Hát figyelj...én követtem az álmom, lett szakmám, pontosabban két végzettségem is az érettségin kívül, de mégsem találtam állást csak nagyon sokára.. Volt egy idő, mikor az összes fizetésem albérletre ment el (egyedül éltem garzonban), és jóformán alig ettem valamit és fűteni se fűtöttem :) Ez ment addig, amíg le nem építettek és nem volt pénzem tovább fizetni az albérletet... És most gondolkozom egyre inkább az egyetemen... Igazából csak annyit tudok javasolni, hogy Ha olyat tanulsz egyetemen, amivel nagyobb eséllyel meg tudsz majd élni és találsz vele jó munkát, akkor lehet kár lenne otthagyni... Vannak ismerőseim, akik olyat tanultak/dolgoznak amit nem szeretnek, de kibírják a munkaidőt és utána a hobbijuknak és álmaiknak élnek :) Ha még nem dolgozol, egyetem mellett vállalhatsz diákmunkát, úgy is meg lehet tapasztalni a munkáséletet :)

Ismerkedni pedig lehet neten, valóságban, sok sikert hozzá, fiatal vagy, párt találni se vagy lemaradva~

2016. okt. 6. 23:33
 7/14 A kérdező kommentje:
20F. Mire gondolsz, hogy ne égessek fel mindent magam mögött?
2016. okt. 6. 23:34
 8/14 A kérdező kommentje:
Olyat tanulok, de nem megy, nincs hozzá erőm, türelmem és 99% nem is értem. A munka pedig nem idegen, dolgoztam már ezelőtt, főleg nyaranta. De diákmunkára meg elmenni sem tudok, igy se érem utól magam sajnos.
2016. okt. 6. 23:43
 9/14 anonim ***** válasza:

#1 és #6 vagyok

Ha nem érted és ennyire nem is szereted, akkor lehet tényleg csak egy időhúzás :/ Talán egy másik szak/szakma jobban érdekelne? Bár nehéz kilépni a bizonytalanba, ami tartogathat nagyon rosszat és nagyon jót is, az is ott van a pakliban, hogy sose tudni meddig él az ember, kár pazarolni időt valamire, ami ennyire nem passzol. Kereshetsz olyan munkát, olyan szakmát, ami közelebb visz az álmodhoz, úgy lépj, hogy a célt sose veszítsd szem elől!

2016. okt. 6. 23:48
 10/14 A kérdező kommentje:
Sajnos az álmomhoz talán ez a szak ami talán vezethet. Egyáltalán nem biztos amúgy, hogy jutok vele valahova. Persze más út is van hozzá ami egyszerre kőnnyű és nehéz is. Könnyű mert nem kell szinte semmit csinálnom hozzá, de nehéz is mert ki kell várni az alkalmat ami lehet soha nem jön el.
2016. okt. 7. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!