Ti hogyan viszonyultok az introvertált, visszahúzódó, kissé különc emberekhez?
"én nem akarok olyan lenni, mint az "átlagember", nem gondolom, hogy valamivel is jobbak lennének, mint én, sőt!"
Szerintem ezt a részét másképp is előlehet adni, pl. legalább azt konkretizáld, hogy ki tart kevesebbnek téged ettől? Általában a különc emberek nem tudnának soha a társaság középpontjává válni, meg ilyesmi, és ettől érezhetik magukat "kevesebbnek".
De amíg más nem teregeti ezt a szemedre, addig nincs különösebb okod ezt gondolni:)
Abban például nem teljesen adnék igazat, hogy szerinted a különc ember föltétlenül valami értelmeset csinál, miközben egyedül van, hogy a "különcségével "művelődik, olvas képezi magát". Én ismerek olyanokat, akik ugyanúgy visszahúzódóak, de ettől még nem értelmesebbek az átlagnál, legalábbis nekik is megvannak a súlyos visszásságaik. Vagy hajlamosabban különleges-hópihe komplexusra:)
Szerintem ha az értékeidről beszél, akkor ne a különcségedet és emberkerülésedet tulajdonítsd annak, vagyis ne keverd ezt a műveltségeddel.
Ha valaki konkrétan ezért kezel le téged, vagyis diszkriminál téged mert különc vagy, akkor többnyire érthető ez a felvágás abban a helyzetben.
De ha tényleg annyira széles érdeklődés köreid vannak, és valós szellemi teljesítményeid, akkor ezért fognak méltányolni téged, és nem a magányosságodért. A kettő nem jár föltétlenül együtt.
Te azt az időt, amit más "szocializálódással" tölt (ezt semmivel sem lehet kevésbé értékes időnek titulálni), de olvasással és önképzéssel töltöd. Ha túlságosan csak ebbe vagy beletokosodva, az sem lehet valami előnyös, ha valakinél túlságosan fejletlenek a szociális készségek, túl magányos, az tudtommal általában depresszióra is hajlamos, elég fura érzés lehet.
Van más is, aki azt a magányos időt játékgépezéssel meg hasonló szórakozással tölti, vagy épp azzal, hogy a sarokban sír azon, hogy "mennyire utálja az embereket", és néha kézen-közön rákap valami értelmesebb tevékenységre is, de nem lesz fejlettebb a koránál, pusztán attól, hogy különc.
Szívesen ismerkedek olyan különcökkel, akik pozitív beállítottságúak egyébként, de nem találnak magukhoz való embereket, emiatt különcök.
Mert - mint fentebb jól leírta a kolléga - önmagában az, hogy különc vagy, nekem nem elég. Légy különc olyan értelemben, mint Michelangelo, Leonardo da Vinci, Tesla stb. Szóval, ha kreatív, innovatív ember vagy, és emiatt vagy különc, akkor szívesen megismerkednék veled, pláne, ha jóképű fiú vagy.
57/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!