Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valaki nagyon hasonlit...

Ha valaki nagyon hasonlit valakire, akkor arra felfigyel?

Figyelt kérdés
Megfigyeltem magamon, hogy akik kulsoleg hasonlitanak ram, azok elkezdenek erdekelni (es most nem ferfi noi kapcsolatokra gondolok, hanem velem egynemu szemelykre, termeszetesen csak baratilag) es veluk akarok osszebaratkozni..szerintetek ez miert lehet? Forditva is igy van?

2016. szept. 13. 22:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Senkivel nem talalkoztam aki hasonlitott volna ram es nem is orulnek neki.

N.

2016. szept. 13. 23:00
 2/3 anonim ***** válasza:
48%
Igen, volt az NLC-n és más portálon is cikk, egy amerikai lány a neten véletlenül megtalálta egy más országban élő hasonmását, aki annyira hasonlított rá, hogy akár ikrek is lehettek volna. Felkereste, írt neki és azóta tartják a kapcsolatot. Sőt olyan eset is volt, hogy valaki így találta meg máshol nevelkedő testvérét, akiről nem tudta, hogy létezik, mert látott képet véletlenül róla a neten. Állítólag sok embernek van valahol hasonmása. Szerintem nekem pl.elég egyedi arcom van, ahhoz képest egyszer valaki nagyon összekevert egy ismerősével és nem akarta elhinni, hogy én őt nem ismerem meg, ott szólongatott. Hiába mondtam neki, hogy életemben nem láttam.
2016. szept. 13. 23:08
 3/3 anonim ***** válasza:

Mit értesz ez alatt a hasonlóság alatt?:)

Szerintem az emberek túlgondolják ezt a hasonlóság dolgot. Főleg rengeteg ember, aki a hasonlóság-alapú párkapcsolatokban gondolkodik. Én túlzottan nem mennék bele abba a gondolkodásba, hogy a "velem-egy-fajhoz", sőt nemzetiséghez, ennél-tovább környezetez tartozó embereket elkülönítsem magamtól. Semmi meglepő nincs abban, ha két, vagy akár sok ember hasonlít egymáshoz.

Talán az, hogy te tudatosan ezek szerint szelektálsz, valami egocentrikusságra adhat jelet:D Ilyenkor az ember arra is hajlamos, hogy csak a hasonlóságokon keresztül lássa a másik embert, és nem szívesen veszi figyelembe a különbségeket.

A lényeg, hogy a legtöbb ember kis-nagy részt valamiben hasonlíthat hozzám, sok ember sokféleképpen.

Tehát ez az érzékelés kifejezetten a te önképedtől függ.

Kérdés az, hogy mik azok a kiemelt szempontok, amitől lényegesebb vagy egyedibb egy-egy hasonlóság?

Pl. Talán nem szívesen tartod számon azokat az embereket, akiknek van egy pattanás az arcán, úgy mint neked?

De azt biztos szívesen számon tartod, aki ugyanolyan jó frizurát szokott viselni, mint te.

2016. okt. 2. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!