Ha valaki nagyon hasonlit valakire, akkor arra felfigyel?
Senkivel nem talalkoztam aki hasonlitott volna ram es nem is orulnek neki.
N.
Mit értesz ez alatt a hasonlóság alatt?:)
Szerintem az emberek túlgondolják ezt a hasonlóság dolgot. Főleg rengeteg ember, aki a hasonlóság-alapú párkapcsolatokban gondolkodik. Én túlzottan nem mennék bele abba a gondolkodásba, hogy a "velem-egy-fajhoz", sőt nemzetiséghez, ennél-tovább környezetez tartozó embereket elkülönítsem magamtól. Semmi meglepő nincs abban, ha két, vagy akár sok ember hasonlít egymáshoz.
Talán az, hogy te tudatosan ezek szerint szelektálsz, valami egocentrikusságra adhat jelet:D Ilyenkor az ember arra is hajlamos, hogy csak a hasonlóságokon keresztül lássa a másik embert, és nem szívesen veszi figyelembe a különbségeket.
A lényeg, hogy a legtöbb ember kis-nagy részt valamiben hasonlíthat hozzám, sok ember sokféleképpen.
Tehát ez az érzékelés kifejezetten a te önképedtől függ.
Kérdés az, hogy mik azok a kiemelt szempontok, amitől lényegesebb vagy egyedibb egy-egy hasonlóság?
Pl. Talán nem szívesen tartod számon azokat az embereket, akiknek van egy pattanás az arcán, úgy mint neked?
De azt biztos szívesen számon tartod, aki ugyanolyan jó frizurát szokott viselni, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!