Szoktatok azon tűnödni, hogy mennyi pénzetek lenne ha nem költitek el?
Vettem notebookot 83e,új teló 67e,felújítottam a bringám + eszközök.
Sok pénz és a végén rájővök, hogy simán tudtam volna ezen dolgok nélkül élni és pénzem is lenne.
Miért érzem ezt?
Nem.
Olyasmire költök, amit utólag nem bánok meg.
Azzal mit érnék, ha lenne pénzem, amit semmire sem költök el?
Nekem vannak ilyen dilemmáim, mindig is voltak.
Van hogy gyorsan döntök és vásárolok, aztán megbánom, de az esetek 90%-ban pont hogy azon tűnődök, mi mennyibe kerül, és biztos kell e nekem?
Így vagyok például a telefonokkal. Vehetnék csúcsmodellt, egyik oldalról vágyom rá, ki is tudnám használni munka miatt, de mégis sajnálom rá kiadni a pénzt. Olcsót megint nem akarok venni, mert attól féleg hogy ez vagy az nem a legjobb benne. Meg mindig a "best buy" telók helyett is jönnek újak.
Meg bennem van, hogy költsem e el a pénzem mondjuk 5 dologra, vagy várjak és vegyek 1 nagy dolgot. Például autót vegyek, vagy vegyek új bringát+gépet+telót...
Lényegében nem is maga a pénz a gond, hanem az, hogy ha valamit veszek, az a másik rovására megy. Bár sokszor elgondolkozom hogy mi értelme "élni", ha nem veszünk semmit, csak gyűjtögetünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!