Tűz esetén kit mentenétek ki, egy kutyát vagy egy ismeretlen embert?
Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy egy égő épületben vagy és ki is tudnál menekülni, viszont tőled nem messze (de ellenkező irányban) egy ismeretlen ember, illetve egy kutya van, de egyedül egyikük sem képes kijutni. A helyzet úgy alakul, hogy csak egyiküket van lehetőséged kimenteni. Melyiket választanád?
Vagy ha egyiküket 100% hogy ki tudnád menteni (elsőként) de másikukat csak pl 50% hogy kihozhatod időben, mi lenne a sorrend?
A kérdés csupán fikció, a "kutya" szó egyéb állatra is kicserélhető.
2016. szept. 6. 16:04
14/29 anonim válasza:
Mint mondtam, én egy emberen segítenék, de ha lenne olyan opció, hogy eselteg valaki segítene, akkor ő segíthetne kihozni a kutyát. Ezzel mi a gond?
18/29 anonim válasza:
Ha az ember, aki bentragadt az égő házban egy gyerek lenne (akár lány, akár fiú), akkor elsőként őt mentém ki és utána a kutyát. Ha felnőtt lenne, akkor elsőként a kutyát menteném ki és csak utána a felnőttet, de csak abban az esetben, ha azzal a saját életemet nem veszélyeztetném. Ha gyerek vagy fiatal lenne, akkor kimenteném az életem veszélyeztetésével is, nagyon valószínű hogy a kutyát is, ha nem viselkedik ellenségesen.
20/29 anonim válasza:
16:22
Remélem majd amikor ég a házatok,akkor a tűzoltó aztmondja,hogy sza.rok a gec.ibe az emberekre(jelenesetben rád) és inkább megmentem azt a békát ott a lépcsőház sarkába!:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!