A liberálisok miért tekintik manapság a burkinira a szabadság szimbólumaként, amikor nyilvánvalóan a nők szabadságjogát hivatott korlátozni?
Talán mert a libbantaknak nem az a célja, hogy a nők szabadok legyenek, hanem hogy lerombolják ezt a kultúrát és gazdaságot, hogy a végén ők vegyék kézbe az irányítását.
Erre egy ideig remek eszköz volt a roma kisebbség ajnározása, egész addig, amíg vidéken komplett rablóhordák járták az utcákat fényes nappal is. Most jöttek az új kedvenceik, a bevándorlók. Nem menekültek, hanem illegális gazdasági bevándorlók.
Mindkét csoportra jellemző, hogy könnyen megvásárolható a szavazata, és amúgy is szeretnek azokra szavazni, aki jobban támogatja őket, tehát a liberálisokra. (Milyen hülyén nézne ki, ha a Fideszre szavaznak, hát nem?!)
Csak idő kérdése, mikor kapnak állampolgárságot, és szavazati jogot.
Ummm a burkinit nem csak muszlimok hordják, hanem komoly napallergiával rendelkezők, köztük férfiak is.
Ummm#2 a nők szabadon eldönthetik, mit akarnak felvenni, legalábbis ez az európai civilizált társadalmi norma, amit mindenki szembe állít más kontinensekkel elvileg (?).
Ummm#3 szerinted az nem a női szabadságjogok korlátozása, hogy erőszakkal vagy törvényekkel akarják (férfi törvényhozók és vezetők) levetkőztetni a nőket nyilvános helyen?
2: Csak az a gond, hogy sokan nem azért hordják, mert ez az ő választásuk, hanem rájuk erőszakolják.
Szerintem nem a gond, ha valaki burkinit hord. Szíve joga. Azzal van a gond, ha ezt másokra akarja erőltetni és úgy csinál, mintha más elfogadható viselet nem létezne.
Szabadság szimbólumának tekinteni semmiképp nem lehet.
Az a baj, hogy mesterségesen keltett indulatok munkálnak az emberekben.
Én (másképpen, de) liberális vagyok, de én sem örvendek a migránsoknak. Nem a terrorveszély miatt, mert velük összekötni marhaság. Eddig mindig olyanok követtek el terrorcselekményt, aki már rendes állampolgárok voltak, s látszólag beilleszkedtek.
Számuk a migránsáradathoz képest egészen eltörpül.
A burkini éppen hogy liberális viselet. A muzulmán országokban egészen szigorú megkötésektől a meglehetősen modern szabadságig minden megtalálható országonként.
Pl. Törökországban nem kötelező a fátyol. Távol-Keleten nagyobb számú muszlim él, mint Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Ott is nagyon megengedő a rend. A lányok színes ruhákban járnak, festik magukat stb. Kendőt hordanak ugyan, de ez az egyetlen eltérés, ami az öltözködést illeti. És amennyire tudom, egyebekben sem korlátozzák őket.
A burkinit egy pizsamához lehetne hasonlítani, amihez tartozik egy kapucni is. Azért ez nem teljes eltakarás.
Az alakot is jól kirajzolja. A hidzsábnak egyáltalán nem felel meg. És ebből is van mindenféle tarka színű.
Szóval egy purdához képest nagyon-nagyon szabadabb.
Egyetlen vallást sem szabad megítélni egyetlen eleméből. Illetve a társadalmi szokásokat sem.
A fátyol régen-régen csak a legfelsőbb körök viselete volt.
A Boldog Arábiában nők uralkodtak. Fátyolt csak a palotákban élő úri nők viseltek. Kapálni nem annyira jó benne.
Regényt írhatnák arról, hogyan, miért fordult meg a világ, de tény, néhány évszázada már férfiuralom van, s a nők mozgástere a családra szorítkozik egyes iszlám államokban.
Egyébként azt nem értem, mi a saját megkötéseinkre miért vagyunk annyira büszkék? Sokszor bántjuk mi magunk is egymást, semmiért.
A nők elnyomásával kapcsolatban Oriana Fallaci A haszontalan nem című riportkötetéből idézek (lényegi, nem betűhív)
Pakisztánban járunk.
- Nálunk a szülők döntik el, kivel házasodunk…
- Nem szerelemből?
- Nem. A szülők sokkal jobban tudják ezt. Van úgy, hogy megszeretjük egymást, van úgy, hogy boldogtalanok leszünk.
- Európában a nők maguk választhatnak társat.
ÉS ERRE TESSÉK FIGYELNI!
- Az nagyon megalázó lehet. (!!!). S legalább boldogok?
- Néha igen, néha nem.
- Akkor már jobb, ha szülők döntenek.
Én nézetemben két szélsőséges Liberáncs van.
Maga a burkini egy feltűnő viselet. Ez valakit zavar, pedig teljesen egyéni öltözetként is felfogható.
A probléma nem az, hogy a "minden muszlimot utálsz és azért nem tetszik a viselet" és a "feszélyeznek a deviáns viselkedések" között nagyon nagy különbség van. Ha hangot adok annak hogy kellemetlenül érzem magam, ha deviánsan öltözködik valaki, akkor én rossz ember leszek.
A Liberáncsok egyik része azt akarja, hogy ne merjek szólni, hogy valami feszélyez, hanem kussoljak, mert különben fajgyűlölő vagyok; a másik meg azt akarja, hogy sikerüljön megérteni, miért visel valaki ilyet és az keletkezett feszültséget feloldja és tudjunk egymás mellett békében élni.
A sajtóban és az Interneten az első számú Liberáncs csoportnak van nagyobb hangja.
6-os! Sajnos igen. Ezért félek is magamat liberálisnak definiálni. Nálam az azt jelenti, hogy csak olyan dolgot tehetek meg szabadon, amivel nem ártok neked.
Magánügy, de pl. a migránsok befogadását nem tartom helyesnek. Aki rendes útlevéllel, hivatalosan érkezik, kér letelepedési engedélyt, elfogadja a törvényeinket, szokásainkat, az jöhet. Illegálisan menekült se!
Nagyon nem szívelem Orbánt, de abban igaza van, hogy hagy döntsük már mi el, kit engedünk be, s kit nem.
Én nemmel fogok szavazni októberben.
Azért mert ezt sok muszlim nő nem így látja. Ők ezt szokták meg, így érzik jól magukat. Ez olyan, mintha neked azt mondanák a nudisták, hogy minek hordasz ruhát, hiszen csak a szabadságodat korlátozza és beskatulyáz. Lehet, hogy így van, de attól még nem szívesen járkál az ember ruha nélkül. Aztán lehet, hogy pár év-évtized alatt megszoknánk a meztelenség gondolatát, de ha most hirtelen hoznának egy törvényt, hogy csak meztelenül járkálhatsz, ellenkező esetben rendőrök rángatják le rólad a ruhádiat, akkor azt valószínű te sem szabadságnak fognád fel. Ők sokan ugyanolyan meztelennek érzik magukat a vallásilag előírt fürdőruha nélkül, mint te bikini nélkül.
Ezzel amúgy pont az integrálódni kívánó muszlim nőket b_szogatják. Mivel a hardcore iszlamista nő nem fog starndra menni ahol férfiak is vannak. Azok a nők veszik fel a burkinit és mennek ki a strandra, akik már próbálnának kitörni az elnyomottságból, próbálnak önállósodni, erre az európai rendőrök levetkőzetetik őket. Ez aztán segíteni fogja a beilleszkedésüket, de tényleg, nagyon jó ötlet.
Mellesleg ennyi erővel apácák se menjenek stranrda.
A másik indok amit felhoztak, de hát zavarják a keresztény európát, és mit képzelnek, hogy rontják a közhangulatot, megint hülyeség. [link] Öreganyám is kendőt köt a fejére ha nem akar leégni, van olyan ismerősöm aki bőrbetegség miatt pólóban úszik. Megmondani az embereknek, hogy milyen ruhában érezzék jól magukat, minden, csak nem demokráciához illő. Mert még a burkát megértem ha betiltják, európai szemnek tényleg zavaró, ha nem látja a másik arcát, tud rossz közhangulatot okozni egy csapat burkás nő. De az, hogy most valaki burkiniben fürdik, szeirntem nem valami hú de ijesztő.
"Ők ezt szokták meg"
Persze, mert ezt erőltették rájuk. Azt is megszokták, hogy férfi kíséret nélkül nem mehetnek sehová. Ettől függetlenül még nem normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!