Nektek is feltűnt ez a jelenség? Néha kellemetlen tud lenni.
Számos olyan kérdésnél, amelynél esetlegesen (akár árnyaltan) felmerülhet az adott személy városa, például vásárlós kérdés esetében: ezt és azt hol lehet kapni, mindenki (legalábbis sokan) egyből Budapestet írja/írják "ajánlásként"/válasznak... Mintha természetes lenne, hogy Budapesten (esetleg a környékén) lakik a kérdező, pedig nem írta le korábban, hogy hol...
Ismerkedős és utazós kérdéseknél (sőt, az összesnél) is jellemző a Budapest-központúság. Mintha Budapestből állna Magyarország, holott 9-10 millió emberből csak nagyjából 1,5-2 millióan lakják.
A félreértések elkerülése végett leírom, hogy szeretem a történelmi városrészeit/nevezetességeit, nem ezzel van a "bajom"..., hanem inkább a zűrösségét, zajosságát, büdösségét, közlekedését tartom rendkívül zavarónak... kész káosz... Illetve, az eredetileg említett tények/vélekedések.
Miért nem hangsúlyozzák ki Egert vagy Kőszeget? Nagyon szép, és nem annyira zűrzavaros városok, sok áruházzal is rendelkeznek.
Nem verseny ez. Csak leírtam a véleményemet röviden, tömören.
Az már más kérdés, hogy ki ért egyet velem, és ki nem. Nem vagyok meglepve, hogy te és a legtöbben nem.
Ahol jelen van a szeretet, ott általában nincs nagyváros, bár mindig vannak kivételek,... nem általánosításként mondtam.
"Ahol jelen van a szeretet, ott általában nincs nagyváros, bár mindig vannak kivételek,... nem általánosításként mondtam"
Remélem, érzed ebben a mondatban a durva ellentmondást.
Nem számít, hogy van-e benne ellentmondás, vagy sem, ahogy az sem, hogyan forgatod ki a szavaimat.
Jó emberek akár nagyvárosokban is élhetnek néhol, de falun még többen.
Annyit tudok a faluról, mint te a városról. Így fogadd el az én megfigyelésemet, miszerint falun mindenki előítéletes, állandóan mások életében turkál, és ostoba.
Persze ez nem általánosítás.
15:34
Jártam már sok helyen hazánkban, sikerült az évek során egyértelműsítenem a gyanúimat. Ezen felül az internet is ott van információszerzési helyként.
15:40
Ki mondta, hogy falun élek?
Egyébként pedig nem értek veled egyet.
16:12
Teljes komolysággal írtam, amit írtam.
Miért, hogyan kellett volna levonnom a "következtetéseket" (tényeket)?
Nem szükséges ahhoz évekig Budapesten élnem, hogy a (létező) tapasztalások tényekké alakuljanak.
Korábban már akartam mondani: te vagy az, aki versenyzik kettőnk közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!