Miért ilyen elkényelmesedett, bunkó, a mai társadalom?
Lehet hogy pont nem ide illő kérdés,ezért elöre is elnézést,mind a moderátoroknak mind az olvasóknak.
Egyszerüen undorító a világ amiben élünk, a múlt hét pénteken felmentem ügyet intézni Pestre,haza úton kicsit eltévedtem,forgattam a fejem hogy hol látok ki írva valami utca nevet,hogy a GPS be megnézhessem hol vagyok, ezt a nézelödésemet észre veszi egy srác hogy gyanúsan a barátnőjét nézem és nekem ugrik. Erre azt válaszoltam hogy tájékozódás céljából nézegetek mindenhova,nekem is van barátnőm és szebb is a tiédnél.
A másik meghogy halottam hogy múltkor a Blaha téren nem állt meg a metró mert elromlott a mozgó lépcső. És busz járt arra metró helyett.
Mozgólépcső? Kérlek titeket régi időben mi saját lábunkon sétáltunk fel a lépcsőn.
A mai emberek meg csodálkoznak ha dagadtak,jó hogy ha már 20 lépcső fokon nem képes felvánszorogni.
Meg azért képesek fizetni fel fogadni mást hogy a kutyát levigye sétálni.
Kérem ha egyszer állatot vettem az azért van mert szeretem őket,és szükségem van rá. Akkor már csak veszem a fáradtságot hogy legalább egy 20 perc erejéig sétáljak velük.
Vagy ha oda megyek pesten is egy párhoz ,megkararom kérdezni hol vagyok..
Bele is kezdek ezzel a mondókával:
Szia,bocsáss meg egy pillanatra meg tudnád mondani hogy...
Eddig eljutok jön a válasz:Nincs pénzünk.
Aztán faképnél hagynak.
Tudom eltérő témákat írtam most a kérdéshez és nem is tartozik a szex témához,csak itt kapok a kérdésre leghamarabb választ.
Egyébként ezt az elkényelmesedő bunkó stílust leginkább a fővárosi lakosoknál vettem észre.
#10:
Tudod azért savazunk, mert bár igazad van sok szempontból, de az igazad bizonyítására pont a legrosszabb példákat állítottad, így saját magad degradáltad le a kérdésedet.
Miért lovagolsz a mozgólépcsőn? Megmutatom: [link] A Balhán csak mozgólépcső van méghozzá nem rövid. Namost ne csak magadból indulj ki, mivel te 20 évesen simán le föl szaladgálsz rajta, de a metrót használják 80 évesek is, betegek is, édesanyák karjukban a gyerekükkel. Mit szeretnél ki kapjon egy kis lépcsőzésben egy jó kis szívrohamot, mert szerinted egészségesebb lépcsőzni, mint a mozgólépcsőt használni.
Annyi aktuál társadalmi-gazdasági ismereted meg ugye van, hogy elképzeld, ha ez mellé építenének egy sima lépcsőt a magadfajtának, akkor az mekkora beruházás lenne (föld alá fúrni, épületek, utak vannak felette, komoly statikai megerősítés kellene, stb.). Időben és pénzben is (főleg magyar viszonyok között, ami azt jelenti, hogy dupla pénz és tripla idő, mint a ténylegesen szüksége), hogy abból még 50 évig nyugodtan járhatnak a pótlóbuszok.
Még egyszer mondom én is vidéki vagyok (#2-es vagyok még mindig), a problémádat átérzem, csak ne ovis példákat hozz érvelni, mert komolytalan lesz a kérdésfelvetésed.
A mozgólépcső... ha egész életedben metróval közlekedtél volna, tudnád, amit egy pesti is. Hogy ha mozogni akarsz, nem a tömeg közepe a legjobb erre. Sétálj fel a hatodikra otthon, van idő meg minden.
De amikor csúcsidő van és jön a tömeg lentről, fentről, össze-vissza, hisz nincs szabályozva, hogy merre menj fel és le, van, aki cammog, van, aki cipekedik, van, aki babakocsit visz, vagy ott tanítja lépcsőzni a totyogóst, van, aki siet, van, aki ész nélkül rohan, van, aki megáll, van, aki keresztbe száguld... akkor a mozgólépcső sokkal biztonságosabb.
Lehet kicsit túlzásba vittem egy kicsit. Most valamennyire megértettem hogy mivan az öregekkel,nekik igy egyszerübb! Köszönöm 11-es. Neked is.
De a többit akkor sem értem.
Budapesten járok. Meg akarom kérdezni hogy merre találom xy utcát.
Leszolitom őket normális hangnemben,intelligens módon,és ők elhajtanak azzal hogy bocs nincs pénzem.
Ilyenkor kérdem én hogy kiakarja a te pénzed?
A barátnős sztori mondjuk elég kamunak hangzik, de kifogtál 100-ból 1-et.
A "sétálj a mozgólépcsőn" dolog jól hangzik, csak nem akkor ha egy méteres lépcsőn 100 embernek kell feljutnia percenként.
"Kérlek titeket régi időben mi saját lábunkon sétáltunk fel a lépcsőn"
Ez elég fail kijelentés, tekintve hogy a mozgólépcső a Blahán öregebb mint te magad...
"A mai emberek meg csodálkoznak ha dagadtak"
Megint 100-ból 1-et általánosítasz mindenkire.
"A mai emberek meg csodálkoznak ha dagadtak"
Ez is 100-ból 1.
"Eddig eljutok jön a válasz:Nincs pénzünk."
Ez szintén 100-ból 1.
"Egyébként ezt az elkényelmesedő bunkó stílust leginkább a fővárosi lakosoknál vettem észre."
"Te biztos Pesti vagy!"
Magyarul ez egy újabb felesleges kérdés, ami másról sem szól, csak büdös pestizhess egyet.
#13:
Mert Pesten 10-ből 9 esetben pénz kunyerálásért szólítanak meg. Én két hetente egy hétvégét töltök fent rendszeresen és mindig betalálnak páran. És nem kicsit erőszakosak! Én elhajtom őket, pénzt és cigit nem adok senkinek. Volt az életemnek is olyan része, hogy voltam én is nagyon lent, szinte az ő szintjükön. De egymagam a magam erejéből jöttem ki belőle, azóta tudom, hogy lehet máshogy is, mint ahogy ők csinálják. Viszont ha visszautasítod őket, akkor még erőszakosak is tudnak lenni. Én eleve, ha látom, hogy jön felém egy, akkor úgy állok, hogy bármikor le tudjak csavarni egy fülest, ha túl erőszakos lenne. És ez csak a rossz tapasztalat! Mondom még egyszer havonta 4-5 napot töltök fent, képzeld el minek van kitéve, aki ott él! Simán megértem, ha zsigerből elutasítóak: környezeti hatás.
Most nem a Pesti emberekkel szemben akarok szólni. Mert a világ minden tájékán megtalálni az egyaránt szemét és jó embert is. Gondolom Pesten is lakik jó ember,csak még nem találkoztam velük,és ezért vélekedik igy.
Talán írta az utolsó elötti hogy általonositok,kb 10 böl 1 ember ilyen,ismét nem veszekedni akarok de leszólítottam 6 embert abból 4 azt azt hitte hogy koldus vagyok, a maradék 2 meg hogy ők sem igazán jártasak errefelé.
Nem azt hitték, hogy koldus vagy, tehát hajléktalan, hanem hogy pénzt kérsz. A kettő közt óriási a különbség.
Egyébként meg GPS? Kérlek szépen, mi térképet használtunk régen.
De a leírásod alapján mégis úgy tűnik, hogy általánosítasz... Én pesti vagyok, 30 éve járok rendszeresen (nem évente néhányszor) vidékre, úgyhogy 'picit' több tapasztalatom van a vidékiekkel kapcsolatban, mint neked a pestiekkel kapcsolatban. A különbség, hogy én nem általánosítok, mert mindenféle emberrel találkoztam már ott. Majd ha neked is lesz egy kicsit több tapasztalatod, meg fogod látni, hogy nincs igazad, mert sok ember nem olyan Pesten, ahogy te itt lefested őket. De nincs ezzel baj, még csak 20 éves vagy...
Amúgy nem leszólni akarlak, csak a véleményemet írtam le (mielőtt megsértődnél).
Van aki tud normális választ adni itt is,van aki megért van aki nem.
Itt is több féle ember van. De kezdem látni ha tovább folytassuk ennek a témának a boncolgatását,az veszekedést fog szülni!
Köszönöm az eddigi válaszokat,többet nem nézek erre a kérdésre.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!