Mit tegyek? Öngyilkos akar lenni.
Érdekes, hogy elmondta neked. Valószínűleg azt várja, hogy megdöbbenj, elkezd róla lebeszélni, stb. Persze nem is jó az, ha bátorítod vagy nem csinálsz semmit, de közvetett módszereket kell alkalmazni! Pl azt mondod, hogy "Jó, sajnálom ha ilyet teszel, de ha meggondolod magad, akkor aznap szeretettel várlak egy kis (valamire)!", szóval kell neki egy segítő alternatíva, amit nem erőszakolsz rá, de éreznie kell, hogy nem az öngyilkosság az egyetlen megoldás, mert remélem te is ismered a klisét, hogy "Az öngyilkos nem meghalni akar, hanem csak máshogy élni.". Semmiképpen se sértsd meg azzal, hogy milyen ostoba azért, mert ilyenen töri a fejét, ha engedi próbáld meg belőle kihúzni a kiváltó okot, általában segít az ha tudsz mutatni egy jó alternatívát (pl látod, másnak is van/volt ilyen problémája, és mégis boldogon tud most élni).
Ha viszont tényleg nagy a baj, nagyon komoly, és szinte 100%, hogy ő meg is teszi, akkor büntetőjogi felelősséged is lehet, úgyhogy ez esetben be lehet jelenteni öngyilkosokkal foglalkozó segélyvonalakon.
Semmit, aki hülye, az haljon meg, legalább egyel kevesebb.
Én is akartam az lenni, de sajnos itt vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!