Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek nem nagyon hülye...

Szerintetek nem nagyon hülye név az hogy Milán?

Figyelt kérdés
Mert ennyi erővel lehetne olyan név is hogy Pári, Londo, Barcelon, Stockhol, Budapes, Koppenhág, Helsink stb. Szerintetek is idegesítő név?
2016. júl. 23. 14:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Most jót nevettem, kérdező, de inkább olvass utána a név eredetének, nem városnévből képezték.
2016. júl. 23. 15:56
 12/15 anonim ***** válasza:
75%
Inkább te vagy az idegesítő.
2016. júl. 23. 16:10
 13/15 anonim ***** válasza:
60%
Nagyon buta vagy 😄 Nem minden olyan hótt egyszerű ahogy te elképzeled.
2016. júl. 23. 18:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Amúgy vicces, mert a felsorolt példáid közül Párizs Paris nevéből ered, aki egykor Trója hercege volt, a görög mondavilág szerint. Budapest neve meg Buda és Pest települések egyesítéséből jött létre, viszont ebből Buda Attila hun király bátyjának nevét őrzi.

Mindkettő máig létező férfinév.

2021. márc. 12. 15:18
 15/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is idétlen név, de ahogy előttem is írták, szláv eredetű, régóta létezik. Nem Milánó nevéből képezték (bár azt bizonyos nyelvekben Milan-nak nevezik, o nélkül)
2021. márc. 12. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!