Manapság miből élnek meg az emberek? Mert nem munkából, az tuti.
Pest egyik forgalmas helyén dolgoztam, és mivel várni kellett, ezért láttam az utcát, a teret.
Azt láttam, hogy napközben, munkaidőben rengeteg ember lézengett csak úgy. Cél nélkül, csak úgy mászkáltak, nézelődtek. Nem a nyugdíjasokra figyeltem fel, nyilván nekik van idejük. Nem a diákokra, nekik szünetük van, hanem a 23-50-es korosztályra, és ebből volt a legtöbb. Nem értem, miből élnek meg, vagy hogyan?
Gratulálok, sok embert láttál Budapest egyik forgalmas csomópontjában, és ebből vonsz le téves következtetéseket.
De ha úgy nézzük, akkor te is épp "dolgoztál" és ráértél nézelődni, hát miből élsz te meg? :D
A benned felmerült kérdéstől, bennem is felmerült egy óriási: Manapság miért képtelenek olyan kevesen kicsit is gondolkozni?
Először is vegyük az embereket: Szerinted a 23-50-es korosztály csak dolgozó ember lehet, aki minden hétköznap a munkában van?
Lehettek:
- Szabadnaposok.
- Olyanok, akik a munka miatt mentek valahova.
- Olyanok, akik találkozó miatt vártak.
- Olyanok, akik kiugrottak kajáért.
- Diákok.
- Turisták.
- Más műszakban dolgozók.
És azt sem értem, hogy miből állapítottad meg, hogy cél nélkül mászkálnak? Ha engem meglátsz sétálni az utcán, miből állapítod meg, hogy cél nélkül mászkálok?
Simán lehet, hogy:
- Nézelődök, mert valamit venni akarok.
- Várok valakit, mert találkozóm lesz.
- Szép az idő, ráérek odaérni valahova, szóval nem sietek.
- Sokára megy a buszom, addig nyugisan sétálok és nézelődök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!