Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit kellene tennem? Pszichológ...

Mit kellene tennem? Pszichológus segíthet?

Figyelt kérdés

Röviden leírom a történetemet.

15 éves lány vagyok, akit nagyon megviseltek/megviselnek a családi problémák.

Minden 4 éves koromban kezdődött, amikor édesapám elhunyt és itthagyott engem, és a 8 hónapos terhes édesanyámat, aki emiatt depresszióba esett és a pszichiátrián kötött ki.

Ez lenne a történet "kályhája", ahonnan minden indult. 4 évesen ugyan engem ez nem viselt meg, de ahogy nőttem úgy éreztem, hogy milyen nagy nyomot hagyott bennem.

Teltek az évek közbe több szerettemet is elvesztettem..

Az éven édesanyám beteg lett. Lyme-kóros és veseköve van, ami szintén megvisel minket. Hozzáteszem, hogy egyedül nevel minket! Nagyon rosszul élünk, nagynényémmel és nagyszüleimmel együtt.

!!!!Ezekből adódóan, nagyon kevés az önbizalmam, és a legnagyobb problèma, hogy egyáltalán nem megy a barátkozás. Nincsenek barátaim. És megszólítani se merek senkit. Nagyon csendes vagyok, könnyen meglehet bántani.

Kérem ne jöjjenek azzal, hogy vegyek magamon erőt ès nyissam ki a számat, mert már próbáltam.

Megköszönnék bármilyen segítséget, annak érdekében, hogy könnyebben menjen a beilleszkedés!!

2016. jún. 24. 09:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szomorú a történet eleje, de azért édesanyád állapota ennyi alapján nem tűnik olyan súlyosnak.

Neked azt javaslom, hogy keress valami hobbit, és az alapján talán találhatsz társaságot.

2016. jún. 24. 09:44
 2/5 anonim ***** válasza:

Próbáld eldönteni, hogy pszichológus segíthet-e. Ha úgy érzed, szükséged van rá, akkor fordulj hozzá. Bár írtad, hogy rosszul éltek, így ezt is vedd figyelembe, mert sajnos nem biztos, hogy van rá lehetőséged.

Egyébként hogy kitörj ebből, valóban jó lenne egy hobbit, elfoglaltságot találni, ahol beszélhetnél emberekkel, illetve közelebb kerülnél emberekhez.

Értelmes lánynak tűnsz az írás alapján, próbálj törekedni az életben és a mostani helyzetedből kitörni. Sajnálom a helyzeted. Kitartás!

2016. jún. 24. 10:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Hasonlókon, csak sokkal rosszabbakon mentem át 1 éves koromtól. Tudok segíteni, de hozzáállásodon kell változtass s sok időt kell gondolatban erre szánj.

Írj ha szeretnél. (Jobb vagyok mint pszichológusok s ingyen dolgozok.)

2016. jún. 24. 10:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem 15 éves korom óta vannak problémáim, mondjuk annyi, hogy még él mindkét szülőm

Nekem is csak vagy 3-4 jó barátom van, más nem érdekel.

De nekem pszichológus segített.

Ha van rá lehetőséged, én ajánlani tudom, hogy kersess meg egyet.

Évek múlva is látszani és érződni fog a segítsége.

2016. jún. 24. 12:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem feltetlen csak maganuton tudnad pszichologus segitseget kerni.Haziorvoshoz menj,mobd el a problemad a fizikai tuneteid pl szorongas,gyakori lehangoltsag stb. Az irasodbol az jott le,hogy vannak ilyen problemaid.Orvos ha ugy iteli meg,hogy szukseged lenne szakemberre ad beutalot szakemberhez. En is azt tudom javasolni,hogy legalabb egy valamilyen tevekenyseget nezz ki magadnak ahol kicsit embetek kozott is tudnal lenni es baratokra is akadhatnal.Ez lehet valamilyen sport,vagy akar gyulekezet is.Nem tudom hol elsz,de utobbi szinte minden vaarosba vagy faluba van es fiatalok is jarnak nem csak idosek. Ilyen helyen az emberek is megertobbek es elfogadobbak egymassal es segitenek is egymason ha ugy alakul.Nem vagyok nagyon vallasos,de azert hiszek Istenben.Voltam mar egy ket ilyen helyen,kulonbozo programokat is szoktak szervezni fiataloknak kulon vagy vegyesen,taborok stb. Ez csak egy otlet,nyilvan olyan tevekenyseget,kozosseget keress ami hozzad kozelebb all.
2016. jún. 25. 00:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!