Mit kellene tennem? Pszichológus segíthet?
Röviden leírom a történetemet.
15 éves lány vagyok, akit nagyon megviseltek/megviselnek a családi problémák.
Minden 4 éves koromban kezdődött, amikor édesapám elhunyt és itthagyott engem, és a 8 hónapos terhes édesanyámat, aki emiatt depresszióba esett és a pszichiátrián kötött ki.
Ez lenne a történet "kályhája", ahonnan minden indult. 4 évesen ugyan engem ez nem viselt meg, de ahogy nőttem úgy éreztem, hogy milyen nagy nyomot hagyott bennem.
Teltek az évek közbe több szerettemet is elvesztettem..
Az éven édesanyám beteg lett. Lyme-kóros és veseköve van, ami szintén megvisel minket. Hozzáteszem, hogy egyedül nevel minket! Nagyon rosszul élünk, nagynényémmel és nagyszüleimmel együtt.
!!!!Ezekből adódóan, nagyon kevés az önbizalmam, és a legnagyobb problèma, hogy egyáltalán nem megy a barátkozás. Nincsenek barátaim. És megszólítani se merek senkit. Nagyon csendes vagyok, könnyen meglehet bántani.
Kérem ne jöjjenek azzal, hogy vegyek magamon erőt ès nyissam ki a számat, mert már próbáltam.
Megköszönnék bármilyen segítséget, annak érdekében, hogy könnyebben menjen a beilleszkedés!!
Szomorú a történet eleje, de azért édesanyád állapota ennyi alapján nem tűnik olyan súlyosnak.
Neked azt javaslom, hogy keress valami hobbit, és az alapján talán találhatsz társaságot.
Próbáld eldönteni, hogy pszichológus segíthet-e. Ha úgy érzed, szükséged van rá, akkor fordulj hozzá. Bár írtad, hogy rosszul éltek, így ezt is vedd figyelembe, mert sajnos nem biztos, hogy van rá lehetőséged.
Egyébként hogy kitörj ebből, valóban jó lenne egy hobbit, elfoglaltságot találni, ahol beszélhetnél emberekkel, illetve közelebb kerülnél emberekhez.
Értelmes lánynak tűnsz az írás alapján, próbálj törekedni az életben és a mostani helyzetedből kitörni. Sajnálom a helyzeted. Kitartás!
Hasonlókon, csak sokkal rosszabbakon mentem át 1 éves koromtól. Tudok segíteni, de hozzáállásodon kell változtass s sok időt kell gondolatban erre szánj.
Írj ha szeretnél. (Jobb vagyok mint pszichológusok s ingyen dolgozok.)
Nekem 15 éves korom óta vannak problémáim, mondjuk annyi, hogy még él mindkét szülőm
Nekem is csak vagy 3-4 jó barátom van, más nem érdekel.
De nekem pszichológus segített.
Ha van rá lehetőséged, én ajánlani tudom, hogy kersess meg egyet.
Évek múlva is látszani és érződni fog a segítsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!